$
שווקי חו"ל

תוכנית הסיוע מתפוגגת, וול סטריט ננעלה בירידות

הדמוקרטים בבית הנבחרים מציבים דד-ליין של 48 שעות להגיע להסכמה על חבילת תמריצים למשק האמריקאי; המדדים המובילים מחקו עד 1.7%; רשת בתי הקולנוע הגדולה בארה"ב AMC פותחת השבוע את שעריה במדינת ניו יורק והמריאה ב-16.6%

מיקי גרינפלד ונועם לנדמן 23:0119.10.20

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

האנג סנג שנגחאי ניקיי פוטסי קאק דאקס דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

23:00 - וול סטריט ננעלה בירידות שערים לנוכח הקשיים בהשגת תוכנית סיוע נוספת לכלכלת ארה"ב (ראו דיווח מוקדם): דאו ג'ונס איבד 1.4% (הירידה החדה ביותר בו מזה חודש), נאסד"ק נחלש ב-1.7% (מדובר בירידה חמישית ברציפות במדד זה) ו-S&P 500 ירד ב-1.6%. כל 11 המגזרים המרכיבים את האחרון נחלשו, ובייחוד הבריאות והתקשורת.

 

מניות הטכנולוגיה העיקריות רשמו ירידות ניכרות: אמזון איבדה 2%, אלפבית - 2.4%, מיקרוסופט - 2.5%, פייסבוק - 1.7% ואפל - 2.6%. מבין המניות שבלטו בעליות ניתן לציין את AMC, רשת הקולנוע הגדולה בארה"ב שפותחת את שעריה במדינת ניו יורק, וזינקה ב-16.6%. מניית זום עלתה ב-1.7%.

 

21:35 - נפט מסוג WTI ירד ב-0.1% וננעל ברמה של 40.8 דולר לחבית. זאת לאחר שוועדה מטעם אופ"ק+ פרסמה הצהרה פושרת בנוגע לתפוקת הנפט - היא אמנם שבה על מחויבותה לקיצוצים ו"עודדה" את החברות להגביר את המאמצים בתחום, אך לא מעבר לכך.

 

20:40 - הירידות בדולר הובילו לעלייה יומית של 0.3% (5.30 דולר) במחיר הזהב ל-1,911.70 דולר לאונקיה.

 

19:00 - נעילה שלילית באירופה, על רקע ההחמרה בהגבלות בשל הזינוק בתחלואה ביבשת, בנוסף לשינוי המגמה בניו יורק. כמו כן, בריטניה והגוש בדרך לברקזיט ללא הסכם סחר חדש. מדד פוטסי הבריטי נסוג ב-0.6%, דאקס הגרמני נחלש ב-0.4% וקאק הצרפתי איבד 0.2%.

 

איתי יושע, מנהל דסק אופציות מט"ח בחדר המסחר של בנק הפועלים מפרט בנושא הברקזיט: "חלק מהמתיחות בעניין המו"מ בין בריטניה לאיחוד נובע ממסמך משפטי שנוי במחלוקת שהכניס ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון לגבי מסחר חופשי עם צפון אירלנד. בפרלמנט מקווים כי המסמך ישוכתב בקרוב לטובת קידום השיחות בין הצדדים".

 

 

ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון צילום: אם סי טי

 

עוד הוסיף יושע כי "סוגיה בעייתית נוספת שמחייבת את החלטתו של האיחוד עד סוף השנה היא האם להעניק גישה חופשית לחברות פיננסיות הממוקמות בלונדון או להערים קשיים ולחייבן להעביר את מערכי התפעול שלהן ליבשת. החברות הבעייתיות ביותר הן אלו הסולקות והסוחרות במניות ובנגזרים – אלו שבספריהן ישנן הוראות התחשבנות במספר מטבעות".

