סגור

טאואר מצטרפת להקמת מפעל של ענקית השבבים ST באיטליה

חברת השבבים הישראלית תשקיע חצי מיליארד דולר בהקמת המפעל - חמישית מסך ההשקעה, וצופה שהוא יוסיף לה הכנסות של עד 350 מיליון דולר בשנה; המפעל ישלש את כושר הייצור של טאואר בשבבים בטכנולוגיית 300 מילימטר

יצרנית השבבים הישראלית טאואר סמיקונדקטור הודיעה היום (ה') על שותפות עם ענקית השבבים ST מיקרואלקטרוניקס, אחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם. לאחר הדיווח קופצת טאואר ב-7% בבורסה התל אביבית.
טאואר תיכנס כשותפה במפעל שמקימה ST בצפון איטליה, לייצור בטכנולוגיות בקוטר 300 מ"מ. טאואר צופה שהמפעל יוסיף לה הכנסות בהיקף של 350-300 מיליון דולר בשנה. המפעל נמצא כעת בשלבי הקמה מתקדמים וצפוי להיות מושלם לקראת סוף 2022.
מחיר המניה של טאואר היום בבורסה משקף לה שווי שוק של 10.4 מיליארד שקל, עשירית משווי השוק של ST.
טאואר תשקיע במפעל כחצי מיליארד דולר, הסכום כולו יהיה מהמקורות הכספיים שלה. לפי דוחות הרבעון הראשון, לטאואר מזומנים בהיקף של 718.8 מיליון דולר. הנתח שתשקיע טאואר יהווה חמישית מסך ההשקעה (2.5 מיליארד דולר) בהקמת המפעל. המוצרים במפעל החדש מיועדים לשרת את ענפי הרכב, התעשייה ומוצרכי צריכה אלקטרוניים.

1 צפייה בגלריה
מפעל טאואר
מפעל טאואר
המפעל החדש שתקים טאואר
(צילום: ST)

ST מקימה את המפעל החדש בעיר אגראטה שבאיטליה, לא הרחק ממילאנו. עם השלמת הקמת המפעל הוא ייצר 36 אלף פרוסות בחודש, כאשר מתוכן לטאואר תהיה קרוב למחצית מיכולת הייצור – 16 אלף פרוסות בחודש. מדובר בצעד שישלש את כושר הייצור הקיים של טאואר בשבבים בטכנולוגיית 300 מילימטר.
המפעל החדש הולך להיות המפעל הגדול ביותר של טאואר בטכנולוגיה זו והוא מתווסף למפעל קיים שהיא מחזיקה ביפן שכושר הייצור שלו הוא פחות ממחצית מכושר הייצור במפעל החדש. כחלק משיתוף הפעולה טאואר ו-ST יחלקו את שטחי החדרים הנקיים ואת מערך הייצור הכולל, כאשר כל חברה תשקיע בנפרד בציוד שלה באופן יחסי לחלקה.
שיתוף הפעולה החדש עם ST נובע בין היתר משום שעבור ענקית השבבים הגלובלית מדובר בהאצה משמעותית בהקמת המפעל והכשרתו לייצור. החבירה לטאואר תסייע ל-ST לייצר בעלויות נמוכות יותר וכך לרשום רווחיות גבוהה יותר. בין הסיבות ליכולת הפעולה המהירה של שתי החברות ביחד נעוצה הסיבה כי הייצור החדש מבוסס על פלטפורמות שטאוור כבר מייצרת שבבים על בסיסה במפעל ביפן.
ג'ין-מארק שרי, נשיא ומנכ"ל ST מסר עם פרסום ההודעה כי "גורם המפתח המשמעותי ביותר ליעילותו של מפעל ייצור מוליכים למחצה הוא שיעור הניצולת שלו. טאואר מהווה שותפה מעולה, עם ההיצע הרחב של טכנולוגיות הייצור האנלוגיות שלה, אשר יאפשרו לנו להאיץ את הליך הכשרת מפעל הייצור ולהעבירו למצב של ייצור המוני במהירות רבה יותר".
מנכ"ל טאואר, ראסל אלוונגר, אמר כי "נתחי השוק הגדולים שיש כבר היום לטאואר בפלטפורמת 300 מ"מ יגדלו בצורה ניכרת הודות לתוספת משמעותית זו ביכולות הייצור של החברה – אשר משלשת את כושר הייצור שלנו ב-300 מ"מ, ובכך יאפשרו לנו לתת מענה לביקוש הגדל של לקוחותינו בנתחי שוק צומחים אלה".