$
בורסת ת"א

למרות הקורונה: פרטנר רשמה רווח של 7 מיליון שקל ויציבות בהכנסות

הרווח הנקי של חברת התקשורת זינק ברבעון השני ב-133%, בזמן שהמתחרה סלקום סיכמה את הרבעון בהפסד של 46 מיליון שקל; ההכנסות ירדו ב-1% והסתכמו ב-774 מיליון שקל, ההכנסות משירותי סלולר ירדו ב-10% בשל קיפאון הטיסות; ההכנסה הממוצעת מלקוח סלולר נפלה ב-12% ל-51 שקל

אביאור אבו 10:1018.08.20

פרטנר מסכמת את הרבעון השני של 2020 עם רווח של 7 מיליון שקל – כך עולה מהדו"ח שפירסמה הבוקר (ג') חברת התקשורת בניהולו של איציק בנבנישתי. לשם השוואה, חברת סלקום המתחרה סיימה את הרבעון בהפסד של 46 מיליון שקל.

 

הרווח הנקי זינק ב-133% לעומת הרבעון המקביל, הודות לירידה של 3 מיליון שקל בהוצאות המימון ושל 3 מיליון שקל בהוצאות מס, שקוזזו מעט עם ירידה של 9% (2 מיליון שקל) ברווח התפעולי שהסתכם ב-20 מיליון שקל. הירידה ברווח התפעולי נבעה בעיקר מירידה של 7% ב- EBITDA ל-200 מיליון שקל.

 

הכנסות החברה ירדו בכ-1% לעומת הרבעון השני של 2019 והסתכמו ב-774 מיליון שקל. הירידה מיוחסת לקיטון של 4% בהכנסות משירותים שהסתכמו ב-616 מיליון שקל, בעיקר בעקבות הפגיעה בשירותי נדידה (חבילות חו"ל) ותיירות פנים עקב משבר הקורונה, שהשפיעו על ההכנסות משירותי סלולר שירדו ב-10%.  

 

איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי, מנכ"ל פרטנר צילום: עמית שעל

 

 

סגירת מרכזי הסחר והקניונים לא פגעה מהותית בהכנסות מציוד קצה (כדוגמת מכשירים סלולריים) שעלו ב-14% והסתכמו ב-158 מיליון שקל. ההכנסות ממגזר הסלולר רשמו ירידה של 5% בהשוואה לתקופה המקבילה והסתכמו ב-539 מיליון שקל. ההכנסות מהמגזר הנייח (טלוויזיה, טלפוניה ואינטרנט) עמדו על 272 מיליון שקל, צמיחה של 7% לעומת רבעון מקביל.

 

התזרים מפעילות שוטפת ירד ב-11% בהשוואה לרבעון השני של 2019 והסתכם ב-193 מיליון שקל. תזרים המזומנים החופשי עלה ב-42% ל-44 מיליון שקל. התזרים הושפע מירידה של 17% בהשקעות, שהסתכמו ב-119 מיליון שקל. עיקר ההשקעות היו בפריסת רשת הסיבים האופטיים העצמאית של החברה, שנגישה כיום ליותר מ-657 אלף משקי בית, שהם כ-30% מבתי האב בישראל. פרטנר לא מציינת כמות לקוחות מחוברים משלמים.

 

החוב נטו הסתכם בסוף הרבעון ב-658 מיליון שקל, אל מול רבעון מקביל אז הסתכם ב-977 מיליון שקל ולעומת רבעון קודם אז עמד על 673 מיליון שקל. הירידה נבעה בעיקר מגיוס ההון אותו ביצעה החברה בינואר 2020 בהיקף של 276 מיליון שקל נטו. בסוף הרבעון ביצעה החברה הנפקת חוב בהיקף של כ-325 מיליון שקל, במסגרת מימוש אופציות והרחבת סדרה ז'. בשבוע שעבר אשררה חברת מעלות S&P את הדירוג '+ilA' של פרטנר ועדכנה את תחזית הדירוג ליציבה משלילית.

