$
צרכנות פיננסית

התמתנות ברכישות בכרטיסי אשראי: עלו ב-4.3% בלבד בחודשים ספטמבר-נובמבר

מדובר בעלייה נמוכה משמעותית בחישוב שנתי מזו שנרשמה בחודשים יוני עד אוגוסט - 8.4%; מאז תחילת השנה נרשמה עלייה של 7.4% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי לפי נתונים מנוכי עונתיות - בדומה לשנה שעברה, ונמוך משמעותית מ-2017

בילי פרנקל 13:0130.12.19

התמתנות נוספת ברכישות בכרטיסי אשראי: מנתונים שמפרסמת היום (ב') השכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי בחודשים ספטמבר עד נובמבר 2019 נרשמה מגמת עלייה של 4.3% בחישוב שנתי בסך כל רכישות הצרכנים הפרטיים בכרטיסי אשראי; זאת, לעומת עלייה של 8.4% בחישוב שנתי ב-3 החודשים הקודמים, יוני עד אוגוסט 2019.

 

הנתונים מתקבלים מכל חברות כרטיסי האשראי הפועלות בישראל ומתייחסים לרכישות של ישראלים בארץ בלבד. המשמעות של החישוב השנתי היא שאם העלייה תימשך בקצב דומה, סך הרכישות בכרטיסי האשראי יעלה עד סוף השנה בשיעור של 4.3%.

 

כרטיס אשראי כרטיס אשראי צילום: Shutterstock

 

עוד עולה מהנתונים, כי מאז תחילת השנה (בין החודשים ינואר לנובמבר 2019), נרשמה עלייה של 7.4% בסך הרכישות בכרטיסי אשראי לפי נתונים מנוכי עונתיות, הכוללים עיבוד והסרה של משתנים שונים המשפיעים על הנתונים המקוריים. זאת בדומה לנתון שנרשם במהלך שנת 2018 (7.5%), ונמוך משמעותית מזה שנרשם בשנת 2017 (8.9%).

 

הרכישות הושפעו בעיקר ממגמת עלייה של 5.9% בחישוב שנתי ברכישות מוצרים ושירותים אחרים (דלק, חשמל וגז, מחשבים ותוכנה, ציוד ושירותי תחבורה ותקשורת, ספרים, פרסום, שירותי רפואה ותרופות ושונות) – שמהווים את עיקר הרכישות. מדובר בקצב עלייה נמוך מזה שנרשם בשלושת החודשים הקודמים (יוני-אוגוסט), ועמד על מגמת עלייה של 11% בחישוב שנתי.

 

בתוך כך, בענף מחשבים ותוכנה נרשמה עלייה של 10.5%, בענף שירותי רפואה ותרופות עלייה של 6.9%, בענף ציוד ושרותי תחבורה עלייה של 3% ובענף ספרים, ציוד משרדי ופרסום עלייה של 1.8%. מנגד, בענף ציוד ושירותי תקשורת נרשמה ירידה של 1.3%.

 

ברכישות שירותים נרשמה מגמת עלייה של 7.4% בספטמבר-נובמבר בחישוב שנתי, לעומת עלייה של 7.9% בשלושת החודשים שקדמו להם. מזה, בענף שירותי טיסות, תיירות ואירוח נרשמה עלייה של 14.9%, בענף שירותי ממשלה ועירייה עלייה של 9.8%, בענף פנאי ובילוי עלייה של 1.5% ובענף הביטוח עלייה של 1.5%.

 

ברכישות של מוצרי תעשיה נרשמה מגמת עלייה של 2.8% בחישוב שנתי בשלושת החודשים האחרונים, לעומת מגמת עלייה גבוהה יותר של 4.9% בשלושת החודשים שקדמו להם. זו כללה עלייה של 8.3% בענף מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, לצד ירידה של 2.8% בענף הלבשה והנעלה.

 

כמו כן ברכישות של מזון ומשקאות, צנח קצב העלייה ברכישות ל-0.7% בלבד בספטמבר- נובמבר, לעומת מגמת עלייה של 6.8% בחישוב שנתי בחודשי הקיץ יוני-אוגוסט.

x