 

בלטו במסחר היום באירופה: מניית יצרנית המטוסים ומערכות הנשק, סאאב, נפלה בסטוקהולם ב-14.3% אחרי הדוחות. מניית הבנק השווייצרי יוליוס בר קפצה ב-6.2% לאחר הודעה על צמיחה בתיק הנכסים המנוהלים. בתיירות - TUI זינקה ב-6% בלונדון, קארניבל ב-4.5%.

 

17:35 - ג'רום פאוול על דיגיטציה של הדולר: "זו בדיוק אחת הסוגיות שארה"ב חייבת לעשות כמו שצריך, מאשר להיות הראשונים שעושים זאת", אמר בשעה האחרונה יו"ר הפד במהלך כנס של הבנק המרכזי בנושא מטבעות דיגיטליים, שנערך בחסות קרן המטבע הבינלאומית.

  

פאוול אמנם לא ממהר להוביל להנפקת מטבע דיגיטלי של הדולר, אך כן מדגיש את היתרונות בו, כגון העברת כספים מהירה וזולה יותר. כלכלנים רבים מאמינים שדולר דיגיטלי היה מסייע מאד בימים בהם חולקו צ'קים לאזרחי ארה"ב במהלך הגל הראשון של הקורונה, ועל כן במועדים נוספים הצפויים בעתיד.

 

עוד הוסיף יו"ר הפד במהלך הכנס כי "הבנק המרכזי טרם קיים דיון במטרה להנפיק מטבע שכזה - Central bank digital currency או CBDC, מאחר ויש עוד הרבה עבודה בדרך לשם, לפני קבלת החלטה שכזו". כך או כך, אמר פאוול, דולר דיגיטלי יהווה נדבך משלים לכסף מזומן, ולא תחליף.

 

יחד עם זאת, הבנק המרכזי של בוסטון כבר עובד בשיתוף עם מכון המחקר הטכנולוגי של מסצ'וסטס בנושא. אך הבנק המרכזי בסין בשלב הרבה יותר מתקדם ממקבילו האמריקאי, לאחר שהנפיק בשבוע שעבר סכום נסיוני של יואן בפורמט דיגיטלי - במטרה להפוך את אותו למטבע בשימוש חזק יותר בעולם.

 

 

דולרים דולרים צילום: Shutterstock

 

17:10 - הלחץ משפיע - הדד-ליין מצד הדמוקרטים להגיע תוך 48 שעות להסכמה עם הבית הלבן והרפובליקנים על סיוע פדרלי למשק האמריקאי, הוביל להפיכת המגמה במדד דאו ג'ונס שיורד עתה ב-0.2%.

 

16:30 - פתיחה חיובית בוול סטריט על רקע האופטימיות מצד יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי כי סיוע כלכלי למשק האמריקאי בטריליוני דולרים אפשרי טרם הבחירות לנשיאות: מדד דאו ג'ונס מטפס ב-0.3%, S&P 500 עולה ב-0.4%, נאסד"ק מוסיף 0.5%.

 

מניית רשת בתי הקולנוע AMC מזנקת בפתיחה ב-7% אחרי הודעה על פתיחה מחודשת של רוב בתי הקולנוע שלה עד סוף החודש. קמהדע קופצת ב-10% ברקע הסכם אספקה עם משרד הבריאות הישראלי לתכשיר הנוגדנים הניסיוני (IgG) למחלת הקורונה. עוד בפתיחה - זום מטפסת ב-2.8%, IBM עולה ב-0.8% לקראת הצגת תוצאותיה לרבעון השלישי אחרי הנעילה.

 

 

ארווינד קרישנה, מנכ"ל IBM ארווינד קרישנה, מנכ"ל IBM צילום: IBM

 

15:45 - אמריקן איירליינס מתכננת להשיב את מטוסי הבואינג 737 מקס שלה לפעילות בסוף דצמבר, עם הינתן האישור המחודש לכך מרשות התעופה הפדרלית (FAA) בארה"ב. ע"פ התוכנית של אמריקן, טיסות ראשונות ממיאמי לניו יורק במטוס המקס יתקיימו בין ה-29 לדצמבר ל-4 בינואר. בשישי האחרון הודיעה סוכנות בטיחות התעופה האירופית כי מטוס בואינג 737 מקס יהיה בטוח לטיסות עוד ב-2020.

