$
שווקי חו"ל

טבע תחלק דיבידנד בהיקף של 25%-20% מתזרים המזומנים

משיחת הוועידה מול המשקיעים כתבה טבע כי ההכנסות השנה צפויות לעמוד על 20.3-20.7 מיליארד דולר

ניר צליק 19:1211.12.12

בשבועות האחרונים חיכו משקיעי טבע לאירוע מרכזי אחד – פרסום התוכנית האסטרטגית החדשה של החברה, על רקע השינויים הגדולים שג'רמי לוין, מנכ"ל החברה שהחליף את שלמה ינאי, תכנן לעשות בטבע.

מה דעתך על מניית טבע (US):
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

לוין, בניגוד לינאי, רמז מספר פעמים כי החברה תפסיק להתבסס על מדיניות של רכישות אגרסיביות ברחבי העולם ותבסס את עיקר פעילותה על פיתוח תרופות מקור ופיתוח תרופות גנריות מורכבות.

 

בנוסף, הגדיר לוין את תחומי הפעילות העיקריים של טבע, טרשת נפוצה, סרטן, בריאות האישה ותרופות למערכת הנשימה, כמו גם תרופות למערכת העצבים המרכזית. תחום נוסף שטבע סימנה הוא התרופות הפסיכיאטריות, וטיפול בכאב, כפי שהשתקף מהסכם ההשקעה שחתמה היום בבוקר טבע עם קסנון, המפתחת טיפול לכאבים בקרב מחלימים ממחלת ההרפס.

 

באשר לדיבידנדים, טבע כתבה במצגת כי בכוונתה לחלק דיבידנד בהיקף של 25%-20% מתזרים המזומנים מפעילות שוטפת. בנוסף, בכוונתה להבטיח את הערך לבעלי המניות באמצעות רכישה עצמית של מניות.טבע כתבה במצגת כי היא מתכוונת להחזיר למשקיעי החברה 1-2 מיליארד דולר בשנה, להשתמש ב-2 מיליארד דולר לפיתוח עסקיה, לשלם חוב בהיקף של עד מיליארד דולר בשנה ולבצע השקעות בציוד של כמיליארד דולר בשנה. החברה צופה כי תזרים המזומנים מפעילות שוטפת אורגנית יעמוד על 4.5-5.5 מיליארד דולר בשנה עד שנת 2017.

 

 

 

טבע הודיעה במסגרת המצגת על המוצרים שהיא מתכוונת להפסיק את פיתוחם. לחברה יש כיום 59 תרופות בשלבי פיתוח שונים, כשהיא החליטה להפסיק את הפיתוח של 12 תרופות, ביניהן קופקסון במינון של 20 מיליגרם ל-0.5 מיליליטר, StemEX של גמידה סל. גמידה סל היא מיזם משותף של טבע, כלל ביוטכנולגיה ואלביט מדיקל.

 

גמידה סל מפתחת מוצרים המבוססים על תאי גזע מדם טבורי, שבצורתו המקורית אינו מתאים לרוב השימושים הרפואיים לנוכח ריכוז תאי גזע נמוך מדי בדם. זו הסיבה לכך שהאפקטיביות של השתלת תוצרים מדם טבורי אצל מבוגרים היא נמוכה. לגמידה סל טכנולוגיות שונות להעשרת כמות תאי הגזע שמקורם בדם טבורי, כאשר בתהליך ההעשרה הם עדיין אינם עוברים התמיינות לתאים בעלי ייעוד ספציפי, ולכן אפשר להשתמש בהם בתהליכים רפואיים רבים.

 

תרופות נוספות שטבע החליטה להפסיק את פיתוחן הן MultiGeneAngio, Obatoclax ו-Placulumab.

 

"ירידה בתרופות המקור"

 

"החזון שלנו מבוסס על מציאות", אמר ג'רמי לוין בהצגת האסטרטגיה של טבע. "אנחנו מתכוונים לספק את התרופות הכי טובות לחולים ולעבוד עם לקוחותינו, וכך נשיג ערך לבעלי המניות.

