$
בורסת ת"א

לאחר הקריסה בשווי של רא"מ: מפרסמת מודל לפיו השווי הכלכלי יגדל פי 24

בהמשך לנפילה של 33% במחיר המניה בחצי השנה שלאחר ההנפקה, שותפות רא"מ להפקת אנרגיה מפצלי שמן מפרסמת מודל פיננסי חדש למפעל העתידי במישור רותם

חזי שטרנליכט 14:0625.06.19

לאחר שמחירה קרס ב-33% בחצי השנה הראשונה לאחר ההנפקה שלה, יוצאת היום שותפות הפקת האנרגיה מפצלי שמן (רא"מ), עם נתונים כלכליים חדשים פרי מודל פיננסי שהזמינה מחברת ייעוץ חיצונית. רא"מ הגיעה לבורסה בסוף נובמבר האחרון, בהנפקה השנייה בתוך אותה שנה, לאחר שהראשונה כשלה משלא עמדה בהיקף הכספי הנדרש.

.

לפי המודל החדש שערכה חברת ביטא פייננס עבור רא"מ, השותפות תוכל להציג במפעל העתידי שלה במישור רותם הכנסות של 99 מיליון דולר בשנה ברמת מחיר של 65 דולר לחבית מסוג ברנט. השווי המהוון לשותפות לכשתגיע לסגירה פיננסית של הקמת המפעל, ינוע בין 85 ל-114 מיליון דולר.

 

השווי הנוכחי של החברה במונחים דולריים עומד על 4.7 מיליון דולר בלבד, כך שההערכה שנוגעת לשווי של החברה לאחר הסגירה הפיננסית, שאמורה להתרחש ב-2020, היא שהשווי של רא"מ לפי המודל יהיה גדול בין פי 18 לפי 24 מהשווי שבו היא נסחרת כיום.

 

לפי שעה המפעל עדיין רחוק מאוד, הפקת הנפט והחשמל מפצלי השמן במישור רותם, תוך שימוש בפסולת פלסטיק, אמורה להתחיל בשנת 2024. כך שהשווי הנוכחי של השותפות עדיין לא מתקרב למודל המוצע ועומד על 16.99 מיליון שקל, הבוקר טרם פתיחת המסחר.

 

השפעת תנודתיות מחירי הנפט על תשואות מתקני להפקת חשמל ונפט שמתכננת שותפות רא"מ להקים במישור רותם בנגב פחתה משמעותית בשל הגידול בתפוקות החשמל. זאת בעקבות תוצאות הפיילוט שערכה רא"מ ושהתקבלו לפני כחודשיים ולפיהן ניתן להגדיל משמעותית את תפוקת החשמל שתייצר השותפות משילוב של פצלי שמן ופסולת פלסטיק.

 

על פי המצגת, המודל החדש בוחן את יכולת של השותפות לשרת את החוב בסגירה פיננסית. השותפות מעריכה שבמחיר לחבית נפט מסוג ברנט של 37 דולר בלבד הפרויקט יוכל לשרת חוב ולהגיע לאיזון. מדובר במחיר הנמוך בכ-40% ממחירי הנפט מסוג ברנט כיום הנעים בין 60 ל-65 דולר.

 

בימים אלה נמצאת רא"מ בעיצומו של התכנון ההנדסי (FEED) להקמת מתקני ההפקה שלה בנגב. התכנון מבוצע על ידי חברת גליל הנדסה וזאת לאחר ששותפות רא"מ קיבלה תכנון הנדסי ראשוני לתחנת הכוח מחברת סימנס.

 

כן עולה מהנתונים שהשותפות מעריכה שעלות ההשקעה הנדרשת לשם הקמת מתקני הפקה ותחנת הכוח בהספק מקסימאלי של 70 מגוואט צפויה לעמוד על כ- 240 מיליון דולר, ובתוספת עלויות נוספות למימון (בכפוף לדרישה עתידית של גורמים מממנים) עלות שלב הפיתוח צפויה להסתכם בכ- 275 מיליון דולר, במינוף של 70%-80% לתקופה של 15-20 שנה. 

 

תפוקת הנפט הצפויה ממתקני ההפקה שבכוונת השותפות להקים הינה 1.5-1.6 מיליון חביות נפט לשנה. היא מתבססת על הזנה בכ- 1.8 מיליון טון פצלי שמן וכ- 200,000 טון פסולת פלסטיק למשך כ-28 שנים. בהמשך השנה צפויה חתימה על מזכר הבנות למכירת הנפט וחתימה על הסכם הכריה. בשנת 2020 מתכננת השותפות, בין השאר, לחתום על הסכם מימון (סגירה פיננסית) מתנה, לרבות העמדת הון עצמי והיתר בניה. תקופת הפיתוח וההרצה צפויות לקחת כ- 3 שנים ותחילת ההפקה צפויה ב-2024.

 

 

הבעלים של השותף הכללי ברא"מ, ג'ון קאסלה הבעלים של השותף הכללי ברא"מ, ג'ון קאסלה צילום: עמית שעל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x