$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

המוסדיים לדירקטוריון פורמולה: בטלו התגמול ההוני שהענקתם למנכ"ל ברנשטיין

על מכתב הפנייה בעניין חתומים החברות מנורה, הפניקס-אקסלנס, הראל וכלל ביטוח; טוענות בין היתר, ביחס לתגמול, המוערך ב-167 מיליון שקל : "כאשר משווים את הסכום ביחס לניתן בחברות עם שווי שוק דומה, ניתן לראות כי התגמול שניתן למנכ"ל גבוה בכל קנה מידה וזאת ללא כל הצדקה עניינית"

צלי גרינברג 16:1224.11.20
ארבעה מבין חמשת המוסדיים המחזיקים כבעלי עניין במניות חברת פורמולה מערכות שלחו היום מכתב להנהלת האחרונה בו דרשו מהדירקטוריון לבחון שוב את התגמול ההוני שאישרו למנכ"ל החברה, גיא ברנשטיין, ולפרסם את השיקולים שתמכו בהחלטתם. כך נודע ל'כלכליסט'.

 

במכתב, שהגיע לידי 'כלכליסט', נכתב, בין היתר, שבעלי המניות המוסדיים הופתעו לגלות "כי חרף החלטת האסיפה הכללית אישר דירקטוריון החברה את התגמול למנכ"ל החברה, וזאת ללא כל שיקול ענייני המצדיק מתן תגמול גבוה משמעותית בהשוואה לתגמול המשולם לבעלי תפקידים דומים בחברות מקבילות....... מדובר במקרה חריג שבו דירקטוריון של חברה ציבורית אישר את תנאי העסקה של מנכ"ל בניגוד להחלטת האסיפה הכללית וללא כל הצדקה עניינית".

 

התגמול אליו מכוונים בעלי המניות המוסדיים הוא 611.7 אלף מניות חסומות של החברה, שדירקטוריון החברה אישר להעניק לברנשטיין במנות שוות בשמונה השנים הקרובות, ששוויין בהתאם למחיר המניה ביום המסחר האחרון עומד על כ-166.7 מיליון שקל.

 

המוסדיים הוסיפו, כי "אסיפת בעלי המניות דחתה את אישור התגמול הואיל ומדובר בתגמול חריג ביותר שאינו עומד בקנה אחד עם התגמול המקובל המשולם לבעלי תפקידים דומים בחברות הנסחרות בתל אביב במדד ת"א 90. בהקשר זה נדגיש כי בטבלת ההשוואה שהופצה לבעלי המניות טרם האסיפה הכללית הושווה התגמול לתגמול שניתן בחברות עם שווי שוק גדול משמעותית ביחס לשווי השוק של החברה (דוגמת מרוול, צ'ק פוינט, נייס ועוד). לפיכך, השוואה זו לא הייתה רלוונטית ובוודאי לא תמכה באישור התגמול המוצע. כאשר משווים את תגמול המנכ"ל ביחס לתגמול הניתן בחברות עם שווי שוק דומה, ניתן לראות כי התגמול שאושר למנכ"ל הינו גבוה בכל קנה מדינה וזאת ללא כל הצדקה עניינית, כאשר יודגש כי אנו שבעי רצון מתרומתו ותפקודו של המנכ"ל".

 

גיא ברנשטיין גיא ברנשטיין

 

בעלי המניות המוסדיים גם העירו במכתב לגבי המשקל שניתן במענק לביצועי המנכ"ל אל מול פרק הזמן בו יישאר בתפקיד, וכתבו: "הואיל והמנכ"ל מחזיק בשיעור של 12% מהון מניות החברה, הרי שאין כל הצדקה לתת משקל גדול בתנאי ההבשלה לתנאי שרות (הישארות בחברה) לעומת תנאי ביצוע (עמידה ביעדים). התגמול שאושר כולל רכיב של 66% תנאי שרות ו-33% תנאי ביצוע (חלף 20%-80% שהוצעו במדינות התגמול המקורית שלא אושרה באסיפה) וגם בכך אנו רואים טעם לפגם".

 

על המכתב חתומים חברות הביטוח והגמל מנורה (7.17%), הפניקס-אקסלנס (5.95%), הראל (7.08%) וכלל (5.33%), שכתבו עוד: "כגופים מוסדיים אנו נותנים משנה תוקף לאיכות הממשלה התאגידי בתאגידים בהם אנו משקיעים ובמסגרת זו נביא בפנינו גם התנהלות זו". מהמכתב עולה, כי המכתב הוא לא עוד הוצאת קיטור, אלא קריאה לחברה לבחון שוב נושא התגמול ההוני לברנשטיין, תוך בחינת צעדים נוספים.

 

המאבק בין בעלי המניות לחברה החל לפני כשלושה שבועות, עם אישור התגמול לברנשטיין על ידי הדירקטוריון כאמור, שניתן חרף החלטת בעלי המניות שלא לאשר אותו באסיפה הכללית.

 

העובדה כי התגמול מותיר אבק לחבילות אחרות, שעשו רעש בשוק המקומי, הובילה הלכה למעשה לדחייתה. כך לדוגמא, בעוד שסכום התגמול של ברנשטיין צפוי להסתכם כאמור במעל 167 מיליון שקל בפרק הזמן בו הוא ניתן לו כתגמול הוני בלבד, חבילת התגמול הכוללת שאושרה בשנה שעברה לאייל לפידות כמנכ"ל שיכון ובינוי עמדה על 84 מיליון שקל על פני חמש שנים; והתגמול שביקש אדוארדו אלשטיין להעניק ב־2015 לגיל שרון כמנכ"ל דסק"ש עמד על 75 מיליון שקל על פני חמש שנים, ולא אושר.

x