$
בורסת ת"א

מפלה לבלוטרייך: ביהמ"ש דחה את תביעתו נגד שותפו במישורים אלכס שניידר

השופט המחוזי חאלד כבוב קבע כי הסכם השליטה המשותפת בין השניים בוטל כדין ודחה את דרישתו של בלוטרייך לקיים הליך היפרדות ביניהם. חייב את בלוטרייך בהולצאות של 75 אלף שקל. המשמעות: שניידר ישאר בעל שליטה יחיד במישורים

גולן חזני 09:2917.08.20

תבוסה לגיל בלוטרייך בבית המשפט המחוזי במאבק מול אלכס שניידר. שופט בין המשפט חאלד כבוב דחה את טענותיו של בלוטרייך לפיהן שניידר - שהיה שותפו לשליטה בחברת מישורים הציבורית - פעל מאחורי גבו ובניגוד להסכם השותפות ביניהם.

 

בלוטרייך טען שבניגוד להסכם האמור, שניידר הגדיל את חלקו בחברה כשרכש מניות יחד עם שולם לפידות מנכ"ל אי.די.בי לשעבר, ולמעשה השתלט עליה. כמו כן דרש בלוטרייך לקיים מנגנון בוררות בין השניים, שכן לדבריו ההסכם בינו לבין שניידר מחייב התמחרות במקרה של היפרדות.

 

הסכסוך בין השניים פרץ בנובמבר 2018, עת האשים כל צד את רעהו בפעולות לא חוקיות הקשורות בחברה. שתי ועדות בדיקה הוקמו במישורים כשהאחת נוזפת במנכ"ל החברה־הבת סקייליין והשניה קובעת כי על החברה לתבוע את בלוטרייך, לאחר שלא עדכן את הדירקטוריון על פרטי המו"מ עם שניידר מ־2016 למכירת השליטה ומכר לו מניות במחיר הגבוה מנתח אחר, ששניידר רכש בהקצאה מהחברה.

 

בלוטרייך הציע לשניידר להיפרד בבוררות, אבל שניידר סירב, הודיע על ביטול הסכם השליטה המשותפת ביניהם ב־30 באוגוסט וזמן קצר לאחר מכן הפתיע כשרכש עם שולם לפידות נתח של 8% ממניות מישורים מידי חברת הביטוח הראל. הרכישה שברה את האיזון בין השניים, שהחזיקו עד אז ב־37.5% ממניות מישורים כל אחד. בלוטרייך פנה לבית המשפט וביקש לעצור את העסקה. התצהירים שהגישו השניים חושפים פרטים מעניינים מההתנהלות ביניהם.

 

בלוטרייך הציג באמצעות עו"ד יואל פרייליך עוד שורה של טענות כלפי שניידר. זה דחה אותן באמצעות עו"ד דורי קלגסבלד וואמיר שרגא. שניידר טען כי בניגוד לעמדת בלוטרייך אין צורך בהליך של היפרדות שכן מדובר במניות של חברה ציבורית, מניות סחירות.כבוב נדרש לשאלה אם הסכם השליטה המשותפת בוטל ע"י שניידר כדין, האם ניתן לכפות התמחרות על שני הצדדים, והאם אחד מהם זכאי לפיצוי.

 

כבוב טען שבלוטרייך יכול היה למכור את מניותיו בשוק, כך שאין מקום לאכוף הליך היפרדות והתמחרות בין השניים. העובדה שבלוטרייך מכר לפני מספר חודשים את מרבית מניותיו בחברה ונותר עם 15% בלבד (בטענהשביקש להקטין בכך את נזקיו) , עמדה לו לרועץ, שכן כבוב השתמש בה כהוכחה שבלוטרייך יכול היה למכור את מניותיו בשוק.

 

כבוב דחה את בקשתו של בלוטרייך לראות במישורים כמעין שותפות אלא ראה בה חברה עם שליטה משותפת. "הסכם השליטה המשותפת בין השניים בוטל כדין", קבע כבוב. בלוטטרייך חוייב לשלם מלשניידר הוצאות בסך 75 אלף שקל.

 

 

גיל בלוטרייך
גיל בלוטרייך צילום: יח"צ

 

x