סגור

פולירם רשמה שיא ברבעון ותחלק 77% מהרווח כדיבידנד

יצרנית מוצרי הפלסטיק, שהונפקה בדצמבר, סגרה רבעון ראשון כציבורית עם שיפור בכל הנתונים. דיבידנד של 20 מיליון שקל הופך את פולירם לאחת מיצרניות המזומנים החזקות של קרן פימי, שמחזיקה ב־39% מהמניות

יצרנית מוצרי הפלסטיק פולירם ממושב רם־און נהפכת בהדרגה לאחת מפרות המזומנים הציבוריות החזקות בפורטפוליו של קרן ההשקעות פימי בניהול ישי דוידי. הרבעון הראשון של השנה היה רבעון שיא לפולירם, שתחלק בעקבות כך דיבידנד של 20 מיליון שקל — גבוה באופן משמעותי (76.9% מהרווח הנקי) מהשיעור המינימלי שנקבע במדיניות חלוקת הרווחים של החברה, לפחות 40%.
פולירם הונפקה בדצמבר האחרון, ומדובר ברבעון הראשון המלא שלה כחברה ציבורית, עם הון עצמי שמהווה 51% ממאזן החברה ומסתכם ב־419 מיליון שקל. מניית החברה זינקה אתמול בתום המסחר ב9.8%, למחיר שמגלם לחברה שווי שוק של 1.06 מיליארד שקל.
פולירם, המייצרת תרכובות פלסטיק מתקדמות לתעשייה, נהנית מביקושים ערים, ובשוק ההון מעריכים כי הביקושים שהובילו לצמיחת ההכנסות יימשכו. הכנסות החברה עלו ברבעון ב־20% לעומת הרבעון המקביל ב־2020 והסתכמו ב־215.4 מיליון שקל. מדובר בקצב הכנסות שנתי שנושק ל־860 מיליון שקל, כאשר את 2020 סיימה פולירם עם הכנסות של 654 מיליון שקל.


השיפור ברווחיות נובע, בין היתר, מעלייה משמעותית בשולי הרווח הגולמי — מ־18.7% ברבעון המקביל ל־23.2% ברבעון המדווח — נתון המהווה זינוק חד מאוד לחברה תעשייתית. השיפור בשולי הרווח הושפע, בין היתר, מהשקעות שהגדילו את כושר הניצולת של מפעליה.
כתוצאה מהשיפור בשולי הרווח והעלייה במכירות, זינק הרווח התפעולי ב־66.5% לעומת הרבעון הראשון של השנה שעברה ל־33.9 מיליון שקל, והרווח הנקי קפץ ב־54.8% להיקף של 26 מיליון שקל. הרווח הנקי ברבעון הראשון מהווה 12% מהכנסות החברה בהשוואה לשיעור רווח נקי של 9.4% ברבעון המקביל. השיפור ברווח הנקי נובע מהצמיחה המהירה והזינוק החד ברווחיות החברה.
פולירם מוחזקת כיום בידי פימי (39%) ומושב רם־און (26.4%), ועם המוסדיים המחזיקים במניותיה נמנים מגדל (8%) ומור השקעות (9.7%). פימי השתלטה על החברה ב־2015, והיא הוחזקה במשותף בידי הקרן והמושב באמצעות חברה ציבורית. פימי ורם־און מכרו בהנפקה 35% ממניות פולירם לפי שווי של קצת מתחת למיליארד שקל. הבוקר, עם הזינוק במחיר המניה בבורסה, חצה שווי השוק של החברה את רף מיליארד השקלים, שמתחתיו היא היתה מאז 22 במרץ השנה.
פעילות החברה נעשית באמצעות שלוש חטיבות: תרכובים הנדסיים, בין היתר לתחום המים; בונדירם, לייצור דבקים מתקדמים לאריזת מוצרים; ופוליטרון, לייצור רכיבים מתקדמים לענף הרכב. החברה נמצאת בתהלידי התרחבות, לאחר רכישות שביצעה באחרונה. ב־2019 רכשה חברה בבריטניה, וקופת המזומנים שקיבלה מהגיוס עשויה לשמש אותה לרכישות נוספות בהמשך.
מנכ"ל החברה יובל פלג ציין כי פולירם מתכננת להמשיך את מסע ההתרחבות שלה באמצעות חדירה לשווקים נוספים והמשך ההשקעה במחקר ופיתוח. פלג ציין כי "מוצרי הפוליטרון שלנו משמשים את תעשיית הרכב ומאפשרים החלפת רכיבי מתכת ברכיבי פלסטיק, בהתאם לדרישות יצרני הרכב להורדת משקל הרכיבים. מגמה זו צפויה להימשך ולהתעצם, בעיקר על רקע המעבר המואץ לכלי רכב חשמליים. זו הסיבה שאנו מקימים קו נוסף במפעל שלנו בארה"ב, לייצור פתרונות חדשניים בתחומי הבונדירם והפוליטרון, שיאפשרו לנו המשך חדירה ליצרני רכב נוספים בארה"ב".
פלג הוסיף כי "מנוע צמיחה חשוב נוסף שלנו הוא במוצרי הדבקים המתוחכמים (TL), המאפשרים קישוריות ייחודית בין שכבות חומרים שאינם קומפטאביליים, ואשר הביקוש להם גובר מצד יצרני המזון — וזאת לטובת אריזות מזון חכמות, שיוכלו להאריך את אורך חיי המדף של המוצרים. מחלקת המו"פ שלנו מצליחה לייצר מוצרים עם עמידות גבוהה בתחום, ומחזקת בכך מאוד את הגמישות העסקית של החברה ואת יכולתה להתרחב גלובלית ולהיכנס לטריטוריות וללקוחות חדשים".

2 צפייה בגלריה
מנהל קרן פימי ישיש דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
מנהל קרן פימי ישיש דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
מימין: מנהל קרן פימי ישי דוידי ומנכ"ל פולירם יובל פלג
(צילום: יונתן בלום, יח"צ)