$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

יו"ר מגדל שהודח מסרב לרדת מהעץ: מתעקש לקבל פיצוי מלא

מוטי רוזן שכיהן רק שלושה חודשים דורש עבור תשעה חודשי הודעה מוקדמת ועוד תשעה של אי־תחרות 6-5 מיליון שקל. בדירקטוריון ניסו לגרום לרוזן לכווץ את תביעותיו: "היה חשוב להם לתת לו סולם לרדת מהעץ, אבל הוא לא השתמש בו"

גולן חזני 06:5014.03.21

חברת הביטוח מגדל ויו"ר הדירקטוריון מוטי רוזן לא מוצאים את הדרך להיפרד יפה. רוזן לא מוכן להתפשר על תנאי הפרישה שלו, שעיקרם תשעה חודשי שכר עבור הודעה מוקדמת ותשעה חודשים עבור אי־תחרות. לפי עלות השכר השנתית לרוזן, 3.3 מיליון שקל, גובה התגמול הכולל לרוזן עבור אותם 18 חודשים עומד על 5 מיליון שקל. וכל זאת עבור כהונה של שלושה בלבד, שכן רוזן נכנס לתפקידו ב־3 בינואר השנה.

 

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי במשא ומתן בין הצדדים הסכים דירקטוריון מגדל להעניק לרוזן את תשעה חודשי ההודעה המוקדמת, אבל לא את השכר עבור אי־תחרות. כלומר, פיצוי של תשעה חודשי שכר שיחד עם שכרו בשלושה החודשים מתחילת ינואר היה מגיע לכ־3.4 מיליון שקל. ההד הציבורי, שנולד עם החשיפה באתר "כלכליסט" של תנאי הפרישה ליו"ר, הקשה גם על תומכיו הגדולים של רוזן בדירקטוריון, ולא היו רבים כאלה, לתמוך בו בשאלת הפיצויים. "זו ההצעה הכי גבוהה שאנחנו יכולים לתת לך", נאמר ליו"ר.

 

הדירקטוריון מוכן לכאורה לאפשר לרוזן לעבור לחברה מתחרה, אבל נראה שרוזן מבין שרצף האירועים מטיל ספק על האפשרויות הפרושות בפניו לתפקיד אחר בעתיד הקרוב. רוזן בן 65, והחלטת הדירקטוריון פוגעת לכאורה במוניטין שלו. לעמדתו, שהציג בפני דירקטורים, דירקטוריון הגיוני היה מעמיד את המנכ"ל רן עוז במקום. עוז הודיע כי לא יוכל להמשיך כמנכ"ל ולשתף פעולה עם רוזן, לאחר שלדבריו היו"ר התערב בעבודתו וניסה לקחת מסמכויותיו.

 

בנוסף ישנה שאלת המענק עבור 2020, בגובה מיליון שקל, שניתן עבור אובדן הזדמנויות בתקופה שבה נאלץ להמתין עד שהממונה על הביטוח משה ברקת יאשר אותו כיו"ר. שאלה זו תוכרע תידון ככל הנראה בדירקטוריון של החברה־האם מגדל אחזקות, שבה מכהן כיו"ר שלמה אליהו, בעל השליטה בקבוצה. הסוגיה תעמוד להצבעה באסיפה הכללית, ואליהו עצמו מנוע להצביע בה, כך שבפועל יחליטו בעלי מניות המיעוט, הגופים המוסדיים.

 

אליהו חזר ואמר בימים האחרונים, ככל הנראה גם לרוזן, כי איננו מעורב בדירקטוריון מגדל ביטוח. רוזן מתפקד עדיין כמנכ"ל מגדל אחזקות, אולם ככל הנראה יעזוב גם את התפקיד הזה ואת מגדל בכלל.

 

הוועד נגד מלוא הפיצוי

 

עו"ד צבי אגמון, בעל היכרות ארוכת שנים עם רוזן, ניהל את המו"מ מולו. אגמון מונה ליועץ משפטי לדירקטוריון והוא זה שהגיע להסכמות עם משה ברקת, שאיפשרו אי־הגשה של דו"ח סופי נגד הדירקטורים בחברה. אחרי המשא ומתן בין אגמון לרוזן, שהתמקד בפן המשפטי ובתהליך העתידי, נערכה ביום רביעי ישיבת דירקטוריון. באותה ישיבה, שניהל הדירקטור עוזי מוסקוביץ', ניסו הדירקטורים לשכנע את רוזן לוותר ולהקטין את דרישותיו. רוזן סירב וטען שכל התנאים אושרו בדירקטוריון ועוד קודם לכן בוועדת התגמול של הדירקטוריון. התנאי האחרון, שהיה אמור להיות מאושר היום, בישיבה שנקבעה ללא קשר לאירועים האחרונים, היא הארכת ההודעה מראש משישה חודשים לתשעה. "הדירקטוריון היה חוטף אש לא קלה גם עבור ההצעה שהגיש, במקרה שרוזן היה מקבל אותה, אבל היה חשוב להם לתת לו סולם לרדת מהעץ. הוא לא השתמש בו", אמר מקורב לחברה.

 

הדירקטורים קיבלו גם איתות מוועד העובדים של החברה כי פיצוי בסדר הגודל המדובר, 6-5 מיליון שקל, לא יעבור בשקט מבחינת הוועד. הדירקטוריון מודע לאפשרות שרוזן יגיש תביעה משפטית, ובמקרה כזה הטענה תהיה שהיו"ר חרג מסמכותו במספר מקרים, ולא עמד בתנאי ההסכם ובכללי ממשל תאגידי כשהתערב בעבודת ההנהלה. זאת, אף שהדירקטוריון התרה בו לכאורה מאפשרות כזו לפני כניסתו לתפקיד.

 

לא סיפר על העימותים

 

טענות נוספות שהוטחו ברוזן היו כי לא עדכן את חברי הדירקטוריון במשך חודשיים של עימותים עם המנכ"ל עוז, ולא ציין דבר על אופי ההתנגשות ביניהם ועל הטענות שהטיח במנכ"ל. "חודשיים לא אמרת כלום ואז אתה כותב מכתב למפקח, ולא מיידע אותנו בכלל לגבי המכתב הזה?", נשאל רוזן. הכעס העיקרי כלפיו היה מצד הדירקטורים, ולא רק מצד בעל השליטה שלמה אליהו על כך שהכניס את רשות שוק ההון שוב לתוך החברה. רוזן טוען, אגב, שרן עוז היה זה שהכניס את הרשות כשהתלונן על המעורבות שלו.

 

 

מוטי רוזן מוטי רוזן צילם: אוראל כהן

 

הדירקטורים מודעים גם לעובדה שהבחירה ברוזן, שהביא לחברה אליהו, נעשתה פה אחד ומהווה גם כישלון שלהם.סימנים מוקדמים לבעייתיות לא חסרו עם אישור המינוי שלו, כולל עימות מול רשות שוק ההון, שעיכבה את האישור.

 

רוזן מתפקד עדיין כחבר דירקטוריון במגדל ביטוח, והחלטה על הדחה שלו מתפקיד זה יכולה להתקבל רק במגדל אחזקות. בשלב זה לא ימונה יו"ר חדש לחברה. אליהו מנסה לבדוק את השטח בחוץ כדי להביא יו"ר חדש מתחום הביטוח, ויש כמה דמויות שכבר מקדמות את מועמדותן לתפקיד. בשלב זה ינהלו את ישיבות הדירקטוריון במגדל ביטוח חברים מהדירקטוריון הנוכחי במעין סבב, כל ישיבה תנוהל על ידי חבר אחר.

x