$
שווקי חו"ל

עוד קורבן בתעשיית הנפט: פסיפיק דרילינג הגישה בקשה לפשיטת רגל

חברת קידוחי הנפט הוקמה ב-2006 על ידי עידן עופר אך אחזקותיו דוללו ל-5% לאחר פשיטת רגל קודמת, ומעורבותו הפעילה הסתיימה; מניית פסיפיק דרילינג צללה ב-94% מתחילת 2020 ולפני חודש היא פספסה פרעון תשלומי ריבית של 51 מיליון דולר; בבקשה נאמר כי הגיעה להסכמה על הסדר עם רוב בעלי החוב שיפאשר לה לצאת לדרך חדשה לאחר שינוי מבני עמוק

מיקי גרינפלד 10:0201.11.20

חברת קידוחי הנפט פסיפיק דרילינג הגישה בקשה לפשיטת רגל ולהגנת צ'אפטר 11 (Pacific Drilling) - לאחר קריסה של 94% במניה מתחילת 2020.  

פסיפיק דרילינג הוקמה ב-2006 על ידי עידן עופר אך לאחר פשיטת רגל קודמת וארגון מחדש בנובמבר 2018 דוללו מניותיו של עופר לכ-5% וכך גם הסתיימה מעורבותו הפעילה. החברה נרשמה ב-2011 למסחר בבורסה של ניו יורק (לאחר שקודם לכן היתה רשומה בבורסה הנורווגית) - שווי השוק שלה עומד על היום על 17.2 מיליון דולר בלבד.  

 

הקריסה הפיננסית הנוכחית יוחסה על ידי מנהלי החברה לירידה החדה בביקושים בשל משבר הקורונה. פסיפיק דרילינג  לא העבירה לבעלי החוב שלה תשלום ריבית של 51 מיליון דולר ב-1 באוקטובר - תקופת החסד ("grace ") של 30 הימים הסתיימה ביום שישי ולפיכך, היא נדרשה לבקש הגנה בהליך המשפטי כאמור.

 

פסיפיק דרילינג היא רק אחת מהחברות בתעשיית הנפט שפשטו רגל בשל ירידת המחירים בעקבות המשבר - רק ביוני האחרון הודיעה צ'סאפיק אנרג'י, חלוצת תעשיית נפט הפצלים, על הגשת בקשה משלה לפשיטת רגל, וקדמו לה כמה חברות קטנות בתחום.

 

פסיפיק דרילינג ציינה בבקשה לבית המשפט כי הגיעה להבנה עם רוב בעלי המניות שלה על הסדר חוב, שיכלול בין היתר המרת חוב של 1.1 מיליארד דולר במניות של החברה שתבצע שינוי ארגוני ותהליך התייעלות. לדבריה, אם הבקשה תתקבל, לדבריה, תוכל לצאת לדרך חדשה עם קופת נכסים של 100 מיליון דולר כבר בסוף השנה הנוכחית.

 

עידן עופר עידן עופר צילום: יח"צ

 

 

x