$

מנועי הכסף

ממזרח תיפתח הרעה: סין היא הברבור השחור של הכלכלה ב-2022

פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט, פרק 181: מהרצון לשמר את חברות הטכנולוגיה בתוך המדינה, דרך המדיניות העיקשת של אפס הדבקה ועד לרצון להמציא מחדש את הקריפטו - כדי להבין לאן הולך העולם השנה צריך להתחיל בסין. בפרק התארח אמיר גל-אור, מייסד קרן ההון סיכון אינפיניטי מדיקל

שי סלינס 22:1413.01.22

סין לא מוותרת. גל האומיקרון ששוטף את כל מדינות העולם הביא את המעצמה מאסיה למלחמה על הבית, לא פחות. בשנתיים האחרונות השתמשה סין בכל האמצעים האפשריים על מנת לרסן את הקורונה - ובהצלחה. לפי המספרים הרשמיים שפורסמו בסין, בעוד שמדינות כמו ארה"ב ובריטניה סופרות מאות אלפי מאומתים לנגיף בכל יום בסין המספרים נמוכים בהרבה. אמנם, אין כל דרך לדעת האם המספרים מדוייקים אבל הכיוון ברור - מספר המאומתים לנגיף בסין ביחס לאוכלוסיה אפסי.

 

 

 

 

עם זאת, גל התחלואה הנוכחי השונה כל כך מכל מה שהכרנו עד כה - מציב בפני סין אתגר גדול מאוד של ניסיון לשמור על יעד של אפס הדבקה. ובבייג'ין מבינים את המשמעות של עמידה ביעד זה - החל מקושי בקיום אולימפיאדת החורף בפברואר בשל חשש המדינות משליחת ספורטאים, דרך ויתור מראש על אפשרות של חסינות עדר - ועד לירידה בצמיחה הכלכלית בשל ערים שלמות שנכנסות לסגר הכולל מיליוני אנשים.

 

בפרק מספר 181 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו עם אמיר גל אור - נשיא לשכת המסחר הישראלית בסין, שותף מנהל של קרן ההון סיכון אינפיניטי מדיקל. בפרק ניסינו להבין את משמעות ההחלטה של סין להמשיך במדיניות של אפס הדבקה, מדוע כל כך מתעקשים בבייג'ינג לשמור על חברות הטכנולוגיה בגבולות המדינה ומה התוכנית שלהם לגבי שוק הקריפטו העולמי.

 

להאזנה לפודקאסט זמן סין של אמיר גל אור:

 

 

 

 

סין, סגר ב-Tianjin. השבוע סין, סגר ב-Tianjin. השבוע

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x