$
בורסת ת"א

המגיפה חתכה את הוצאות השיווק: רווחי מטריקס צמחו ב-10.6%

משבר הקורונה והלחץ על הלקוחות צמצמו את הכנסות מטריקס ב-3.3% ברבעון השני ל-856 מיליון שקל - הנסיגה בהוצאות בתקופת הסגר סייעה לחברה לסיים את הרבעון עם עלייה ברווח הנקי ל-41.6 מיליון שקל; "האווירה מאופיינת בזהירות מצד הלקוחות בקבלת החלטות בהמשך פרויקטים או בכניסה לפרויקטים בהיקפים גדולים"

מיקי גרינפלד 08:5310.08.20

יום לאחר שהחלה להיסחר במדד ת"א 35 מפרסמת מטריקס את הדוח הכספי המסכם של הרבעון השני. החברה מדווחת על נסיגה של 3.3% בהכנסות - בין היתר בשל הלחץ של משבר הקורונה על הלקוחות והמעבר לעבודה מהבית. ההכנסות הסתכמו ב-856 מיליון שקל, בהשוואה ל-886.1 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019. 

 

הירידה בהכנסות ברבעון נבעה מקיטון בכל המגזרים ובאופן מהותי בחטיבת ההדרכה כתוצאה מהסגר הכללי במשק והסתגלות לעבודה מהבית. בצד החיובי, ההיערכות למעבר לעבודה מהבית העניקה דחיפה לתוצאות מגזרת פתרונות אינטגרציה ותשתיות מיחשוב. בה בעת, ירידה בהוצאות המכירה והשיווק בתקופת הסגר והמעבר לעבודה מהבית תרמו לעלייה של יותר מ-10% בשורות הרווח של מטריקס.

 

"האווירה מאופיינת בזהירות מצד הלקוחות בקבלת החלטות בהמשך פרויקטים או בכניסה לפרויקטים בהיקפים גדולים, בנושא הצטיידות ומערכות IT חדשות , וכן מהרחבה או שדרוג של מערכות קיימות, ואף בצעדי התייעלות, ובכלל זה הקטנת מצבות עובדים, גיוס עובדי החברה על ידי לקוחותיה, הפחתות, תעריפים וקיצוצים של הלקוחות, אשר מתבטאים בלחצים על התעריפים של החברה", מציינת מטריקס בדוחות ומוסיפה כי "בהתאם, החברה נוקטת מדיניות שמרנית וזהירה באשר לניהול עסקיה מחד ויוזמת פתרונות חדשניים לצרכים המשתנים של

לקוחותיה מאידך". 

 

הוצאות המכירה והשיווק צומצמו כאמור ל-60 מיליון שקל ברבעון המדווח בהשוואה ל-66.6 מיליון שקל ברבעון השני של 2019. צמצום ההוצאות סייע לדחוף את הרווח התפעולי הרבעוני שעמד על 66.1 מיליון שקל, לעומת 59.3 מיליון שקל ברבעון המקביל - עלייה של 11.5%. הרווח הנקי טיפס ב-10.6% ל-41.6 מיליון שקל, לעומת 37.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה. 

 

מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס צילום: יונתן בלום

 

 

מגזרי פעילות

 

במגזר הגדול ביותר של מטריקס, פתרונות ושרותי טכנולוגית מידע יעוץ וניהול בישראל, נרשמו ברבעון הכנסות של 547.5 מיליון שקל, לעומת 598.7 מיליון שקל ברבעון המקביל - הרווח התפעולי עמד על 34.5 מיליון שקל, לעומת 29 מיליון שקל ברבעון המקביל. "הקיטון בהכנסות תוך גידול בסכום ובשיעור הרווח התפעולי, נובע מהעונתיות, מהסגר והסתגלות לעבודה מהבית, תוך התייעלות תפעולית והתמקדות ברווחיות", ציינה החברה.

 

במגזר פיתרונות ושרותי טכנולוגית מידע בארה"ב עמדו ההכנסות על 86.8 מיליון שקל, בהשוואה ל-100.5 מיליון שקל ברבעון המקביל. הרווח התפעולי עמד על 16.6 מיליון שקל, לעומת 16.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. "הקיטון בהכנסות ברבעון נובע מסגרים והאטה בכלכלת ארה"ב בדומה למשק הישראלי. הגידול ברווח  ובע בעיקר מהסגר תוך התייעלות תפעולית והתמקדות ברווחיות", מסבירה החברה.  

 

במגזר שיווק ותמיכה במוצרי תוכנה הציגה מטריקס הכנסות של 47.5 מיליון שקל, לעומת 46.3 מיליון שקל ברבעון המקביל, הרווח התפעולי עמד על 6.1 מיליון שקל, לעומת 5.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. "העלייה בהכנסות, בסכום ובשיעור הרווח התפעולי ברבעון  נובעים בעיקר מגידול בפעילות, לרבות מוצרים הקשורים לאבטחת מידע ולעבודה מרחוק ומהבית בעקבות משבר הקורונה", נאמר בדוח. 

 

במגזר פתרונות אינטגרציה ותשתיות מיחשוב רשמה מטריקס הכנסות של 174.3 מיליון שקל, לעומת 134.4 מיליון שקל ברבעון המקביל, הרווח התפעולי עמד על 7 מיליון שקל, מול 5.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. מטריקס ציינה כי "גידול בהכנסות נובע מגידול בפעילות, ובפרט בתחום פתרונות ענן, והצטיידות לקוחות לעבודה מרחוק ומהבית בעקבות משבר הקורונה".

 

במגזר הדרכה והטמעה ירדו ההכנסות הרבעוניות ל-30.7 מיליון שקל, לעומת 43.6 מיליון שקל ברבעון המקביל, הרווח התפעולי ירד ל-3.3 מיליון שקל, לעומת 4.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. לנסיגה בהכנסות וברווח במגזר זה נובעת מהצמצום החד בפעילות בתקופת הסגר ומגבלות התנועה.

 

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס, אמר לאחר פרסום התוצאות: "אנו נמצאים בעיצומו של משבר עולמי בעל השפעות ישירות ועקיפות על הכלכלה הישראלית וכפועל יוצא על מטריקס כשותף הטכנולוגי של חברות מכל מגזרי המשק. כולנו עוקבים ומייחלים למציאת פתרון לווירוס הקורונה, אך בשלב זה לא ידוע היקף המשבר ומשכו. למרות האתגרים הרבים ברבעון הצלחנו להשיג צמיחה דו ספרתית ברווח התפעולי וברווח הנקי. לצד השמירה על המשכיות עסקית והעברת רוב עובדינו לעבודה מהבית באמצעות תשתיות מתאימות, איתרנו הזדמנויות לצמוח".  

 

 

 

 

 

x