$
שווקי חו"ל

החברות האמריקאיות שלטו במיזוגי הענק ברבעון השני

מיזוגים ורכישות בשווי של 842 מיליארד דולר נרשמו ברבעון - ירידה של 13% לעומת הרבעון הראשון ושל 27% לעומת הרבעון השני אשתקד. יותר ממחצית מהיקף המיזוגים והרכישות - של חברות אמריקאיות

שירות כלכליסט 20:4928.06.19
המיזוגים והרכישות שהתבצעו ברבעון השני של 2019 מצביעים על כך שחברות אמריקאיות לא נכנעו ללחצים הנובעים ממתיחות המסחר והעדיפו לנצל את שוקי המניות והאג"ח החזקים.

 

על פי נתונים ראשוניים שפרסמה היום (ו') ספקית המידע הפיננסי Refinitiv, היקף המיזוגים והרכישות העולמיים עמדו ברבעון השני של 2019 על שווי של 842 מיליארד דולר, ירידה של 13% ו-27% לעומת הרבעון הראשון של השנה והרבעון השני של השנה שעברה, בהתאמה.

 

עם זאת, סיכונים גיאו-פוליטיים שהשפיעו על אמון החברות, כמו מתיחות הסחר בין ארה"ב וסין והמתיחות הצבאית בין ארה"ב ואיראן, קוזזו ברובם על ידי שוקי הון חזקים שאפשרו את הרכישות הגדולות. היקף העסקאות היה נמוך בהרבה לולא המעורבות של חברות אמריקאיות שלקחו חלק בעסקאות הגדולות ביותר. זאת בהתחשב בכך שמספר העסקאות שיצאו לדרך ברבעון השני הוא הנמוך ביותר מאז המשבר הפיננסי של 2008.

ריית'און. מיזוג של 121 מיליארד דולר ריית'און. מיזוג של 121 מיליארד דולר צילום: משרד הביטחון

 

 

"מרבית העסקאות הגדולות של מעל 10 מיליארד דולר התבצעו בארה"ב. פירוש הדבר כי אירופה משתרכת מאחור בעוד שהחברות האמריקאיות מכפילות את הגודל שלהן, כך שהחברות האירופיות מסתכנות באיבוד היתרון התחרותי", הגיב הרנן כריסטרנה, שעומד בראש חטיבת הרכישות והמיזוגים בג'יי.פי. מורגן.

 

בין העסקאות הבולטות ברבעון השני היו המיזוג בשווי 121 מיליארד דולר בין חטיבת החלל של יונייטד טכנולוג'יס ורייתיאון (Raytheon), הרכישה מהשבוע האחרון של יצרנית התרופות אלרגן על ידי AbbVie והעסקה בשווי 38 מיליארד דולר לרכישת אנאדרקו פטרוליום על ידי אוקידנטל פטרוליום.

 

כלל המיזוגים והרכישות של חברות אמריקאיות הסתכמו ברבעון השני ב-466 מיליארד דולר, ירידה של 3% בלבד מלפני שנה. לעומת זאת, באירופה היקף העסקאות צנח ב-54% ל-152 מיליארד דולר, ואילו באסיה נרשמה צניחה של 49% במיזוגים ורכישות ל-132 מיליארד דולר.

 

מה הפיל את המיזוגים באירופה

 

חלק מהניסיונות למיזוגים גדולים באירופה, כמו החיבור בין יצרניות הרכבים פיאט קרייזלר ורנו, וכן המיזוג הפוטנציאלי בין דויטשה בנק וקומרזבנק, נכשלו בשל התנגדות פוליטית ובשל מכשולים רגולטוריים.

 

עסקאות חוצות מדינות היו גם בירידה בשל מתיחות הסחר. עברו מעל 400 יום מאז הוכרזה עסקה בין חברות ממדינות שונות בשווי של מעל 20 מיליארד דולר, כך לפי הנתונים שאספו בסיטיגרופ. "הקלות שבה חברות ניגשו לגלובליזציה התפוגגה. במקומה יש מודלים אזוריים והיערכות מחדש של שרשרת האספקה המקומית", אמרו בבנק.

 

עסקאות שבהן היו מעורבות חברות פרייבט אקוויטי זינקו ל-136 מיליארד דולר, קרוב לשיא של כל הזמנים, על רקע שוק האג"ח הזול שעודד רכישות ממונפות.

 

"מה שראינו עד כה השנה היה מספר יציב של עסקאות ענק, וכל הסימנים מצביעים על כך שהמגמה הזו תמשיך", הגיב טום מילס, ראש חטיבת מיזוגים ורכישות במורגן סטנלי. "אך במקביל חברות קטנות ובינוניות, שנלחצו מהאפשרות של ביצוע עסקאות מוקדם יותר השנה, מרגישות כעת בנוח יותר עם הסביבה הכלכלית כדי לחקור את האפשרות של מיזוגים ורכישות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x