$

מנועי הכסף

לדולר יש עוד לאן לרדת, ואין מי שיעצור אותו

עד מרץ האחרון הדולר שמר במשך תקופה ארוכה מאוד על מעמדו כמפלט ברגעי משבר. אלא שמאז שינה המטבע האמריקאי כיוון - ולא הפסיק לרדת. מה יעשו בבנק ישראל ומה צפוי בהמשך? פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט - פרק 117

שי סלינס 07:1304.09.20

כשמייחסים את הביטוי "חוף מבטחים" (Safe Haven) לעולם הכלכלה מתכוונים בדרך כלל להשקעה כלשהי הצפויה לשמור או לעלות בערכה בתקופה של משבר. הסיבה לכך פשוטה - משקיעים נוטים לברוח ל"חוף מבטחים" כדי להגביל את החשיפה שלהם להפסדים במקרה של נפילות בשווקים. אילו נפילות? בדיוק כאלו שהופיעו באמצע חודש מרץ האחרון בעקבות התפרצות הקורונה מחוץ לגבולות סין.

 

 

 

 

קיימות לא מעט דוגמאות למוצרים פיננסים שנחשבים ל"חוף מבטחים". בין הבולטים ניתן למצוא את הזהב, האג"ח האמריקאיות ומטבעות כמו הין היפני, הפרנק שוויצרי וכמובן הדולר.

 

אבל משהו השתנה בעולם מאז מרץ. עד תחילת המשבר הדולר שמר במשך תקופה ארוכה מאוד על יציבות מול סל המטבעות העולמי. אלא שמאז שינה המטבע האמריקאי כיוון - ולא לכיוון שכולם ציפו. במקום להתחזק ולמלא את מקומו כמטבע "חוף מבטחים" - איבד הדולר כמעט 10% מערכו בחצי שנה כמעט מול רוב המטבעות המובילים בעולם.

 

לא מעט כלכלנים ואנליסטים בעולם סבורים כי הדולר ימשיך לרדת. לפי Bank of International Settlement המטבע האמריקאי ימשיך להיחלש. בבנק בחנו את מאזן הסחר של המדינות לעומת ביצועי המטבעות שלהם והגיעו למסקנה כי הדולר נסחר בשווי הגבוה ב-16% לעומת היורו. 

 

בפרק 117 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם האסטרטג והכלכלן הראשי של פסגות אורי גרינפלד דיברנו על הדולר. מדוע והאם איבד המטבע האמריקאי מכוחו ומעמדו במהלך המשבר, מדוע סביר להניח שבנק ישראל לא יתערב במסחר באופן אגרסיבי ומה צפוי בהמשך.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

x