$

מנועי הכסף

איך הפכה סין מיצרנית מגבות למעצמה טכנולוגית

למרות הצמיחה המרשימה - ההאטה בסין מורגשת, גם בחיי היום יום. אופיר דור שחזר מ-4 בשנים בבייג'ינג מתארח בפרק מיוחד של פודקאסט מנועי הכסף ושופך אור על איך זה מרגיש להיות אחד ממיליארד וחצי

שי סלינס 19:0828.11.19

צמיחה של כמעט 10% מדי שנה במשך עשור הביאה את סין למקום השני בכלכלות העולם במונחי תוצר, שנייה רק לארה"ב. סין הפכה לאימפריה כלכלית מפוארת אשר הביאה את הצרכנים שלה לעמדה של דומיננטיות בכל העולם.

 

 

 

 

התאוצה של האימפריה הסינית לא התחילה בשנים האחרונות, אלא הרבה לפני כן. הגלובליזציה היוותה גורם מהותי בעליית האימפריה - שהחלה עוד לפני 40 שנה. עלייה זו של סין, אשר יצרה מעמד ביניים גדול ומשגשג - הצליחה להוציא אנשים מעוני - יותר מכל מדינה אחרת בעולם. כיום, בכל מה שקשור לסחורות, סין היא היצואנית הגדולה בעולם והיבואנית השנייה מבין כל המדינות. חברות שאינן סיניות לא יכולות לצמוח בלי להטביע חותם בסין. חברה כמו GM למשל מוכרות היום יותר מכוניות בסין מאשר בארה"ב.

 

אבל לא הכל ורוד היום בסין. ההאטה הכלכלית מורגשת כמעט בכל מקום - ממקומות העבודה, דרך הצריכה הפרטית ועד לשעות הפנאי. והשאלה היא האם מדובר במגמה שתחמיר או במהלך יזום ומתוכנן שנועד להצעיד את הכלכלה הסינית לפסגת העולם.

 

אופיר דור, שחזר אחרי 4 שנים בבייג'ינג, התארח בפרק ה-80 של פודקאסט מנועי הכסף של כלכליסט עם אורי גרינפלד הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות - ושפך אור על איך זה  לחיות במקום שבדרך להפוך לכוח הכלכלי הגדול בעולם.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

חגיגות ה-70 לרפובליקה, לפני חודש חגיגות ה-70 לרפובליקה, לפני חודש צילום: רויטרס

 

x