 

15:10 - עוד בטרום:

 

מניית רשת בתי הקולנוע הגדולה בארה"ב AMC מזנקת בטרום ב-7%: הודיעה כי תפתח חלק מבתי הקולנוע שלה במדינת ניו יורק, החל מה-23 לאוקטובר, לאחר שניתנה הרשות לכך ממושל המדינה אנדרו קואומו. ב-AMC מצפים לשינוי מגמה כמעט מלא, בתקווה כי עד סוף החודש יפתחו 530 מתוך 600 בתי הקולנוע שלה ברחבי ארה"ב.

 

חברת האנרגיה קונוקו-פיליפס ConocoPhillips תרכוש את יריבתה Concho Resources תמורת מניות של קונוקו בשווי של 9.7 מיליארד דולר. מחזיקי מניות Concho יקבלו 1.46 מניות של קונוקו עבור כל מניה שהם מחזיקים ב-Concho. קונוקו יורדת ב-1% בטרום, Concho עולה ב-1%.

 

אסטרזנקה עשויה לשחרר לשוק מנות רבות של החיסון שהיא מפתחת יחד עם אונ' אוקספורד, כבר אחרי חג המולד (25 לדצמבר), כך לפי פרסום ב-London’s Sunday Times, שציטט את דברי המדען הראשי משירות הבריאות הלאומי בבריטניה, Jonathan Van-Tam. מניית אסטרזנקה מטפסת ב-0.8% בטרום.

 

14:45 - קמהדע מזנקת ב-11% בטרום, ברקע הסכם אספקה עם משרד הבריאות הישראלי לתכשיר הנוגדנים הניסיוני (IgG) למחלת הקורונה. קמהדע דיווחה שההזמנה הראשונית צפויה לייצר הכנסה של 3.4 מיליון דולר ברבעון הראשון של שנת 2021.

 

14:40 - מניית גילת קופצת בטרום ב-5%: חברת הלוויינים הודיעה היום כי זכתה בחוזה לתקופה של 3 שנים במסגרתו תספק שירותי ניהול תמסורת סלולרית ל-Southern Linc, חברה בת בבעלות מלאה של Southern Company. גילת עמדה בדרישותיה של Southern Linc לאספקת תעבורה מואצת המאפשרת שימוש בפרוטוקול MPLS, לצד תעבורת 4G סלולרית בשילוב עם האצת GTP, חידוש טכנולוגי משמעותי בתחום התקשורת הלוויינית, כך נמסר בהודעה של החברה.

 

 

גילת לוויינים גילת לוויינים צילום: צביקה טישלר

 

ההסכם יאפשר ל- Southern Lincלהשתמש בתעבורה לוויינית לשירותי תמסורת כאשר רשתות קיימות אינן זמינות. התקנות הלוויין של גילת ישמשו להרחבת הכיסוי הסלולרי לשירותי קול ונתונים במהירות גבוהה באזורים מרוחקים, מוגבלי קליטה ובאזורים אשר מושפעים ממזג אוויר קיצוני. כמו כן, גילת תספק גיבוי לאתרי צבירה קרקעיים וניטור ותמיכה ברמה גבוהה לרשת ה-LTE הרחבה של Southern Linc.

 

14:00 - שעתיים וחצי לפתיחת המסחר בניו יורק, החוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 עולים ב-0.8%, החוזים על נאסד"ק עולים ב-1.1%; תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עולה ב-4 נק' בסיס ל-0.78%; הנפט מסוג WTI יורד ב-0.7% ל-40.6 דולר לחבית; הזהב עולה ב-0.4% ל-1,914.50 דולר האונקיה; באירופה: דאקס יציב, קאק עולה ב-0.6%, פוטסי יורד ב-0.1%.  

