$
הוועידה המרכזית לחיסכון פנסיוני 2011

יעקב ויינשטיין: "אנחנו נמצאים במשבר הקשה ביותר במאה השנים האחרונות"

מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון אמר כי אינו סבור שהמשבר הנוכחי יחלוף במהרה, והזהיר: "שמרו על הכסף שלכם – השקיעו בזהב"

רחלי בינדמן 12:4817.11.11

"עולם ההשקעות שונה ממה שהכרנו בעבר. המשבר שאנחנו חווים היום הוא המשבר החמור ביותר שידענו במאה שנים האחרונות. זה משבר שקורא תגר על קיומן לא רק של חברות, אלא של כלכלות, מדינות וגושים, כמו הגוש האירופי, ומטיל ספק בהמשך קיומם" כך אמר היום (ה')יעקב ויינשטיין, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון, בוועידה של "כלכליסט" לחיסכון פנסיוני.

 

"לא צריך להיות מופתעים אם חלק מהבנקים שאנחנו מכירים בעולם יגיעו לשליטת המדינות שתהיינה היחידות שמסוגלות לעמוד בפני ההון הנמוך, ההפסדים הגדולים והצורך להבטיח את כספי הלקוחות", אמר ויינשטיין. לדבריו, "הבעיה של 2012 היא שהלחץ הגדול יגיע לבנקים, ובמיוחד לבנקים האירופים. במסגרת הסדר החוב של יוון נדרשים הבנקים להעלות את הלימות ההון שלהם כדי שיהיה להם מינימום הגנה על המשקיעים. לבנקים אין הרבה אפשרויות: למכור נכסים רעילים שברשותם, דבר שיפגע במחירם, לגייס הון, דבר שבלתי אפשרי ברגע זה, או לצמצם את הפעילות שלהם, להתכווץ, ועל ידי זה להקטין את היקף ההלוואות שלהם לציבור. כל הדברים הללו מובילים להאטה במקרה הטוב ולמיתון במקרה הרע".

  

עוד הזהיר ויינשטין כי "באירופה נלך להאטה במדינות כמו גרמניה החזקה ומיתון ביוון לצד מיתון ממוצע במדינות כמו ספרד ואיטליה. המציאות היום מאד מורכבת וצריך לקחת הכל בחשבון. באירופה אין מנגנון עצמאי של הדפסת כסף או משחק בריביות כמו אצל האמריקאים. אם כך, מה ניתן עוד לעשות במדינות אירופה שהתשואות של האג"ח שלהן מגיעות ל-6%? ברור שמדינה כזו לא יכולה לגייס חוב לאורך זמן או לפרוע את החוב הקיים. לא תהיה ברירה אלא לסייע לאותן מדינות. אולי אפילו ארצות הברית תצטרך לסייע למדינות אירופה. גם מדינות כמו יפן, סין וקוריאה יצטרכו לקחת חלק כדי לסייע למדינות החלשות באירופה, אחרת נגיע לאותה פאניקה בשווקים שכולם מפחדים ממנה. ארצות הברית נמצאת במצב זהיר, היא לא יכולה להתעלם ממה שקורה באירופה".

 

 


 

לדבריו "נמשיך לראות חוסר איזון ותנודתיות בשווקים כמו שאנו עדים בחודשים האחרונים, כי חלק גדול מהמשקיעים מדירים רגליהם מעולם ההשקעות, והוא הופך להיות נחלתם של סוחרי היום. 80% מהמסחר בבורסות העולם נשלט על ידי סוחרי יום".

 

"העובדה שאנחנו לא רואים מפולת נובעת מכך שכנגד נתוני המקרו, יש חברות שנמצאות במצב פיננסי מעולה עם כמות מזומנים אדירה ויכולת לשמר רווחיות. כלומר בירידה של 10%-15% ברור שיהיו קונים למניות של החברות הללו, והן יהוו תחליף טוב לאג"ח ממשלתי".

 

צופה עלייה של 10% במחיר הזהב

 

ויינשטיין ממליץ למשקיעים "להשקיע במה שפחות גרוע. ככל שנשמור יותר על הכסף, כך תהיה לנו אפשרות בבוא היום לבצע רכישות בשוק ההון במחירים טובים שיתנו תשואה טובה. לא נכון לשבת לאורך זמן מחוץ לשווקים. מי שלא נכנס לשווקים במרץ 2009, הפסיד את אחת העליות הגדולות שהיו בהיסטוריה בפרק זמן קצר".

 

ויינשטיין הוסיף כי "ברגע שכולם מיואשים והשערים יורדים, החל מרמה מסוימת כסף נכנס לשוק ומוביל לעליות גדולות בפרקי זמן קצרים. זה מאפיין של שוק דובי, ואני מאמין שנראה תופעות כאלה בהמשך. דבר נוסף שצריך לחשוב עליו הוא להשקיע באפיקים שלא רק ישמרו את הכסף, אלא גם יתנו לנו רווחיות כמו השקעה בזהב שהוא שומר כסף ריאלי. אני מאמין שבשנתיים הקרובות נראה עלייה שנתית ממוצעת של 10% במחיר הזהב".

 

לסיכום אמר ויינשטיין: "תקופת המשבר לא תסתיים במהרה. אין תרופת פלא שתפתור את הבעיות. צריך לעבור תקופת מיתון כדי שבעוד כמה שנים נצא לתקופה טובה יותר, עד אז שמרו על הכסף שלכם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x