$
בורסת ת"א

ויצמן שירי לא ישוב לבורסה עם נקסט ג'ן – ביטל הסכם המיזוג מ"נסיבות אישיות"

בעלי חברת מוניטין לא ינפיק את מניות השלד הבורסאי נקסט ג'ן, עמה הוא נמצא בהסכם מיזוג, לאחר שלא השלים את גיוס הכספים מהמשקיעים; ההנפקה נועדה להוציא את נקסט ג'ן מרשימת השימור; קפיטל פוינט, בעלת השליטה בשלד: "בוחנים ההשלכות"; מויצמן שירי לא נמסרה תגובה

צלי גרינברג 15:5317.02.20
חברת נקסט ג'ן דיווחה היום (ב') כי חבר הכנסת לשעבר ויצמן שירי, הבעלים של חברת מוניטין, הפועלת בתחום הנדל"ן והקנאביס, ונמצאת עם חברת נקסט ג'ן בהסכם מיזוג, מבטל את הסכם המיזוג בשל "נסיבות אישיות".

 

שירי ערך לאחרונה פגישות עם משקיעים לגיוס כספים לטובת הנפקת מניות נקסט ג'ן, הנפקה שנועדה להוצאתה של החברה מרשימת השימור ולמזגה עם חברת מוניטין, אך הגיוס לא הגיע לידי השלמה.

 

 

ויצמן שירי ויצמן שירי צילום: צביקה טישלר

 

במסגרת הסכם המיזוג, ויצמן אמור היה להעביר את מלוא מניות מוניטין לתוך נקסט ג'ן תמורת 90% ממניות החברה הציבורית, כאשר 40% מהן עתיד היה הוא לקבל במסגרת רכישת אחזקות קפיטל פוינט, בעלת השליטה בחברה, תמורת כ-4 מיליון שקל.

 

קפיטל פוינט, המחזיקה ב-41.8% ממניות השלד, מיהרה לדווח היום כי היא "בוחנת ההשלכות" של ביטול ההסכם מצד שירי, תקיים ישיבת דירקטוריון כדי לדון בנושא, ותיידע את המשקיעים על החלטתה.

 

שירי, בעל השליטה לשעבר בחברת השקעות הנדל"ן תשואה 10, שהשאירה אחריה חובות של כ־100 מיליון שקל כשקרסה ב־2011, ביקש תחילה לרכוש את מניות קפיטל פוינט ולאחר מכן למכור לתוך נקסט ג'ן את פעילות ההשקעות של מוניטין בנדל"ן - כשעיקר הפעילות נמצא בנכס בבאר שבע ובגידול וייצור קנאביס רפואי (שעיקרה נמצא במדינת לסוטו באפריקה). ב-22 לינואר הצדדים הגיעו להסכם חדש במסגרתו שירי יקבל 90% מהחברה על ידי הכנסת מלוא מניות מוניטין לתוך נקסט ג'ן.

 

זה לא הניסיון הראשון של נקסט ג'ן עם שירי. במרץ 2018 ביטלה נקסט ג'ן הסכם שבו התקשרה חודש קודם לכן עם שירי בתחום כריית זהב. היא דיווחה כבר אז על כוונתה לאתר פעילויות קנאביס. החברה ציינה באותה עת כי "לאור ממצאים שהתגלו וחוסר יכולת להשלים את בדיקת הנאותות, החברה תפסיק את ההליך... כל ההסכמים יהיו בטלים". החברה פנתה לפני כן ליועץ משפטי מקומי בגאנה, בין היתר לצורך בחינה של הסכם הכרייה ושל האישורים שיידרשו לביצועו.

 

שירי רכש את השליטה בחברת תשואה 10 ב־2007 עם בן דודו יונה שמש, כשהייתה שלד בורסאי. החברה התמקדה בהשקעות נדל"ן במזרח אירופה ורומניה, השקעות שקרסו עם פרוץ המשבר הכלכלי בסוף אותה שנה.

 

החברה נכנסה להסדרי חוב ב־2010. באוקטובר 2011 אישר בית המשפט הסדר נושים שבו הוקצו מניותיה לגילאון השקעות של ירון ייני תמורת 5 מיליון שקל. מימוש נכסים הצליח להניב לקופה כ־13 מיליון שקל, אך החברה נותרה עם חובות של כ־100 מיליון שקל. שנה וחצי אחרי שקרסה הגיש מפרק החברה גיא גיסין דו"ח לבית המשפט, שבו טען: "החברה נוהלה במשך זמן לא מבוטל בדרכי מרמה והפרת אמונים, תוך שימוש בלתי ראוי בכספיה".

 

בפברואר 2014 הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה נגד שירי, בן דודו שמש ונושא משרה בתשואה 10, להחזיר לה 15 מיליון שקל מכיסם האישי. זאת בטענה כי שורה של מחדלים שביצעו הותירו את החברה בחובות הללו.

 

x