$
בורסת ת"א

"קצין השיקום" של ברוקלנד הורה לחברה לפנות את המשרדים מיידית

עו"ד רונאל בן דב, שמונה לנהל את חברת הנדל"ן מניו יורק שמצויה בהסדר חוב, הצמיד לדלת המשרדים בברוקלין הודעה שלפיה יש לפנותם עד היום. בן דב פועל למכירת נכסיה של ברוקלנד, שחייבת למחזיקי האג"ח שלה 180 מיליון שקל

חזי שטרנליכט 08:3529.04.19

שלב נוסף בתסבוכת המשפטית של חברת ברוקלנד אפריל התרחש במהלך חג הפסח, לאחר שעו"ד רונאל בן דב הודיע לחברה כי עליה להתפנות ממטה המשרדים הראשי שלה בשדרות מלקולם אקס 308 ברובע ברוקלין שבניו יורק.

 

בן דב, שמוגדר כ-CRO (ראשי תיבות של Chief Restructing Officer), או "קצין שיקום ראשי", מונה לנהל את החברה בניו יורק על ידי רון הדסי, שמונה באפריל מטעם שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב איריס לושי־עבודי כבעל תפקיד בברוקלנד, במסגרת הליך הסדר החוב שבו החברה מצויה.

 

על דלת משרדי החברה הוצמדה הודעה, שלפיה יש לפנות את המשרדים עד היום. עד סגירת הגיליון לא היה ידוע אם הפינוי אכן בוצע. תגובתו של בעל השליטה לשעבר בחברה בועז גלעד לא התקבלה. עו"ד הדסי העדיף שלא להתייחס לנושא.

 

 

בתחילת השבוע שעבר דווח ב"כלכליסט" על קרב מנעולים סוער בחברת הבנייה, שבמסגרתו החליף גלעד, שהתפטר מתפקידו בינואר 2019, את המנעולים במשרדים, בטענה שהחברה מחויבת להשכיר לו אותם בדולר לשנה עד 2023. זאת, כחלק מעימותיו מול מחזיקי האג"ח של החברה, כלפיהם לברוקלנד חוב של כ־180 מיליון שקל. כחלק מהמאבק החברה וגלעד החליפו כמה פעמים את המנעולים.

 

בועז גלעד בועז גלעד

היום תתקיים אסיפה של מחזיקי האג"ח של ברוקלנד ללא התכנסות, שבה הם יידרשו להצביע על תיקון להסכם ההתקשרות עם בן דב. התיקון נדרש לנוכח חובות של חברות האחזקה השונות בפרויקטים של ברוקלנד, שהנן חברות־בנות שלה. החובות הללו מייצרים מצב שלפיו חלק מפעולותיו של בן דב לא יזכו אותו בתגמול, ולכן נדרש התיקון, על מנת שיוכל לקבל את כל השכר שהובטח לו. השכר שנקבע לבן דב הוא על בסיס הצלחה. אם ישיג תמורה של עד 2 מיליון דולר, לא ישולם לו שכר. מ־2 מיליון דולר ומעלה, יהיה זכאי בן דב לתמורה בשיעור הולך ועולה, מ־7.5% עד 20%. על כל סכום של מעל ל־20 מיליון דולר שיצליח להפיק, תשולם לו עמלה של 25%.

 

ברוקלנד אפריל היא יזמת נדל"ן למגורים, שמתמחה בעיקר ברובע ברוקלין בניו יורק, עם 22 פרויקטים, שכוללים 557 דירות. החברה גייסה ביוני 2014 בסבב הראשון 120 מיליון שקל ובהמשך עוד סדרה של 90 מיליון שקל בנובמבר 2015. ב־2018 נכנסה ברוקלנד לטלטלה, שבמהלכה קרסו מחירי האג"ח שלה והריביות זינקו. ב־30 בינואר השנה דיווחה ברוקלנד כי מרבית הלוואות הבנייה בפרוייקטים השונים שלה נכנסו למצב של חדלות פירעון, שהקפיץ את הריבית של האג"ח ל־24% בשנה ולמעשה הפך אותן לאג"ח זבל.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x