$
הוועידה לעסקים קטנים 2011

גפני: בעלי העסקים הקטנים והבינוניים צריכים להתאגד

יו"ר ועדת הכספים בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" וגוגל: "לשנות את האידיאולוגיה של ראש הממשלה שלפיה צריך לעזור לעשירים - זה כמו לגרום לדתי לנסוע בשבת"; "ההצלחה הכלכלית של המשק מסמאת את עיני נתניהו מלשים לב לפערים החברתיים"

מיקי פלד 10:4303.07.11

"אני קרא לבעלי העסקים הקטנים והבינוניים להתאגד ולהשתמש בכוחם כפי שעושה ההסתדרות וארגונים אחרים", כך אמר היום בוועידה לעסקים קטנים ובינוניים של "כלכליסט" וגוגל יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני (יהדות התורה).

 

גפני אמר כי רק בדרך זו יוכלו בעלי העסקים

הקטנים להשפיע על קובעי המדיניות הכלכלית, שעד כה נמנעים מלהתייחס אליהם. גפני סיפר, "יש ויכוח שמתנהל בשנתיים וחצי האחרונות בהם אני יושב בכס היו"ר בוועדת הכספים בין קובעי המדיניות הכלכלית – האם צריך לעזור לטייקונים ולראשי הקונצרנים הגדולים או צריך לעזור לציבור? ראש הממשלה בנימין נתניהו סבור שצריך לעזור לבעלי המפעלים הגדולים ויש לו משנה אידיאולוגית קשיחה בנושא, שלשנות אותה זה כמו לגרום לאדם דתי לנסוע בשבת. הוא סבור שצריך להוריד את המסים הישירים ובתמורה לעלות את המסים העקיפים. המשמעות היא כי מס החברות שלפני זמן רב עמד על למעלה מ-60%, ב-2016 או 2017 יעמוד על 18% בלבד, שיעור נמוך ללא תקדים במדינת המערב. צריך להבין כי העלאת המסים העקיפים משמעותה פגיעה במעמד הביניים והשכבות החלשות. משפחה משכונת הארגזים משלמת אותם מסים עקיפים כמו בסביון".

 

עם זאת, אמר גפני כי אין הוא בהכרח חושב שהמדיניות הזו שגויה, אלא רק שהמינון שלה שגוי. "כשהדלק, המזון והקוטג', שהוא רק משל, עולים יותר גבוה מאשר כמעט בכל מדינה אחרת המשמעות היא כי אנחנו טעינו במינון. אני סבור כי צריך לעודד את בעלי המפעלים, אך צריך ללכת בדרך האמצע. אנחנו הופכים להיות הגבוהים ביותר במדינות ה-OECD במסים העקיפים והנמוכים ביותר במסים הישירים.

 

הטענה העיקרית כי צריך להפחית את המסים הישירים זה כדי לעודד תחרות ומשקיעים, אבל אנחנו כבר לא שם. התחרות קיימת ואנחנו יוכלים להתחרות עם מדינות העולם ולהביא מפעלים, והבעיה המרכזית שיש לנו עם המדינות הזו היא שהיא הצליחה. אנחנו הופכים ליהות מעצמה כלכלית ואנו עומדים לפני גילויים משמעותיים של גז ונפט ובהתאם לצרכים והגודל שלנו, שאין למדינות אחרות, מסמא ומעוור את עיני ראש הממשלה כי הוא בטוח שזו המדיניות הנכונה ביותר והוא לא שם לב כי פערי המעמדות בין העשירים ביותר לבין מעמד הביניים ובעלי העסקים הקטנים הולך וגדל ופער כזה במדינה עם כלכלה יציבה יכול לגרום לאסונות גודלים שיכולים לרסק חברה, כפי שכבר היה בהיסטוריה של מדינות העולם".

 

גפני אמר כי בויכוח בין קובעי המדיניות, העסקים הקטנים נמצאים בתווך בין הטייקונים לציבור הרחב, ולכן לא שמים אליהם לב. "אתם לא האזרחים הרגילים שצריך לתת להם קצבאות או בעלי המפעלים גדולים וחלק ממספר המשפחות המצומצם שמנהל את המשק", אמר גפני ליושבים באולם. "אתם צריכים להיות הללו שאין לגביהם ויכוח. אתם נותנים יותר מ-50% מהתעסוקה בישראל וחיים מהעבודה שלכם ובגלל שאין עליכם ויכוח אתם לא מקבלים את מה שאתם צריכים לקבל ואת הסיוע שאתם צריכים לקבל".

 

לכן, אמר גפני על בעלי העסקים הקטנים להתאגד. "כח היחיד וכח הציבור שונה לחלוטין. אין פרופורציה בחשבון המתמטי בין אחד שהולך למאבק ושניים לא ישיגו כפול, אלא יותר. בעסקים קטנים ובינוניים כל אחד לעצמו וכל אחד עם דאגותיו ובעיותיו – עם רשויות המס, העירייה, וכל אחד עושה את חשבונותיו. אבל בעידן מתוקשר כמו זה שאנחנו נמצאים בו ותחת ההנחה ששרים קוראים עיתונים, אם הם רואים שהתאגדו בעלי העסקים הקטנים והבינוניים אתם תקבלו התייחסות. התאגדות שכזו לא מנהלים את הנושאים שחשובים רק להם, אלא גם למדינה מתורבתת ומודרנית שחשוב לה שעסקים קטנים ובינוניים יתפתחו בה.

 

אני קורא לכם להתאגד. אני רואה את העוצמה שאנשים יודעים להפעיל כאשר הם מתאגדים, כמו בהסתדרות או בהתאחדות התעשיינים. תעשו את המעשה הנכון ותתאגדו, זה חשוב לכם ולמדינה".

 

לסיקור מלא של ועידת העסקים הקטנים לחצו כאן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x