 

13:45 - תנועות בטרום: אפל ואמזון מתחזקות 1.4%, מיקרוסופט עולה ב-0.7%, פייסבוק עולה ב-0.6%, טסלה מטפסת ב-1.6%, נטפליקס מתחזקת ב-1.9%, מודרנה עולה ב-1.6%, פייזר מתחזקת ב-2.3%, ג'ייפרוג עולה ב-2.2% - למונייד מאבדת 3.3%.

 

13:30 - לקראת פרסום הדוחות ברביעי בערב, אנליסט וודבוש (Wedbush) דן איבס (Dan Ives) מעלה את מחיר היעד של טסלה, מ-475 ל-500 דולר ונותר עם המלצת 'ניטראלי' – טסלה ננעלה בשישי במחיר של 439.67 דולר.  "אנו מאמינים שטסלה תציג שיפור ביעילות הייצור שלה וההצלחה של מפעל הג'יגה 3 בסין תשתתקף במלואה בהמשך השבוע ותוביל לשורה תחתונה חזקה נוספת, שצפויה לעלות על תחזיות השוק", כותב איבס.

 

 

 צילום: James Lipman

 

 

13:00 - מניית סאאב נופלת ב-11.8% בסטוקהולם (SAAB) לאחר פרסום הדוחות: יצרנית המטוסים ומערכות הנשק – בעברה החברה האם של יצרנית מכוניות סאאב זכרונן לברכה – הציגה נסיגה חזקה בשורת ההכנסות ומעבר חד להפסד עמוק. החברה השבדית סיימה את הרבעון השלישי עם ירידה של 23% בהכנסות ל-7.91 מיליארד קרונות שבדיות (898.5 מיליון דולר). סאאב עברה מרווח תפעולי של 518 מיליון קרונות שבדיות להפסד תפעולי של 663 מיליון קרונות (הפסד של 75 מיליון דולר), ומרווח נקי של 295 מיליון קרונות שבדיות להפסד נקי של 371 מיליון קרונות (42 מיליון דולר).

 

12:00 - הירוק של הפתיחה דוהה והעליות מתמתנות להן: דאקס עולה עתה ב-0.3%, קאק עולה ב-0.8% ופוטסי ב-0.1%.

 

11:40 - קבוצת ויזה נכנסה להשקעה בחברת הפינטק הבריטית Global Processing Services - GPS. תנאי העסקה לא פורטו, אך ידוע שהיא נעשתה בהנפקת מניות, ולא על ידי מכירת מניות של משקיעים קיימים. ויזה כבר משתפת פעולה עם GPS משנת 2013 והיא אחת החברות המייצגות אותה בתחום הסליקה באסיה-פסיפיק. העסקה הנוכחית מעמיקה את השותפות בין השתיים, והופכת את ויזה לבעלת מניות מיעוט בחברה הבריטית. גלובאל פרוססינג היא חברה פרטית ולפי הערכות שלא קיבלו אישור רשמי ההכנסות שלה נמוכות מעט מ-100 מיליון דולר לשנה.

 

11:20 - בנעילה באסיה: ניקיי עלה ב-1.1%, שנגחאי ירדה ב-0.6%, האנג סנג עלה ב-0.7%, קוספי עלה ב-0.2%.  מניית Sun Art  קפצה ב-19.2% בהונג קונג (ראו עדכון מוקדם)

 

10:40 - פתיחה ירוקה לשבוע המסחר באירופה: מדד דאקס עולה ב-0.7%, קאק עולה ב-1%, פוטסי עולה ב-0.5% מילאנו ומדריד מתחזקים ב-0.9%; הבנק השוויצרי יוליוס בר מטפס ב-4.4% לאחר ההודעה על צמיחה בתיק הנכסים המנוהלים; דנונה מתחזקת ב-2% לאחר נתוני מכירות.

 

עוד עליות הבולטות - דויטשה בנק מטפס ב-2.5% בפרנקפורט; יצרנית המטוסים אירבוס עולה ב-2.6% בפריז - יצרנית מנועי הסילון רולס רויס עולה -2.5% בלונדון; ענקית האופנה אינדיטקס (הבעלים של זארה) מתחזקת ב-2.5% במדריד - המתחרה H&M עולה ב-1.3% בשטוקהולם.

