$
בורסת ת"א

שלמה אליהו צפוי לנצל את הכסף מאגוד לצמצום חובות

התמורה הנגזרת לאיש העסקים, שהינו בעל אחזקות בבנק אגוד, מעסקת המיזוג עם מזרחי טפחות צפויה לעמוד על 435 מיליון שקל; הדבר יאפשר לו לצמצם את מצבת החובות לאחר שרכש את השליטה במגדל

רחלי בינדמן 08:2001.12.19

בכפוף לסיום הסוגיה הפתוחה של האשראי ליהלומים ולהחלטה של רשות התחרות אם להגיש ערעור בעניין אישור המיזוג בין בנק אגוד למזרחי טפחות, השלב הבא בעסקה מבחינת מזרחי הוא לשלם לבעלי השליטה באגוד - משפחת לנדאו (24.8%), משפחת מנור ואלמוג זכאי ושלמה אליהו (27% שמתוכם 24% מוחזקים בנאמנות על ידי פרופ' אמיר ברנע) ואז לבצע הצעת רכש למניות המיעוט.

 

 

 

בעסקה נקבע תשלום במניות בנק מזרחי בשיעור של 60% מההון העצמי של אגוד שעמד נכון לסוף הרבעון השלישי על 2.7 מיליארד שקל (בכפוף לחלוקה מקדימה של כ־100 מיליון שקל כדיבידנד לבעלי המניות של אגוד). כך, התמורה גוזרת לאגוד שווי של 1.6 מיליארד שקל ולאליהו סכום של כ־435 מיליון שקל.

 

חלק ממניותיו של אליהו בבנק משועבדות על ידי בנק דיסקונט ואליהו צפוי להשתמש בתמורה שיקבל עבורן לצמצום מצבת החובות שלו ולשיפור הנזילות. בשנתיים האחרונות אליהו, שרכש את השליטה בחברת הביטוח מגדל ב־2012 באמצעות הלוואות עתק, פעל להחזיר הלוואות ולמחזר חובות. בספטמבר 2017 הוא המיר 1.3 מיליארד שקל מחוב בנקאי לאג"ח שגייס מגופים מוסדיים. אלא שהם התנו חלוקת דיבידינדים מאליהו הנפקות שביצעה את הגיוס בהחזר מלוא החוב להם כך שגם לאחר שביולי הצליח אליהו לקבל דיבידנד ממגדל (350 מיליון שקל) לאחר 4 שנות בצורת, הכסף תקוע בחברה הפרטית שלו.

 

 

שלמה אליהו על רקע גן העיר שלמה אליהו על רקע גן העיר צילום: עמית שעל וויקיפדיה

 

לכן נאלץ אליהו לפעול לממש נכסים פרטיים כמו מגרש במרכז ירושלים שמכר באפריל ב־305 מיליון שקל והעמדת אחזקותיו בגן העיר בתל אביב על המדף.

 

מניית אגוד הגיבה ביום חמישי להחלטת בית המשפט בעליה של 16% שבעצם שיקפה לבנק את השווי הנגזר מהעסקה: 60% על ההון.

x