$
מט"ח וסחורות

בצל ההסלמה: הדולר עלה ב-0.4% מול השקל

לאחר נפילת הרקטה בשרון - השער היציג של הדולר נקבע על 3.63 שקלים, היורו התחזק ב-0.2% והיציג נקבע על 4.10 שקלים; בשווקים העולמיים, למרות החשש הגובר מהאטה כלכלית ומברקזיט ללא הסכם - היורו והפאונד נסחרים ביציבות

מיקי גרינפלד 17:1625.03.19

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

פותחים שבוע מסחר במט"ח, כאשר ברקע בחזית המקומית ההסלמה במצב הבטחוני, לאחר נפילת הטילים בשרון; בחזית הגלובאלית - החששות מהאטה עולמית והסיכון הגובר לברקזיט ללא הסכם.  

 

תמונת המצב בשוק המקומי: הדולר עלה ב-0.4% לשער היציג 3.623 שקלים, היורו התחזק ב-0.2% והייציג נקבע על 4.10 שקלים; בשווקים העולמיים: היורו שומר על יציבות, נסחר ב-1.131 דולר, הפאונד נסחר ביציבות, ב-1.319 דולר.

 

 צילום: בלומברג

 

 

 

"לראשונה מאז שינוי הכיוון המוניטרי החלו המשקיעים לחשוש שההאטה העולמית אינה קשורה רק להמתנה להסכם הסחר בין ארה"ב לסין או להכרעה בסוגיית הברקזיט. כתוצאה מכך התהפך עקום התשואות האמריקאי כשהאג"ח לעשר שנים נסחרו בסוף השבוע בתשואה של 2.43%, בעוד האג"ח לשנה נסחרו בתשואה של 2.46%". כך אומרים ל"כלכליסט" דרור גילאון ואורנן סולומון, הכלכלן הראשי ומנהל ההשקעות הראשי (בהתאמה) באזימוט בית השקעות.

 

"נציין שכמה פעמים בהיסטוריה עקום תשואות הפוך היווה רמז מקדים לתקופות מיתון, ועל כן העניין של המשקיעים בכך. הנקודה המעניינת בניתוח עקום התשואות האמריקאי היא שהמשקיעים מעריכים שהריבית בסוף השנה תעמוד על2.2% ובשנת 2020 על 1.93% בלבד. זאת לעומת 2.5% כיום. במילים אחרות, בשוק האמריקאי לא רק שלא מעריכים כעת שהריבית תעלה, אלא שהיא תרד לפחות פעמיים עד סוף השנה הבאה. כדי שהריבית העתידית הגלומה כיום בשוק תתברר כנכונה, המצב הכלכלי יצטרך להידרדר ואז סביר גם שנראה ירידה באינפלציה. במקרה כזה יהיו לכך השלכות גם על השוק המקומי שעד כה נהנה מהמגמה העולמית החיובית", אומרים גילאון וסולומון.

 

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, מציין בסקירתו השבועית שהודעת הפד בשבוע שעבר היא "החותמת הרשמית" מבחינת השווקים באשר לסיום המחזור הכלכלי הגלובאלי. "שוק האג"ח האמריקאי מאותת כבר זמן ארוך שהפחתות הריבית הולכות ומתקרבות, אבל עד שהפד לא הודה בעצמו בכך, שוק המניות לא השתכנע שאלו פני הדברים".

 

"השאלה שנותרה כעת היא רק מה תהיה עוצמת ההאטה? מכיוון שהבנקים המרכזיים בעולם צפויים להמשיך ליהנות מסביבת אינפלציה נוחה באופן יחסי, לא מדובר על מיתון ובטח לא על משבר. עם זאת, בהחלט מדובר על האטה בעוצמה שצפויה להוביל לעלייה בשיעורי האבטלה ולירידה ברווחי הפירמות (באופן כללי. כמובן שיש מניות/סקטורים/מדינות שבהם המצב יהיה טוב יותר וכאלו שבהם רע יותר). כשזו התמונה הצפויה, המסקנה היא שתיק ההשקעות צריך להיות בהטיה דפנסיבית", מוסיף גרינפלד.

 

 

יו"ר הפד ג'רום פאוול יו"ר הפד ג'רום פאוול צילום: איי אף פי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x