$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

סופית: הפרקליטות תגיש כתב אישום נגד זאב קלימי

הפרקליטות החליטה לדחות את הטענות של מנכ"ל אלקטרה צריכה לשעבר ושל חבריו, אנשי העסקים בועז דקל ושלמה ברק, לאחר שנערך להם שימוע. לפי החשד, השלושה רכשו מניות אסם טרם הצעת הרכש שביצעה נסטלה על בסיס מידע פנים שקיבל קלימי

תומר גנון 06:5626.06.19

הפרקליטות תגיש בימים הקרובים כתב אישום על שימוש במידע פנים בפרשת המיזוג בין אסם לנסטלה, כך נודע ל"כלכליסט". לאחרונה הוחלט במחלקת ני"ע בפרקליטות לדחות את הטענות שהעלו בשימוע החשודים המרכזיים - מנכ"ל אלקטרה צריכה לשעבר זאב קלימי ואנשי העסקים בועז דקל ושלמה ברק. נגד השלושה יוגש כתב אישום על שימוש במידע פנים שמקורו באיש פנים – עבירה שהעונש המקסימלי עליה הוא שנתיים מאסר. 

כפי שנחשף ב"כלכליסט", מידע הפנים שעומד במרכז הפרשה נוגע לעסקה מתחילת 2016 שבה הציעה נסטלה לרכוש את מלוא מניות אסם בהצעת רכש, וכן למחיר בעסקה שעמד על 82.5 שקלים למניה - פרמיה של 25% על מחיר השוק. מקור דליפת מידע הפנים היה אברהם פינקלשטיין, דירקטור ובעל מניות באסם, והחל ממאי 2010 מי שמעניק שירותי ייעוץ לקבוצה לענייני כשרות ויחסי עבודה.

 

לפי כתב החשדות בפרשה, פינקלשטיין החזיק ביחד עם אישתו 1.86% ממניות אסם, ובסך הכל ביחד עם בני משפחתה שהיו ממייסדי החברה כ־7.46%. במהלך שנותיו בחברה הוא הכיר את קלימי בעת שזה כיהן כמנכ"ל גלידות נסטלה. בין השניים נוצרו קשרי חברות והם השקיעו במשותף במספר פרויקטים. פינקלשטיין השתתף בישיבת דירקטוריון רגישה וחשאית בסוף אוקטובר 2015. דובר בה על עסקת "אודיסייה" – הפיכת אסם לחברה פרטית באמצעות רכישת מניותיה מהציבור על ידי בעלת השליטה (63.7%) נסטלה העולמית. בדירקטוריון הוחלט לא לדווח על העסקה, נוכח העבודה שהיא הייתה בשלבים מתקדמים.

 

כפי שמקובל במקרים כאלה, הוקמה גם ועדה מיוחדת בלתי תלויה של הדירקטוריון כדי לנהל מו"מ עם נסטלה. לפינקלשטיין היה תפקיד מפתח בעסקה – הוא ניהל מו"מ למכירת מניותיו ומניות בני משפחתו. כדי שהצעת הרכש של נסטלה תתקבל, הוא ומשפחתו היו צריכים להסכים למכור את מניותיהם.

 

פינקלשטיין נפגש עם נציגי הוועדה הבלתי תלויה ועם נציגי נסטלה לגבי המיזוג. לפי כתב החשדות, בתקופה שבין ישיבת הדירקטוריון הסודית לפרסום ההודעה בפברואר 2016, הוא ניהל שיחות שונות ונפגש גם עם חברו קלימי, שכבר הועסק כמנכ"ל אלקטרה צריכה, ומסר לו את מידע הפנים. פינקלשטיין, כך לפי כתב החשדות, רצה להתייעץ ולשתף את קלימי בהתלבטויות שלו. בפרקליטות סבורים שאין די העדר ראיות לכוונה פלילית מצדו, ולכן התיק נגדו נותב למסלול מינהלי.

 

קלימי מצדו עשה שימוש אישי במידע. לפי כתב החשדות, שבוע לפני פרסום הצעת הרכש (27.1.16), הוא מכר בהפסד מניות טבע שהיו ברשותו. דקות ספורות לאחר מכן הוא רכש ב־252 אלף שקלים מניות של אסם. באותו היום הוא מסר את המידע לשלמה ברק ובועז דקל, חבריו. לפי כתב החשדות, הוא סיפר להם על העסקה והפרמיה, תוך שהוא יודע, או שהיה לו יסוד סביר להניח, כי הם יעשו שימוש במידע הפנים שמסר להם. השניים קנו יום למחר מניות אסם בכ־735 אלף שקלים (ברק) ו־697 אלף שקל (דקל). עם פרסום ההודעה על העסקה בבוקר ה־4.2.16, מניות אסם זינקו בכ־22% וסגרו כמעט את כל הפער בין השער בתחילת המסחר לשער בהצעת הרכש. במהלך הימים והשבועות שלאחר מכן, השלושה מכרו את המניות שקנו. קלימי הרוויח כ־70 אלף שקל, ברק כ־185 אלף שקל ודקל כ־200 אלף שקל.

 

לפי הפרקליטות, יש די ראיות להוכיח את הכוונה הפלילית במעשיהם של קלימי, שמיוצג על ידי עוה"ד גיורא אדרת ויפעת מנור נהרי; דקל, המיוצג על ידי עו"ד אילן סופר; וברק, ולכן טענותיהם נדחו בשימוע והוחלט להגיש נגדם כתב אישום.

 

מטעמם של עוה"ד שוקי למברגר וצבי קלנג המייצגים שאת שלמה ברק נמסר: "הופתענו מכך שהפרקליטות החליטה להגיש כתב אישום".

 

מימין: שלמה ברק, בועז דקל וזאב קלימי. גרפו 185 אלף שקל, 200 אלף שקל ו־70 אלף שקל בהתאמה מימין: שלמה ברק, בועז דקל וזאב קלימי. גרפו 185 אלף שקל, 200 אלף שקל ו־70 אלף שקל בהתאמה צילומים: אוראל כהן, גלעד קוולרצ'יק, יוני רייף

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x