סגור

רני צים קיבל בלעדיות עד סוף השבוע לרכישת נכסי פסגות

וואליו קפיטל שבשליטתו חתמה על כך עם פסגות, ונראה כי המו"מ קרוב לסיום. צים יעמיד לחברה הלוואה של 65 מיליון שקל לצורך הרכישה

בית ההשקעות מור כבר לא ירכוש את יתרת נכסי בית ההשקעות פסגות, שעובר לידי אלטשולר שחם, אך הכספים שלו יממנו את הרכישה. אתמול דיווחה וואליו קפיטל, שבשליטת רני צים, כי חתמה עם פסגות על בלעדיות למגעים לרכישת פסגות ני"ע ופסגות קרנות נאמנות. נראה כי הצדדים קרובים לחתימה, שכן הבלעדיות ניתנה עד סוף השבוע הקרוב. ההובלה של צים במירוץ לרכישת נכסי פסגות נחשפה ב"כלכליסט".

צים כבר מתחיל להתארגן מבחינת מימון לקראת ביצוע העסקה, שצפויה לנוע סביב 400 מיליון שקל. אתמול הודיעה וואליו קפיטל כי צים ילווה לה 65 מיליון שקל בריבית של 3.9% בשנה — הלוואה שניתנת שבוע בלבד אחרי שצים הגדיל את הנזילות שלו. בשבוע שעבר הוא מכר מניות של רני צים מרכזי קניות שבהן החזיק בשווי של 72.5 מיליון שקל לבית ההשקעות מור, לבית ההשקעות ילין לפידות ולקרן הגידור ספרה. גם המשנה למנכ"ל החברה, יואב קפלן, מכר תמורת 4 מיליון שקל מניות לשלושת הגופים האלה, שרכשו 10.5% ממניות החברה. במסגרת העסקה ירד רני צים לאחזקה של 54% בה.
מור התחרה מול צים על רכישת נכסי פסגות, והגיש הצעה יחד עם חברת הביטוח הפניקס. השניים הציעו לרכוש את החברות לפי שווי של 420 מיליון שקל — גבוה במעט מהצעתו של צים, שהוגשה יחד עם יואן קדוש ומשקיעים אמריקאים, שנוקבים בשווי של עד 410 מיליון שקל.
קרן אייפקס, בעלת השליטה הנוכחית בפסגות, ואלטשולר שחם, שאמור לקבל לידיו בקרוב את הבעלות על בית ההשקעות, מעדיפים את ההצעה של צים משיקולים שנוגעים לעובדים, וכן שיקולים אחרים החורגים מענייני כספים. ההצעה המחייבת שהגישו מור והפניקס פקעה אתמול.
בית ההשקעות פסגות מנהל קרנות נאמנות בהיקף של יותר מ־40 מיליארד שקל, ופסגות ני"ע מנהלת נכסים בהיקף של 50 מיליארד שקל — מרביתם למוסדות וחברות, וזאת בדמי ניהול נמוכים. בנוסף, החברה גם פעילה כחבר בורסה. לעומת זאת, נכסי הגמל והפנסיה של פסגות, שעומדים על 50 מיליארד שקל, אמורים לעבור לידי אלטשולר שחם בימים הקרובים, וזאת לאחר שרשות התחרות אישרה את ביצוע העסקה בתחילת השבוע.
אף שעסקת פסגות טרם נחתמה, צים מבקש לתגמל את יניב בנדר, המכהן כיועץ ואחראי פיתוח עסקי בוואליו קפיטל בהיקף של חצי משרה. בנדר הוא זה שהביא את העסקה וקידם אותה. באסיפה מיוחדת של חברת וואליו קפיטל, שנקבעה ל־25 במאי, תועלה להצבעה ההצעה להעניק לבנדר תגמול בגובה של 0.75% מהיקף עסקת פסגות, ועד לתקרה של 3 מיליון שקל. בנדר הוא גם בעל עניין בוואליו קפיטל (8%) ושותף עסקי של רני צים.

1 צפייה בגלריה
רני צים 11.5.21
רני צים 11.5.21
רני צים
(צילום: מאיר אדרי)