סגור

הקטנת ההקלות לשוכרים בקניונים הזניקה את רווחי מליסרון

רשמה ברבעון הראשון רווח נקי של 143 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 86 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; התוצאות הושפעו גם מעליית שווי נדל"ן להשקעה ב-65 מיליון שקל בעקבות תיקון האומדנים למתן הקלות עתידיות לשוכרים

שוק הנדל"ן המניב ממשיך להתאושש: הסרת הסגר האחרון של תקופת הקורונה אפשרה לחברת הקניונים מליסרון (קניוני עופר) להקטין את גובה ההקלות שנתנה לשוכרים בהשוואה לרבעון האחרון של 2020, שברובו נרשמו סגרים, ונראה כי פגיעת הקורונה נמצאת במגמה של ירידה.


פדיון החברה בקניונים התאושש במהירות ועלה בשיעור דו-ספרתי, שהפתיע לטובה את הנהלת החברה. הזינוק בפדיון הגיע עם החזרה לפעילות שהתרחשה מ-21 בפברואר באמצע הרבעון הראשון. בשורה התחתונה בדו"חות הכספיים רשמה החברה רווח של 146 מיליון שקל, מול הפסד של 86 מיליון שקל בתקופה המקבילה, הודות לעלייה בשווי הנדל"ן להשקעה.

1 צפייה בגלריה
קניון עופר ב רחובות קורונה
קניון עופר ב רחובות קורונה
קניון עופר ברחובות
(צילום: רועי עידן)

בסיכומו של דבר ההכנסות מדמי שכירות נטו (NOI) רשמו ירידה של 34% בהשוואה לרבעון המקביל ל-189 מיליון שקל, שכן ברבעון הראשון של 2020 החלה מגפת הקורונה להשפיע על השוק רק מחודש מרץ.
הירידה ב-NOI נבעה בעיקר מהקלות בדמי שכירות שהעניקה החברה לשוכרים בהיקף של 94 מיליון שקל, בעוד ברבעון המקביל אשתקד לא העניקה החברה הקלות כאלה. כמו כן הושלמה מכירת קניון מלכת שבא באילת בספטמבר האחרון.
ה-NOI השנתי המותאם, כולל הכנסות מחוזים שנחתמו וטרם הניבו באופן שנתי מלא, עומד על כ-1.2 מיליארד שקל בשנה.
ממועד סיום הסגר השלישי עד סוף הרבעון הראשון נרשמה עלייה חדה של כ-26% בפדיונות קניוני מליסרון, לעומת הפדיונות ברבעון הראשון של שנת 2020, זאת בהתאמה למספר ימי העבודה בין התקופות, וללא פדיונות בתי הקולנוע שנותרו סגורים.
העלייה הבולטת בפדיונות נרשמה בתחומים כגון עיצוב הבית, עם עלייה של 62% ברבעון הראשון של 2021 בהשוואה למקבילו; טיפוח, בריאות ויופי עם עלייה של 46%; ואופנה והנעלה עם עלייה של 36%. הפדיון ברבעון הראשון, בניכוי מזון מהיר, הסעדה ובתי הקולנוע, עלה ב-30% בהשוואה לרבעון הראשון של 2020.
בתחום המסחר הציגה החברה עלייה בשיעור התפוסה לכ-98.6%, לעומת כ-98% בסוף שנת 2020, וזאת ללא עזיבת שוכרים בעקבות משבר הקורונה. במהלך הרבעון חתמה החברה על כ-110 חוזים חדשים וחידושי אופציות בתחום המסחר, עם עלייה ממוצעת של דמי שכירות ריאליים של כ-5%.
בתחום המשרדים הציגה החברה עלייה קלה בשיעור התפוסה לכ-94.7%, לעומת כ-94.5% בסוף שנת 2020, לצד עלייה ממוצעת של כ-1.5% בדמי השכירות הריאליים בגין חוזים חדשים וחידושי אופציות.
מבחינת נתוני הרווחיות, הרווח התזרימי התפעולי, ה-FFO הריאלי, הסתכם ב-121 מיליון שקל ברבעון הראשון, ירידה של 38% בהשוואה לרבעון המקביל. הירידה ב-FFO, לעומת הרבעון המקביל אשתקד נבעה בעיקר מהשינוי האמור בהיקף ההקלות שניתנו לשוכרים, בקיזוז חלקי עם החיסכון בהוצאות המימון בעקבות חובות שהחברה מחזרה בריבית נמוכה יותר ומקיטון בהוצאות המסים השוטפים.
בשורה התחתונה מליסרון רשמה רווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 143 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 86 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. התוצאות ברבעון זה הושפעו גם מעליית שווי נדל"ן להשקעה בסך של 65 מיליון שקל, בעקבות תיקון האומדנים למתן הקלות עתידיות לשוכרים, בעוד ברבעון המקביל אשתקד הכירה החברה בירידת שווי נדל"ן להשקעה בסך של 311 מיליון שקל.