$

מנועי הכסף

פה זה לא ארה"ב: מדוע לא תראו אינפלציה של 9% בישראל

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 204 - מתי תצא ארה"ב מסחרור עליית המחירים, על מה כדאי להסתכל כשרוצים לבחון את שוק התעסוקה הישראלי ומדוע כל כך קשה לכלכלנים ולבנקים המרכזיים לחזות את שצפוי לכלכלה. בפרק התארח פרופ' צביקה אקשטיין, ראש מכון אהרן למדיניות כלכלית ודיקן בית ספר טיומקין לכלכלה באוניברסיטת רייכמן

שי סלינס 17:0714.07.22

זה קרה בדיוק כשהמטוס של נשיא ארה״ב, האייר פורס 1, כיבה את המנועים בנתב״ג. בתזמון מושלם, במרחק של 11 עשר אלף ק״מ פורסמו נתוני האינפלציה בוושינגטון - ואם טמפרטורת הגוף של הנשיא לא הספיקה לעלות מהחום והלחות הישראלים - אז האינפלציה הביאה אותו למצב של רתיחה.

 

 

 

 

אינפלציה של 9.1% זה הרבה יותר ממה שהכלכלה הגדולה בעולם יכולה להכיל. וכעת הבנק המרכזי האמריקאי וגם הנשיא - צריכים לפעול מהר.

 

בפרק מספר 204 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על האינפלציה המשתוללת, לא רק בארה״ב אלא גם בעולם ועל הקשר לשוק העבודה שדווקא נמצא נכון לעכשיו במצב מעולה.

 

בפרק היום התארח פרופ' צביקה אקשטיין, ראש מכון אהרן למדיניות כלכלית ודיקן בית ספר טיומקין לכלכלה באוניברסיטת רייכמן. פרופ׳ אקשטיין בעברו הוא שימש צבי כמשנה לנגיד בנק ישראל (פישר) במשך 5 שנים ובשנים האחרונות הוא ביסס את מעמדו במוביל בתחום הפערים והשכר.

 

במהלך הפרק דיברנו גם על הכלכלה הישראלית ועל ההאטה הצפויה בצמיחה. דיברנו מדוע קשה כל כך לכלכלנים ולבנקים המרכזיים בעולם לחזות את שצפוי לכלכלה העולמית ומדוע למרות הכל נראה שהמשק הישראלי ייצא ממשבר המחירים העולמי עם נזק יחסית קטן.

 

צביקה אקשטיין, אורי גרינפלד ושי סלינס: פודקאסט מנועי הכסף, פרק 204 צביקה אקשטיין, אורי גרינפלד ושי סלינס: פודקאסט מנועי הכסף, פרק 204

 

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x