$
הוועידה לעסקים קטנים ובינוניים

סילבן שלום: אני מתנגד לתקציב הדו שנתי

השר לפיתוח הנגב והגליל בוועידת "כלכליסט" לעסקים קטנים: המדינה שלנו במצב של שינויים מתמידים והיא צריכה את הגמישות. בתקציב של שנתיים - צריך לבצע שינויים פעם אחר פעם

הדר קנה 11:2814.05.12

"כאשר המשבר גדול הוא משפיע גם על העסקים הקטנים והבנינוניים. הרצון הוא לתת מענה מהיר ודחוף, כאשר תכנון ארוך טווח הוא לימים של רוגע. לכן אני נגד התקציב הדו שנתי. בגלל העובדה שהמדינה שלנו במצב של שינויים מתמידים והיא צריכה את הגמישות", כך אמר סילבן שלום, המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, בוועידה המרכזית לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט". 

 

לדבריו, "בתקציב של שנתיים - צריך לבצע שינויים פעם אחר פעם. וזה הביא לשינויים חדים שלא מאפשרים תכנון לטווח ארוך - צריך לעמוד מול שינוי שנכפה עליך. גם אם חשבת שיש לך שנתיים של אופק".

 

המשנה לראש הממשלה השר סילבן שלום בוועידה המשנה לראש הממשלה השר סילבן שלום בוועידה צילום: אריאל בשור

 

שלום פתח את דבריו בסקירה של המצב באירופה ואמר: "בימים אלו אנו צריכים להסתכל על מה שקורה בחוץ ולא על בפנים. בכל מערכות הבחירות שהיו באירופה המועמדים המכהנים שהתמודדו שילמו בכיסאם כתוצאה מהמשבר הכלכלי העולמי".

 

שלום הסביר כי ישנו צורך לשפר את מצבם של העסקים הבינוניים בלאפשר להם להתמודד במכרזים גדולים: “יש היום מכרזים שלא מאפשרים לעסקים בינוניים להתמודד - אלא רק לחברות ענק. כך לדוגמא בעיר הבה"דים לא אפשרו לעסקים שהם לא ענקיים להשתתף. היה צורך בחקיקה מול משרד הבטחון כדי לחייב אותם להעסיק את אותם עסקים מאזור הנגב שלא עומדים באותם קרטריונים.

 

בבאר שבע רוצים להקים איצטדיון ויצא מכרז ורק 4 קבוצות בלבד יכולות להשתתף בו כי הן היחידות שעומדות בתנאים. למכרז אף חברה לא ניגשה – כי 4 החברות החליטו שבתנאים אלו הן לא ניגשות. ראש עיריית באר שבע עמד מול שוקת שבורה ולכן החליט לאפשר לקבוצות מהדרג השני להתמודד. זוהי דוגמא לכך שפירמות גדולות שולטות ומחליטות על התנאים של המכרזים ואנחנו רוצים לאפשר גם לעסקים אחרים להשתלב".

 

מאוחר יותר שלום העביר סקירה על מיזמים שיכולים להתקיים בישראל מצפון או מדרום וייצרו בעתיד אלפי מקומות עבודה מחוץ למרכז, כך לדוגמא: מפעל עוגן של סודה סטרים ליד צומת בית קמה, פראק גולף בעומר, פארק מוטורי בחצרים וכד'.

 

לדבריו, "זמן נסיעה מתל אביב לבאר שבע עומד על 48 דקות בלבד - ברכבת. בסופו של יום אפשר יהיה גם להביא לכך שאנשים ממרכז הארץ יעבדו בבאר שבע- יהיה שם מרכז סיליקון".

 

הוא המשיך, “המדינה שלנו היא קטנה. אתה נוסע מתל אביב שעתיים צפונה ואתה בלבנון. יש לה אופציות של תשתיות אבל זה חייב להיות מבוצע על ידינו. הרבה מאוד שנים שהדבר הזה נמנע מאיתנו ואנחנו מאמינים שזה יאפשר להרחיב את העסקים שם. ולכולם להינות מהעניין הזה".

 

שלום סיים את דבריו כשהסביר את יוזמתו ותמיכתו למעבר המשק לסופ"ש ארוך- שישי עד ראשון - "כאשר אנחנו עוסקים בכלכלה. המנוע הוא לא רק העסקים הגדולים במשק - גם לעסקים הקטנים יש המון מה להגיד. בימים אלו שאני מנסה להעביר לסופ"ש ארוך- שבת-ראשון. אנחנו מאמינים שנצליח ונראה בום גדול של גדילה בעסקים – הוכח

ש-70% מהמכירות הם בסופ"ש. אצלנו (בישראל) אין סופ"ש אמיתי כי בשישי בצהרים העסקים נסגרים ובשבת – המדינה כולה עוצרת מלכת.

 

העסקים יכולים לפרוח ולהגיע למכירות יותר גדולים - אם נעביר את תרבות הפנאי כמו משחקי הכדורגל והכדורסל לימי ראשון ונייצר תרבות פנאי אמיתית. ואחרי שזה יקרה כולנו נשאל איך יכולנו לפעול אחרת? במשרד שלנו אנחנו עושים הכל כדי להציע את התשתית הזו- אבל צריך את התמיכה של כולם- מתחום המיסוי, דרך הבנקים, התמ"ת וכל השלבים עד לאישור. המנוע האמיתי הוא עסקים קטנים ובינוניים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x