$

תשכחו מדולר ויורו: זה המטבע החשוב בעולם

איך נקבע שער החליפין בסין, מה יקרה אם המטבע שלה יצלול ב-10% נוספים והאם טראמפ צדק כשאמר שבייג'ין עושה מניפולציה? פודקאסט מנועי הכסף - פרק 71

שי סלינס 15:4929.08.19

מאז תחילת מלחמת הסחר והמכסים הראשונים שהטילה ארה"ב על סין אי שם בתחילת 2018 צנח המטבע הסיני בשיעור של 10% מול הדולר. לכאורה, בדיוק מה שרוצים הסינים להשיג, לפחות כפי שטוען הנשיא האמריקאי דונלנד טראמפ - מטבע מוחלש שיוכל לשמש אותם ככלי נגד המכסים שמגיעים מוושינגטון. על ידי מטבע מוחלש, מאפשרת הממשלה בבייג'ין ליצואנים סיניים למכור מוצרים במחירים נמוכים יותר מבעבר ולמתן את השפעת עליות המחירים כתוצאה מהמכסים.

 

 

עם זאת, המציאות מעט שונה. היחלשות של המטבע מראה בדרך כלל על מצב של אי ודאות לגבי הכלכלה המקומית שגוררת ירידה בקצב הצמיחה. וסין אינה יוצאת דופן במקרה זה.

 

הצמיחה בסין נמצאת בירידה כמעט רציפה במהלך 8 השנים האחרונות. רק לשם השוואה בינואר 10 צמחה סין בשיעור של למעלה מ-10% ואילו היום אנחנו מדברים על צמיחה באזור של 6%.

 

האם סין בעצם רוצה לחזק את היואן?

סין מודעת להשלכות של היחלשות המטבע ולאחרונה גוברות ההערכות כי הממשל לא עושה מאמצים מיוחדים על מנת להחליש את המטבע המקומי. למעשה, נכון יותר להגיד שטוב לממשלה בסין עם קצב הפיחות המתון של היואן. 

 

עדות לכך שייתכן שסין אינה מעוניינת בהיחלשות דרסטית של המטבע שלה ניתן למצוא בהר הדולרים שיש לה - יתרות המט"ח. במשך שנים על מנת להחליש את המטבע המקומי שלה היא הדפיסה יואנים ורכשה איתם דולרים. העובדה הזו העצימה את הר הדולרים שיש לה עד לרמה של 4 טריליון דולר ב-2015. אלא שעכשיו המגמה השתנתה ויש לה נכון לעדכון האחרון 3.12 טיריליון דולר בלבד. המשמעות היא שסין למעשה מכרה דולרים בשנים האחרונות על מנת להחליש את הדולר על חשבון התחזקות היואן.

 

על הדומיננטיות של המטבע הסיני, על הדרך הייחודית של סין לקבוע את שער החליפין ועל המשמעויות דיברנו היום בפרק ה-71 של פודקאסט מנועי הכסף עם אורי גרינפלד הכלכלן והאסטרטג הראשי של פסגות.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 צילום: גטי אימג'ס

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x