 

אנחנו מוכרחים להבין את העתיד כדי להשתמש בדברים האלה, ולחשוב על איזה צרכים אנחנו יכולים לשרת באופן ייחודי", הוסיף לוין. "אני רוצה שתסתכלו מחוץ לארצות הברית, יש שלושה שינויים שקורים. תרופות ייחודיות משנות את העולם. כל אחד מהאיזורים בעולם הוא בעל צרכים ייחודיים, בין אם זה טיפול רגיל או טיפול ייחודי. כשמסתכלים על ארצות הברית רואים את הירידה בתרופות המקור, ורואים גם עלייה של המעורבות של החולים דרך האינטרנט. שינויים כאלה ניכרים בכל העולם. חולים רוצים דברים שונים באיזורים שונים של העולם".

  

ג'רמי לוין ג'רמי לוין צילום: ענר גרין

 

עוד אמר לוין כי "בעבר, טבע בנתה על הכלכלות החזקות, אירופה, ארצות הברית ודרום אמריקה, וכעת אנחנו רואים לפנינו חברות אחרות, שצריכות סוגים אחרים של טיפולים. כל אחת מהכלכלות האלה צריכה הבנה. כדי להיות מצליח עליך להבין את הצרכים שלהם. מה שקורה זה שינוי, והזדמנות. אני רוצה שנחשוב לעומק על זה. צרכנים היום מבינים ברפואה בצורה שאותה הם לא הבינו בעבר. זה קורה גם באירופה, הם מבינים את התרופות ויש להם את הכסף לקנות את זה, ואנחנו צריכים להעריך את זה".

 

"כשאנחנו מסתכלים על טבע, כדי לייצר ערך לבעלי המניות, אנחנו רוצים לשנות את החברה בצורה שמעט אנשים יכולים לעשות, אבל אנחנו יכולים לעשות את זה. אנחנו רוצים לראות איך מסתכלים על העולם ואיך לייצר את התרופות שיעזרו לנו לעמוד במשימה. אנחנו בטוחים שנוכל להציף ערך לבעלי המניות ולענות על הצרכים של החולים שלנו והעובדים שלנו".

 

רכישות גדולות -OUT, צמיחה אורגנית - IN

 

"הכוונה שלנו ב-5 שנים הקרובות הן להגדיל את שורת ההכנסות באופן אורגני ורווחי, למרות הפסד הפטנטים שאנחנו נתמודד איתם", אמר לוין", ובכך רמז כי אין בכוונת החברה לבצע רכישות גדולות, ובנוסף, התכוון לוין לכך שהפטנט על הקופקסון צפוי לפקוע בשנת 2015. "אנחנו גם נחסוך בעלויות, וכך נייצר תזרים מזומנים חופשי משמעותי. זה יאפשר לנו להשקיע בגדילה אורגנית, ונעשה את זה בצורה ממושמעת, אך בו זמנית, אנחנו נציף ערך לבעלי המניות".

 

פיליפ פרוסט נשיא טבע פיליפ פרוסט נשיא טבע צילום: קובי קלמנוביץ'

 

מוקדם יותר היום הודיעה טבע על שיתוף פעולה עם חברת הפארמה קסנון (XENON) בתחום הכאב, בהיקף של 1.4 מיליארד שקל. מדובר בהסכם לפיתוח משותף ורישיון גלובלי ובלעדי עבור התרופה XEN402 הנמצאת כיום בפיתוח קליני לטיפול בכאב ומתמקד באופן ייחודי בתעלות נתרן המצויות בקצוות תאי עצב אשר עשויים להתרבות במצבים של כאב כרוני.

 

לפי ההסכם, טבע תשלם ל-Xenon כ-31 מיליון דולר עם חתימת ההסכם. בנוסף, טבע תשלם עבור עמידה ביעדי פיתוח, רגולציה ומכירות עוד 335 מיליון דולר. Xenon תהיה זכאית לתמלוגים על מכירות ולאפשרות להשתתף במסחור התכשיר בארצות הברית.

 

כמו כן, כחלק מהתוכנית האסטרטגית של ענקית הגנריקה, טבע החליטה להפסיק את שיתוף הפעולה עם כלל ביוטכנולוגיה במדיוונד. טבע מחזיקה בכ-18% ממניות מדיוונד ואילו כלל ביוטכנולוגיה מחזיקה בכ-52% מהמניות. היום בערב צפויה טבע להגיש את התוכנית האסטרטגית הכוללת שלה, כאשר טבע צפויה להפסיק פעילויות פיתוח נוספות בישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x