$

מנועי הכסף

השוק הגדול בעולם כבר מתמחר הורדת ריבית בארה"ב

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 208: אחרי נתוני האינפלציה המעולים בארה"ב - מהיכן נובע הפער בין הפסימיות בשוקי המניות לבין האופטימיות בשוקי האג"ח, מה הגורם המוביל שמשפיע על השקל ומדוע לא מחלקים את עודפי התקציב שיש בקופת המדינה

שי סלינס 19:2911.08.22

יולי היה חודש היסטורי בכלכלה האמריקאית - כך לפחות עולה מהנתונים שפורסמו השבוע. יותר מחצי מיליון משרות חדשות נוספו לכלכלה הגדולה בעולם ושיעור האינפלציה עמד על 0%. וכשהמחירים לא עולים והאבטלה כמעט ולא קיימת - שני התנאים המרכזיים ליציבות כלכלית מתקיימים.

 

 

 

וזו ככל הנראה הסיבה לכך שכשפורסמו נתוני האינפציה המפתיעים ביום רביעי השווקים הגיבו בהתאם. החוזים על מדדי המניות המובילים בוול סטריט עלו בחדות, חברות הטכנולוגיה זינקו, היורו קפץ על חשבון הדולר וגם המשקיעים בשוקי האג״ח לא נשארו אדישים והורידו את התשואות.

 

כעת נותרו שני תרחישים עיקריים לשנה הקרובה. התרחיש הראשון של מיתון בארה״ב תוך כדי העלאות ריבית בארה״ב עד לרמה של 4% - מתומחר בשוק המניות האמריקאי.

 

לעומת זאת, התרחיש השני נמצא בשוק הגדול בעולם - שוק איגרות החוב הממשלתיות. לפי תמחור האג״ח בשוק זה הריבית בארה״ב תרד כבר במרץ בשנה הבאה.

 

בפרק מספר 208 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד ניתחנו את הנתונים הטובים שפורסמו השבוע בארה״ב. מהיכן נובע ההבדל הגדול בין שוקי המניות לשוקי האג״ח, מדוע השקל מתחזק דווקא עכשיו ומדוע לא עושים כלום עם העודף התקציבי שיש למדינת ישראל.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x