סגור

בנק אוף אמריקה: "הנפט עשוי להגיע ל-100 דולר לחבית בשנה הבאה"

לפי דו"ח שפרסם הבנק, צריכת הנפט העולמית תמשיך להיות גבוהה מההיצע גם ב-2022, שכן ההתאוששות הכלכלית מהמגפה תגביר את צריכת הדלק, בעוד שההשקעות בייצור ייפגעו בשל החששות הסביבתיים; שיא כל הזמנים במחיר הנפט האמריקאי, שמחזיק משנת 2008, עומד על 147 דולר לחבית

מחיר הנפט עשוי לזנק בשנה הבאה ל-100 דולר לחבית על רקע ההתאוששות בטיסות ובנסיעות, כך לפי הערכות האנליסטים בבנק אוף אמריקה. זו התחזית הגבוהה ביותר עד כה בקרב האנליסטים בבנק.


לפי הדו"ח שפרסמו בבנק, צריכת הנפט העולמית תמשיך להיות גבוהה מההיצע גם ב-2022, שכן ההתאוששות הכלכלית מהמגפה תגביר את צריכת הדלק, בעוד שההשקעות בייצור ייפגעו בשל החששות הסביבתיים.

2 צפייה בגלריה
שדה נפט בדרום עיראק שבו פעילה אקסון מוביל
שדה נפט בדרום עיראק שבו פעילה אקסון מוביל
שדה נפט בדרום עיראק שבו פעילה אקסון מוביל
(צילום: איי פי)

"יש הרבה מאד ביקוש מצטבר לנפט שמחכה להשתחרר", כתב פרנצ'סקו בלאנץ', ראש חטיבת מחקר הסחורות בבנק. חוזים עתידיים לנפט מסוג ברנט נסחרו ביום שני במחיר של קרוב ל-75 דולר לחבית, בעוד הנפט האמריקאי התקרב ל-74 דולר לחבית.
אם הנפט אכן יעלה חזרה למחיר של מאה דולר ויותר, זו תהיה הפעם הראשונה שזה קורה מאז 2014, כשמבול של פצלי נפט בצפון אמריקה גרמו לשפל במחירים ממנו השוק עדיין לא התאושש. מחיר השיא של הנפט האמריקאי עומד על 147.27 דולר לחבית, שיא שמחזיק מיולי 2008.
התחזית השורית הזו בנוגע לנפט רק מוסיפה ללחץ המופעל על הקואליציה של אופ"ק ובנות הברית בהובלת סעודיה ורוסיה. נציגי המדינות החברות מתוכננים להיפגש בשבוע הבא לדון באפשרות להגביר את הייצור.
בסעודיה אמנם מעדיפים לשמור על גישה זהירה, אך העלייה בביקוש עלולה לחייב את המדינות להגביר את קצב הייצור.
עם זאת, לפי התחזית של בנק אוף אמריקה - העתיד הקרוב בסימן אופטימי עבור חברות אופ"ק. ההערכה היא כי צריכת הנפט תגדל בשנה הבאה בשל הביקוש הגבוה לטיסות ונסיעות שיטילו קושי על התחבורה הציבורית ויובילו לשימוש גובר במכוניות פרטיות.
גם הפופולאריות המתמשכת של העבודה מהבית לא תפגע בצריכת הדלק, שכן העובדים מהבית עדיין ישתמשו במכוניות במהלך היום לביצוע סידורים אישיים. "העבודה מהבית פירושה במקרים רבים עבודה מהמכונית", הסביר בלאנץ'.

2 צפייה בגלריה
בנק אוף אמריקה מנהטן
בנק אוף אמריקה מנהטן
בנק אוף אמריקה מנהטן
(צילום: שי סלינס)

בו בזמן, בבנק מעריכים כי אספקת הנפט החדשה תישאר מוגבלת. בעלי המניות צפויים להשפיע על החברות הגדולות להשקיע באנרגיה מתחדשת, או לדרוש מחברות פצלי הנפט להחזיר כספים ולא להוציא אותם על קידוחים חדשים.
מוקדם יותר החודש, דו"ח של סוכנות האנרגיה הבינלאומית הצביע כי מחצית מהעלייה הצפויה בביקוש, עשויה להתאזן מול התאוששות בתפוקות במדינות ובחברות שמחוץ לאופ"ק, בעיקר בארה"ב. זה יותיר את חברות הקרטל עם כמויות משמעותיות של מלאי מיותר, שיגדל אף יותר, אם איראן תחתום על הסכם גרעין חדש שיוביל להסרת הסנקציות ממנה.