 

בסחורות: הנפט מסוג ברנט עולה ב-0.4% ל-43.1 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.5% ל-41.1 דולר לחבית; הזהב עולה ב-0.4% ל-1,913.40 דולר לאונקיה.

 

מפעל רולס רויס מפעל רולס רויס צילום: בלומברג

 

 

9:45 - ברקע למסחר באירופה, הגל השני של הקורונה שממשיך לעורר דאגה – ולא רק בקרב המשקיעים. באיטליה הורה אתמול ראש הממשלה על מגבלות חדשות, כולל צמצום שעות הפעילות של המסעדות ומגבלות על התקהלות. עוד ברקע, המשבר בשיחות על הסכם סחר בין אירופה לבריטניה לקראת הדד ליין של הברקזיט, שייכנס לתוקף ב-1 בינואר – בשבוע שעבר אמר ראש הממשלה בוריס ג'ונסון שהשיחות הסתיימו ושבריטניה צריכה להתכונן לסחר מו לאירופה ללא הסכם.

 

מנגד בארה"ב, מנהיגת הרוב הדמוקרטי בבית הנבחרים ננסי פלוסי אמרה אתמול שלמרות הפערים בין הדמוקרטים לבית הלבן, היא עדיין אופטימית לגבי אפשרות של הסכם על חבילת חילוץ חדשה עוד לפני הבחירות ב-3 בנובמבר.

 

9:30 - ענקית המזון הצרפתית דנונה (Danone) מדווחת על נסיגה במכירות ברבעון השלישי, ל-5.82 מיליארד יורו – בהשוואה ל-6.42 מיליארד יורו ברבעון המקביל בשנה שעברה. האנליסטים ציפו למכירות של 5.95 מיליארד יורו. המכירות הזהות ירדו ב-2.5%. החברה ציינה בהודעה כי היא בוחנת את פורטפוליו הנכסים שלה, ובאופן ספציפי את הפלטפורמה בארגנטינה ואת מותג Vega, במטרה לעמוד ביעד שהציבה, לעלייה של בין 3% ל-5% ברווח.

 

9:20 - מחיקת ערך ביוליוס בר (Julius Baer): בנק ההשקעות השוויצרי מודיע הבוקר כי הוא צפוי לרשום מחיקה של כ-190 מיליון פרנק שוויצרי (207.7 מיליון דורל) בדוחות השנתיים על ההשקעה בחברת ניהול הנכסים האיטלקית Kairos Investment Management. במקביל מודיע יוליוס בר כי היקף הנכסים המנוהלים שלו צמח ב-3% מתום הרבעון השני והוא עמד בסוף ספטמבר על 413 מיליארד פרנק שוויצרי (378 מיליארד דולר) – בה בעת, הנתון משקף ירידה של 3% בהשוואה לסוף הרבעון השלישי ב-2019.

 

 

 צילום: בלומברג

 

 

 

8:45 - פיליפס מפרסמת דוחות (Koninklijke Philips): חברת הטכנולוגיות הרפואיות מהולנד רשמה ברבעון השלישי רווח תפעולי של 340 מיליון יורו, בהשוואה ל-208 מיליון יורו ברבעון המקביל – הצפי בשוק עמד על 274 מיליון יורו. ההכנסות צמחו ל-4.98 מיליארד יורו, בהשוואה ל-4.70 מיליארד יורו ברבעון המקביל – צפי האנליסטים עמד על 4.82 מיליארד יורו. ההכנסות בחנויות הזהות טיפסו ב-10%, הצפי עמד על צמיחה של 5.4% בלבד.

 

7:15 -  עליבאבא מרחיבה את האחזקה שלה ברשת הההיפמרקטים הסינית סאן ארט (Sun Art Retail Group) - מניית סאן ארט מגיבה בקפיצה של 18.5% בהונג קונג. עליבבא שמחזיקה כבר 21% ברשת, תשקיע 3.6 מיליארד תמורת 70.9% בחברה האם של ארט, A-RT Retail – שמחזיקה ב-51% בארט. בכך עולה עליבבא לאחזקה של 72% ב-SAR.

