$
הכסף

בדקו: מה עשתה קרן ההשתלמות שלכם ביולי

התשואה הגבוהה נרשמה לזכות קרן ההשתלמות של כלל ביטוח, כלל השתלמות כללי, שהניבה תשואה של 1.38%. מיד אחריה הגיעה הקרן של בית ההשקעות פסגות

חזי שטרנליכט 07:0720.08.18

יולי היה חודש חזק לשוקי המניות, עם עלייה של 5% במדד דאו ג'ונס בסיכום החודש ושל 4.1% במדד ת"א־35. אלה העניקו לקרנות ההשתלמות רוח גבית. 11 קרנות ההשתלמות הבולטות, המנהלות נכסים בהיקף כולל של 98.3 מיליארד שקל, רשמו תשואה ממוצעת של 1.2%.

 

התשואה הגבוהה נרשמה לזכות קרן ההשתלמות של כלל ביטוח, כלל השתלמות כללי, שהניבה תשואה של 1.38% ביולי. מיד אחריה הגיעה הקרן של בית ההשקעות פסגות, פסגות שיא השתלמות כללי, עם תשואה של 1.37%. בתחתית טבלת התשואות ביולי מדשדשת קרן ההשתלמות אנליסט השתלמות כללי, של בית ההשקעות אנליסט, שהשיאה 0.89% ביולי ו־1.27% מתחילת השנה.

 

החוסכים בקרנות ההשתלמות של מגדל יכולים לחייך: מגדל השתלמות כללי הניבה למשקיעים 2.67% מתחילת השנה והיא נמצאת בראש הטבלה בתקופה זו. הקרן מנהלת נכסים ב־11.7 מיליארד שקל, שלישית מבחינת ההיקף מבין קרנות ההשתלמות הגדולות.

 

 

במקומות השני והשלישי בקרנות הגדולות מתחילת 2018 היו כלל ופסגות. קרנות ההשתלמות שלהן השיאו 2.25% ו־2.19% בהתאמה.

 

הקרן של הלמן־אלדובי שמרה על המקום השני מבחינת גובה התשואות למשקיעים בגזרת הקרנות הבינוניות. מתחילת 2018 ועד יולי רשמה הלמן־אלדובי השתלמות תשואה של 2.37%. עם זאת, ביולי עצמו התברגה הקרן של הלמן־אלדובי במקום מרכזי בטבלה — המקום השלישי מבין הקרנות הבינוניות בגודלן. הקרן מנהלת נכסים ב־2.5 מיליארד שקל.

 

אמיר גיל, מנהל ההשקעות הראשי של הלמן־אלדובי, הסביר כי "התשואה החיובית הגבוהה בחודש יולי הושגה הודות לעליות שערים חדות שנרשמו בשוקי המניות בעולם. נתון זה ראוי לציון בצל חוסר השקט המתמשך בתחום מלחמות הסחר, ועל רקע משברים מקומיים כגון המשבר בטורקיה, שמאיים להדביק מקומות נוספים".

 

גיל מוסיף: "באפיק הסולידי נרשמה שונות גדולה. צפי להתגברות מסוימת באינפלציה בארץ הביא לעליות שערים באפיק הצמוד, ומנגד לירידות באפיק השקלי. מבין הסקטורים ניתן לציין את מדד הבנקים, שעלה בכ־6%, ומנגד את מניות הנדל"ן ומניות הגז והנפט, שירדו בכ־1.5%. הקיץ כרגיל גורם לירידה במחזורי המסחר, גם בארץ וגם בעולם, עובדה שכשלעצמה מגבירה את התנודתיות".

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: shutterstock

תמיר פרדר, סמנכ"ל השקעות בפסגות, ציין: "התשואה העודפת ביולי נבעה בראש ובראשונה מביצועי תיק המניות שלנו בישראל ובחו"ל. בישראל הניב התיק תשואה עודפת כתוצאה מבחירת מניות נכונה. ניתן לציין במיוחד את האחזקות הגדולות שלנו בכיל, בבזן ובחברה לישראל, ואת משקל היתר שלנו בסקטור הפיננסים - בנקים וחברות ביטוח - שהניב תשואות נאות. בחו"ל, בנוסף למשקל יתר קל בשוק האמריקאי, תרם לתשואה גם משקל יתר בשווקים כמו גרמניה, ברזיל והודו".

 

פרדר הוסיף כי "הגדלנו חשיפה לסקטור הפיננסים בארה"ב, שהניב תשואה עודפת בשל המשך העלייה בריביות ובתשואות האג"ח. כמו כן תרם לתשואה משקל יתר בסקטור הבריאות, שאליו נחשפנו באמצעות מניות של כמה חברות ספציפיות בארה"ב ובאירופה. התיק הקונצרני שלנו מרוכז באג"ח של חברות חזקות ותזרימיות; בחירה זו תרמה לתשואות עודפות בתיק האג"ח בחודשים האחרונים".

 

לדבריו, "במבט קדימה, חרף החששות בשווקים מהמתיחות בסחר בין ארה"ב לסין, אנחנו נשארים חיוביים באפיק המנייתי, לאור העלייה ברווחי החברות והירידה במכפילי הרווח העתידיים. לכן נשמור על חשיפה של 35% לאפיק המנייתי, תוך ניצול העליות למימוש רווחים". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x