$
בורסת ת"א

"השווקים לא נמצאים במפולת. צריך לחכות קצת ואז לקנות מניות"

בשוק ההון בטוחים כי הירידות של הימים האחרונים בשווקים אינן מסמנות שינוי מגמה, אלא תיקון קל לשיאים שנרשמו לא מזמן. פסגות: "מי שמחזיק מניות בתיק צריך להיות מוכן לתנודתיות"; IBI: "בדרך כלל בזמנים של ירידות כולם רצים אל הדולר, אולם הפעם הוא נחלש"

ערן סוקול 13:5613.04.14

"לא מדובר פה במפולת, אלא בתיקון מתבקש - שוקי המניות ימשיכו במגמת העליות", כך טוען ג'רי קוטישטנו, מנהל השקעות ראשי ב- IBI גמל והשתלמות בתגובה לירידות החדות בשווקים הפיננסים בימים האחרונים.  

מתחילת השנה רשמו המדדים בניו יורק תשואה שלילית, S&P 500 איבד 1.8%, ונאסד"ק נפל ב-4.2%. כאשר בחודש האחרון S&P 500 איבד 2.8% ונאסד"ק נפל ב-7.5%. בתל אביב התמונה נראית מעט שונה כאשר מתחילת השנה עלו המדדים ת"א-25 ות"א-100 ב-4.6% ואף מדד הביומד שנמצא במוקד הוסיף 2.7% לערכו. גם בסיכום חודשי הוסיפו ת"א-25 ות"א-100 3.3% ו-1.6% בהתאמה, אולם ת"א ביומד צנח ב-7% בסיכום חודשי.

 

"חשוב לזכור", אומר קוטישטנו, "S&P 500 נמצא במרחק של 4% בלבד משיא כל הזמנים. אילו היינו נמצאים במרחק של 10%, הייתי ממליץ לרכוש מניות".

 

קוטישטנו מתייחס לסביבת הריבית הנמוכה ולהעדפת הסיכון אצל המשקיעים. "כל זמן שסביבת הריבית נשארת נמוכה, המשקיעים ימשיכו ללכת לנכסי סיכון. בנוסף, 80% מהכלכלה הגלובלית נמצאת בצמיחה. גם החברות הגדולות מציגות מאזנים חזקים, ואין להן מה לעשות עם הרי המזומנים שנצברו, לכן הן מבצעות רכישה עצמית של מניות".

 

"מקורו של התיקון האחרון הוא במניות ביוטכנולוגיה ורשתות חברתיות בארה"ב, המניות הללו, המוגדרות כמניות חלום, התנפחו בשנים האחרונות למחירים גבוהים מדי, לכן, לא מפליא שהן יורדות. כמו כן, התיקון הנוכחי בשוק האמריקאי אינו מלווה בפאניקה, וכראיה לכך ניתן להצביע על שער הדולר. בדרך כלל בזמנים של ירידות חדות בשוקי המניות, כולם רצים אל הדולר, אולם הפעם הדולר נחלש", אמר.  

 

 צילום: אי פי איי

 

להיות מוכנים לתנודתיות

גם אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, התייחס למגמה בשווקים ואמר: "בין הסיבות שהועלו לירידות בשווקים ניתן למצוא את אוקראינה, הציפיות להעלאת ריבית מהירה של הפד, נתונים חלשים בשווקים המתעוררים והיכולת של דראגי לדבר הרבה ולא לעשות כלום. אולם, נראה שאף אחד מהגורמים הנ"ל אינו מספיק כדי להסביר את הירידות ב-S&P 500 ובנאסד"ק".

 

"הרי כבר מאמצע 2013 ברור שהפד בדרך לצמצום ההרחבה הכמותית והעלאת הריבית", אומר גרינפלד. "האם זה באמת משנה אם הריבית תועלה ביוני או באוקטובר? עד כמה שינוי של 4 חודשים צריך להשפיע על התשואה ל-10 שנים שירדה ב-18 נקודות בסיס בעשרה ימים? מה שבעצם קרה זה שלא קרה הרבה. אלא שמאז התיקון של ינואר ועד תחילת החודש עלה ה-S&P 500 ב-8.6% והמשקיעים מחפשים גם לממש חלק מהרווח".

 

"אירועים כמו התיקון הנוכחי מלמדים כי לפעמים השווקים פשוט מתנהגים כמו ששווקים מתנהגים. לאורך זמן השווקים אמנם עולים אך בדרך כלל לא באופן ליניארי. החשיפה התקשורתית העצומה שמקבל העולם הכלכלי והפיננסי מאז המשבר היא חסרת תקדים ולפעמים גם מוגזמת. די להסתכל על משדרי ההכנה של בלומברג לכל דו"ח תעסוקה כדי להבין שמשהו פה קצת חרג מגבולות הטעם הטוב" אומר גרינפלד "לכן, הניסיונות לייצר תוכן גם כשאין כזה הם חשובים כמובן לתקשורת אבל לא בהכרח למשקיע שעלול לטעות ולבצע שינויים לא נכונים בתיק. מי שמחזיק מניות בתיק ומצפה ליהנות מתשואה גבוהה לאורך זמן צריך להיות מוכן לתנודתיות. התיקון החד יותר בסקטורים מחזוריים ובמניות הטכנולוגיה נובע בעיקר מכך שאלו גם נסחרו במכפילים יקרים יותר" אמר גרינפלד.

 

"ב-12 החודשים האחרונים עלה ה-S&P 500 ב-16.7% אך בדרך גם ביצע 5 תיקונים של 6%-4% (כולל התיקון הנוכחי שעומד בינתיים על 4%). רוב המניות לא יקרות אך בהחלט מתומחרות באופן מלא. לכן, אם נניח שהמכפילים עלו מספיק, על מנת שמחירי המניות ימשיכו לעלות הפירמות צריכות להגדיל את רווחיהן", אמר גרינפלד.  

 


עד סוף השנה המשקיעים יחזרו לשוק

יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס: "השוק מתקן כי צפויה לנו עונת דו"חות שכנראה תהיה קצת פחות טובה. ואי אפשר לומר, לפי נתוני המאקרו שמתפרסמים בעת האחרונה, שהחברות יהיו מסגלות להעלות מחירים".

 

חברון המשיך: "החברות נמצאות אחרי תהליכים ארוכים של התייעלות, שוק העבודה האמריקאי מתאושש, אבל קשה לראות התייעלות נוספת. לכן, בכדי להגדיל רווחיות צריך להעלות מחירים. בשלב הזה כאשר אנחנו רואים אינפלציה נמוכה בארה"ב ובאירופה, למשקיעים קשה להניח שהחברות אכן יוכלו להעלות מחירים. רמת מכפילי הרווח הממוצעת ב-S&P 500 עומדת כיום על כ-17.5, בכדי לשמור על רמת מכפילם כזאת ושהשוק יוכל להמשיך לעלות, זה אומר שהרווחיות צריכה לעלות ב-8% עד 10%, אולם, המשקיעים לא בטוחים שהחברות יצליחו לעשות זאת".

 

"בשנת 2013 רווחיות החברות ב-S&P 500 עלתה בכ-5.5% כאשר הצפי היה לגידול של כ-10%, גם עונת הדוחות הנוכחית נפתחה עם צפי לגידול ברווחיות החברות של 10% שכבר עודכן מטה ל-8% ויש אף משקיעים שמאמינים שהתוצאות יהיו נמוכות בהרבה. למרות הכל, אני מניח שבהמשך השנה אנחנו נראה שיפור ברמת המאקרו והמשקיעים יחזרו לשוק המניות", סיכם חברון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x