 

לאחר השלמת העסקה תחזיק עליבאבא באמצעות חברה שבבעלותה ב-21% בסאן ארט עצמה וב-70.9% בחברה האם שלה A-RT. העסקה תרחיב עוד יותר את מגוון המוצרים שיכולה לספק עליבבא לאזורים נרחבים בסין ובאסיה באמצעות המרכזים של סאן ארט. סאן ארט מפעילה כיום ב-482 מרכזי סופר ענקיים (הכוללים שלל מוצרים ממגוון סקטורים מעבר למזון, בדומה לוולמארט) ברחבי סין ועוד 3 מרכזים בגודל בינוני.

 

 

 

 

7:00 - מגמה מעורבת בשוקי אסיה בפתיחת שבוע המסחר: מדד ניקיי עולה ב-1.1%, האנג סנג עולה ב-0.5%, שנגחאי יורד ב-0.3%, קוספי עולה ב-0.6%; סופטבנק עולה ב-2.5% בטוקיו, טויטה והונדה מתחזקות ב-1.6%, ניסאן מתחזקת ב-1%.

 

ענקית הפינטק אנט גרופ (Ant Group) שבשליטת עליבבא (33%) קיבלה אור ירוק מרשות נירות ערך בסין להפנקת הענק הדואלית שלה בהונג קונג ובשנגחאי. כך לפי אתר CNBC. החברה המפעילה את שירות התשלומים עליפיי נדרשת עדיין לקבלת אישור מהרשות המקבילה בהונג קונג, שצפויה לערוך היום שימוע בנושא.

 

7:00 - סין דיווחה הבוקר על צמיחה של 4.9% ברבעון השליש בקצב שנתי – התחזיות עמדו על התרחבות גדולה יותר, של 5.2%. בחישוב רבעוני הציגה הכלכלה השנייה בגודלה בעולם צמיחה של 2.7% ברבעון השלישי, בשעה שהתחזיות עמדו על התרחבות של 3.2%. ברבעון השני הציגה סין צמיחה של 3.2% בקצב שנתי לצד קפיצה רבעונית של 11.5%.

 

"ההתאוששות של הכלכלה הלאומית ממשיכה בקצב עקבי והתוצאות הראויות לציון שהוצגו תואמות את פעולות המניעה שלנו של המגיפה", נאמר בהודעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בסין. "בה בעת, אנו נדרשים להיות מודעים לכך שהסביבה הבינלאומית עדיין מסובכת, ומאופיינת בחוסר יציבות ובאי ודאות, ושאנחנו תחת לחץ כבד שמחייב בלימה של העברת המגיפה ממדינות אחרות. הכלכלה שלנו נמצאת עדיין בתהליך התאוששות ויש צורך לחזק את התנאים שיאפשרו את המשכיות התהליך", נאמר עוד בהודעה.

 

עוד נתוני מאקרו שיצאו היום:

 

בסין: הייצור התעשייתי טיפס בספטמבר ב-6.9% (שנתי), התחזיות היו לעלייה של 5.8%, בהמשך לעלייה של 5.6% באוגוסט; המכירות הקמעונאיות עלו בספטמבר ב-3.3% (שנתי), התחזיות היו לעלייה של 1.8%, בהמשך לעלייה של 0.5% באוגוסט.

 

ביפן: היצוא היפני ירד ב-4.9% בחודש ספטמבר (שנתי), התחזיות היו לירידה מתונה יותר, של 2.4%, בהמשך לנפילה של 14.8% באוגוסט; היבוא ליפן נפל ב-17.2%, התחזיות היו לנפילה של 21.4%, בהמשך לירידה של 20.8% באוגוסט.

 

נשיא סין שי ג'ינפינג נשיא סין שי ג'ינפינג צילום: איי אף פי

x