$
בורסת ת"א

סאני מסיימת את הרבעון השלישי ברווח של 9 מיליון שקל, ההכנסות ירדו ב-17%

הרווח הנקי עלה ב-26%, הכנסות החברה הסתכמו ב-274 מיליון שקל. הרווח התפעולי ירד ב-2.5% ל-17 מיליון שקל; החברה נערכת לפתיחת 4 סניפים חדשים. בית הדין הטיל על סאני פיצוי של 300 אלף שקל בשל סיכול התארגנות העובדים

אביאור אבו 10:5825.11.20

חברת סאני תקשורת מקבוצת לפידות קפיטל מסכמת את הרבעון השלישי של 2020 עם רווח נקי של 9 מיליון שקל – כך עולה מהדו"ח שפרסמה היום (ד') יבואנית סמסונג הרשמית בישראל, שבשליטת יעקב לוקסנבורג.  

הרווח הנקי עלה בכ-26% לעומת הרבעון המקביל, אז עמד על 7 מיליון שקל. מתחילת השנה הסתכם הרווח הנקי בכ-22 מיליון שקל, עלייה של 19%. הכנסות החברה קטנו בכ-17% לעומת הרבעון המקביל ועמדו על 274 מיליון שקל, כתוצאה מכך שחנויות החברה היו סגורות מאמצע חודש ספטמבר וכך גם חנויות לקוחות החברה בקניונים ומרכזי מסחר. הסגירה הובילה לפגיעה בתחילת ההשקה של מכשירי ה-Note20.

 

הרווח התפעולי הסתכם ב-17 מיליון שקל, ירידה של 2.5% לעומת הרבעון המקביל. ה-EBITDA ירד ב-9% והסתכם בכ-20 מיליון שקל;  הוצאות המכירה והשיווק הסתכמו ב-11 מיליון שקל, נסיגה של  7% בהשוואה לרבעון המקביל, שנבעה בעיקרה מקיטון בשכר של כ-70% מעובדי הסניפים שיצאו לחל"ת החל מאמצע חודש ספטמבר. נכון למועד פרסום הדו"ח חזרו לפעול 15 חנויות מתוך 22 חנויות החברה. סאני מעדכנת על היערכות לפתיחת ארבעה סניפים חדשים במחצית הראשונה של 2021 בערים: אשדוד, אילת, בת-ים ובאקה אל גרביה.

 

התזרים מפעילות שוטפת הסתכם ב-54 מיליון שקל, קיטון של 29% לעומת הרבעון המקביל. נכון לסוף הרבעון, לחברה יתרות מזומנים ושווי מזומנים ופיקדונות בסכום של 95 מיליון שקל. הון החברה הסתכם ב-263 מיליון שקל, כ-57% מסך המאזן.

 

ללא מנכ"ל ובמאבק מול ועד העובדים

באוגוסט פרש מנכ"ל החברה הקודם, משה פרי, מתפקידו. בתחילת השבוע הודיעה החברה כי אריאל שפיר, סגן יו"ר דירקטוריון החברה, מונה למ"מ המנכ"ל עד לאיתור מנכ"ל קבוע. 

 

ביום שני קיבל בית הדין האזורי לעבודה תל אביב את תביעת ההסתדרות, בהובלת יו"ר איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההייטק יקי חלוצי, וקבע כי סאני פעלה שלא כדין ומתוך כוונה לפגוע ולסכל את התארגנות 250 עובדיה.

 

בית הדין קיבל את הבקשה לצווים קבועים שימנעו את המשך ההתנכלות ליו"ר ועד העובדים וחבריו וימנעו מהחברה לאסור על כניסת חברי ועד העובדים ונציגי ההסתדרות למתקניה. כמו כן, בית הדין חייב את ההנהלה לקיים משא ומתן סדיר ותכוף עד לחתימת הסכם קיבוצי ראשון בחברה. בתוך כך, נקבע כי יוטל על החברה תשלום פיצוי בסכום של 300 אלף שקל.

 

x