$
בורסת ת"א

אלביט הדמיה מתייחסת לראשונה להסדר: במו"מ עם קרן יורק- ו-DK פרטנרס

תנאי הארגון מחדש טרם סוכמו אולם מפרסמת מספר עקרונות על פיהם ייקבע מתווה ההסדר; החוב של אלביט הדמיה כולו מסתכם בכ-2.2 מיליארד שקל

ענת ציפקין 13:5418.02.13

בהתייחסות רשמית ראשונה, הודיעה הבוקר (ב') אלביט הדמיה כי החברה, ובעלת השליטה העיקרית בה חברת אירופה ישראל בשליטתו של מוטי זיסר - נמצאות במשא ומתן עם שתיים ממחזיקי אגרות החוב העיקריים שלה.

בהודעה מציינת אלביט הדמיה כי מטרת המשא ומתן הוא ארגון מחדש של חובותיה של החברה במטרה לחזק את מצבה הפיננסי. אלביט מדווחת כי תנאי הארגון מחדש טרם סוכמו אולם מפרסמת מספר עקרונות על פיהם ייקבע מתווה ההסדר. הראשון הוא כי החוב הבלתי מובטח של החברה יומר כולו למניות רגילות של אלביט הדמיה.

 

שנית, החוב המובטח לא ייפגע וימשיך להיות משולם כסדרו. שלישית, הארגון מחדש עשוי לכלול רכישה במזומן של חלק מאגרות החוב שעל ידי מחזיקי אגרות החוב העיקריים לטובת מחזיקים שלא יהיו מעוניינים להמיר את אגרות החוב שברשותם למניות רגילות של החברה. בסעיף האחרון מציינת אלביט הדמיה כי מוטי זיסר ימשיך לכהן כמנכ"ל החברה בתנאים שייקבעו עבורו, לרבות, הענקת אופציות הניתנות להמרה למניות רגילות של החברה.

 

מוטי זיסר מוטי זיסר צילום: אוראל כהן

 

מחיר המימוש שלהן ייקבע בהתאמה לשיעור ההחזר (recovery ) של החוב הבלתי מובטח של אלביט הדמיה. אלביט כותבת כי במידה ותגבש הסדר, תפרסם אותו, וכי בינתיים אינה מפרסמת פרטים נוספים או נתונים לגבי הדיונים השוטפים המתקיימים בין החברה לנציגים השונים.

 

מדובר בשתי הקרנות הזרות קרן יורק- ו-DK פרטנרס, המחזיקות בכמיליארד שקל מהחוב של אלביט הדמיה כולו המסתכם בכ-2.1 מיליארד שקל (לפירעון אחרי 2013). למעשה, מודה אלביט הדמיה כי הקרנות הזרות רוצות להיות שותפות של החברה, קרי - בעלות מניות, ולא בעלות חוב.

מה דעתך על מניית אלביט הדמיה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אלביט הדמיה נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-223 מיליון שקל בלבד - לעומת רמת שיא של כ-6 מיליארד שקל בסוף 2007. החברה חייבת למחזיקי שמונה סדרות האג"ח שלה (א'-ז', 1) כ-2.2 מיליארד שקל, ובנוסף כ-300 מיליון שקל לבנקים, כשעיקר נתח החוב הוא לבנק הפועלים.

 

לפני כשלושה שבועות הודיעה אלביט הדמיה כי תתחיל בתהליך הידברות עם המחזיקים תוך ניסיון גיבוש פתרון מוסכם שישקף את טובת כולם. אלביט הדמיה ציינה כי דירקטוריון החברה החליט לבצע מהלך זה לנוכח ניגודי העניינים הקיימים בין מחזיקי סדרות האג"ח השונות ובעיקר בעקבות התנגדות חלק ממחזיקי הסדרות הארוכות לביצוע התשלומים הקרובים לסדרות הקצרות אותן הודיעה אלביט שתדחה ל-1 באפריל.

 

שתי הסדרות הקצרות ביותר של אלביט הדמיה הן א' ו-ב', ושתיהן אמורות להיפרע עד פברואר 2014. התשלומים הקרובים לשתי סדרות אלו הם ב-20 בפברואר. אלביט הדמיה אמורה לפרוע לסדרה א' קרן וריבית של 76.7 מיליון שקל, ו־7.5 מיליון שקל נוספים לסדרה ב'. בסך הכל, על אלביט הדמיה לשלם עבור סדרה א' 211 מיליון שקל ועבור סדרה ב' 30 מיליון שקל בשנתיים הקרובות עד לפירעונן המלא. ברקע, תשלום נוסף עליו בנתה אלביט הדמייה בדמות דיבידנד של 30 מליון יורו מחברה הבת (62.5%) פלאזה סנטרס, דיבידנד שנעצר בשל התנגדות מחזיקי האג"ח של החברה בת.

 

שאר הסדרות של אלביט הדמיה הן סדרה ג' : לפירעון עד ספטמבר 2018, והיקפה 316 מיליון שקל. סדרה ד' היא הכבדה ביותר, ומסתכמת ב-891 מיליון שקל שעל אלביט הדמיה לשלם עד תום 2020. סדרה ה' , ארוכה גם היא, נפרעת בשנת 2021, אך קטנה יחסית ומסתכמת ב-67 מיליון שקל בלבד. סדרה ו', גם היא יחסית קצרה, נפרעת כולה ב-2015 בסכום כולל של כ-290 מיליון שקלסדרה ז' הינה לפירעון עד שנת 2018 בהיקף של 502 מיליון שקל.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x