 

החברה גייסה 32 אלף מנויי סלולר, ה-ARPU נשחק ל-51 שקל

 

בתחום הסלולר גייסה פרטנר 32 אלף מנויים ברבעון, כך שהמצבה עמדה בסופו על 2.708 מיליון. מדובר על האצה בקצב גיוס המנויים, שכן רבעון קודם גייסה החברה 19 אלף מנויים ורבעון לפניו 6 אלף מנויים. סלקום לעומתה, איבדה 13 אלף מנויים ופלאפון גייסה 9 אלף מנויים. בכך, שומרת פרטנר על היותה חברת הסלולר השנייה בגודלה בישראל אחרי סלקום, עם נתח שוק של כ-25%. שיעור הנטישה עמד על 7.5%, לעומת 7.9% ברבעון המקביל. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי (ARPU) עמדה על 51 שקל, לעומת רבעון מקביל אז עמדה על 58 שקל, כתוצאה מקיפאון בפעילות הרומינג.

 

בתחום הטלוויזיה גייסה החברה 15 אלף מנויים ברבעון, ומדווחת כי נכון לפרסום הדו"ח מספרם עמד על 220 אלף. מדובר על האצה בקצב גיוס המנויים, שכן ברבעון הקודם הצטרפו לפרטנר TV 12 אלף מנויים וכך גם ברבעון לפניו. סלקום TV לעומתה, איבדה אלף מנויים, כך שמספר לקוחותיה עמד בסוף הרבעון על 245 אלף. פרטנר לא מציגה נתונים על כמות מנויי האינטרנט הסיטונאיים.

 

עם תחילת משבר הקורונה, הוציאה פרטנר כאלף עובדים לחל"ת מתוך כ-3,000 עובדים, והיא צפויה לקבל מהמדינה מענק עידוד תעסוקה של 3.5 מיליון שקל. מזה מספר חודשים נבחן במשרד התקשורת ובגופי הביטחון היתר השליטה לו מחכה תאגיד האצ'יסון מהונג-קונג, שקיבל חזרה את מניותיו (27%) של בעל השליטה הקודם חיים סבן, להן מונה לבינתיים כונס נכסים. בשבוע שעבר הסתיים מכרז דור 5, במהלכו רכשה קבוצת פרטנר-HOT מובייל תדרים חדשים עליהם תשלם בעתיד 62 מיליון שקל.

 

מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי מסר: "ההתאמה המהירה שביצענו בפרטנר לשגרת הקורונה באה לידי ביטוי בתוצאות שאנו מפרסמים היום. האיתנות הפיננסית של פרטנר הובילה להעלאת אופק דירוג משלילי ליציב. העובדה שהדבר מתבצע בעיצומן של השפעות משבר הקורונה מעיד היטב על יכולות החברה להמשיך ולהתמודד עם מציאות של ודאות מוגבלת. אנו ממקדים מאמץ בשוק העסקי בהבטחת המשכיות עסקית ללקוחותינו, שהרחיבו את מעבר העובדים שלהם לעבודה מהבית".

 

סמנכ"ל הכספים תמיר אמר מסר: "ברבעון השני ראינו את השפעת ההקפאה הכמעט מוחלטת של טיסות בינלאומיות אשר גרמה לירידה משמעותית בהכנסות משירותי נדידה וסגירת הקניונים השפיעה לרעה על היקף מכירות הציוד. למרות זאת, ההשפעה הכוללת של משבר הקורונה על תוצאות הרבעון השני של 2020 לא הייתה מהותית, בין היתר, בזכות העובדה שהחברה נקטה באמצעים מידיים על מנת לצמצם את השפעת המשבר, בין השאר באמצעות צמצום בהוצאות, צמצום זמני של מצבת עובדי החברה על ידי יציאת כמות משמעותית של עובדים לחופשה ללא תשלום, ומכירת ציוד באמצעות ערוצי מכירה אלטרנטיביים. כמו-כן, רשמנו ביצועיים עסקיים טובים יותר בעולם הקווי שנבעו מהצורך העולה בשירותי תקשורת מהירים ויציבים הן במגזר הפרטי והן בעסקי".

x