$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

וול סטריט נעלה את השבוע הגרוע מראשית 2019

המדדים המובילים איבדו היום עד 0.2% ובסיכום שבועי עד 2.4% לאחר שלפי דו"ח התעסוקה, למשק האמריקאי נוספו 20 אלף משרות בלבד בפברואר, שפל של 17 חודשים; הנפט והזהב איבדו 1%

שירות כלכליסט 23:0008.03.19
דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי  האנג סנג  שנגחאי

דאקס  פוטסי  קאק

דאו ג'ונס  נאסד"ק  S&P 500 

 

לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט לחצו כאן

 

23:00 - בורסות וול סטריט ננעלו בירידות שערים קלות לאחר שבמהלך המסחר כבר נגעו בשיעור של 1.2%. היה זה שבוע המסחר הגרוע ביותר עבורן מאז ראשית השנה הנוכחית, כשהמשקיעים חוששים מפני האטה בכלכלה הגלובלית לאחר הנתונים החלשים שפורסמו היום - בדו"ח התעסוקה בארה"ב ובייצוא מסין. 

 

 צילום: בלומברג

 

שלושת המדדים המובילים רשמו היום ירידה חמישית ברציפות, כאשר דאו ג'ונס מאבד 0.1% (2.2% בסיכום שבועי) ונאסד"ק ו-S&P 500 נחלשים ב-0.2% (2.4% ו-2.2% בהתאמה בסיכום שבועי). מגזרי האנרגיה והקמעונאות בלטו לרעה. מדד התחבורה של דאו ג'ונס איבד 0.5% ורשם יום 11 ברציפות של ירידות - הרצף הארוך מאז שנת 1972. מניית National Beverage איבדה כמעט 15% לאחר פרסום דו"חות מאכזבים.

 

החולשה בנתוני המשרות השפיעה גם על תשואות האג"ח האמריקאיות, כשהתשואה עם אג"ח ל-10 שנים ירדה לשפל של שלושה חודשים - 2.623% לאחר אובדן של 1.3 נ"ב. תשואת האג"ח ל-30 שנה איבדה גם היא 1.3 נ"ב ועמדה על 3.012%.

 

21:30 - הנפט מסוג WTI נחלש היום ב-1% וננעל ברמה של 56.1 דולר לחבית בעקבות החששות לצמיחה העולמית ולפיכך לביקושים. עם זאת, בסיכום שבועי מדובר בעלייה של 0.5%. הברנט ירד ב-0.8% וננעל ברמה של 65.7 דולר לחבית, אך הוסיף השבוע 1% לערכו. 

 

ההודעה לפיה ממשלת נורבגיה אישרה לקרן העושר שלה למכור מניות של חברות לחיפוש ולהפקת גז ונפט עשויה גם היא להכביד על המסחר, אך להערכת אנליסטים לטווח הארוך היא עשויה להביא לעליית מחירים מחר שהיא תביא לפגיעה בהיצע.

 

 

20:40 - הזהב עלה היום ב-1% לרמה של 1,299.3 דולר לאונקיה על רקע הירידות בבורסות ניו יורק והתגברות הביקושים בסין. במהלך המסחר היום חצה הזהב את רף 1,300 הדולר לאונקיה ונסחר סביב 1,301.3 דולר למשך זמן קצר. בסיכום שבועי עלתה המתכת היקרה ב-10 סנט. הכסף עלה היום ב-2.1% לרמה של 15.3 דולר לאונקיה, ובסיכום שבועי הוסיף 0.6%.

 

19:00 - כל הבורסות המרכזיות באירופה ננעלו היום באדום בעקבות נתוני המאקרו מארה"ב ומסין (ראו דיווחים קודמים): פוטסי וקאק איבדו 0.7% ודאקס נחלש ב-0.5%. מדד סטוקס 600 האזורי איבד 0.8%, כשכל המגזרים בו למעט הטלקום נצבעים באדום. המשקיעים גם מעכלים את תוכנית ההלוואות לבנקים שפרסם אתמול נשיא הבנק האירופי מריו דראגי, שגם חתך את תחזית הצמיחה ודחה את העלאת הריבית בגוש היורו.

 

הפאונד נחלש ב-0.6% לרמה של 1.3 דולרים - שפל של שבועיים - בעקבות התגברות החששות שבריטניה והאיחוד האירופי לא יצליחו לפתור את חילוקי הדעות לקראת הברקזיט שנקבע לסוף החודש. במקביל, מדד ICE שבודק את עוצמת הדולר מול מטבעות מרכזיים בעולם יורד ב-0.3% לרמה של 97.5 נקודות, זאת בעקבות דו"ח התעסוקה החלש בארה"ב.

 

בורסת לונדון בורסת לונדון צילום: בלומברג

 

18:20 - ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, הזהירה היום בנאום שנשאה בעיירה גרימסבי כי ייתכן שארצה "לעולם לא תעזוב את האיחוד האירופי" אם חברי הפרלמנט לא יאשרו את עסקת הברקזיט שהשיגה, וזאת בהצבעה המכרעת ביום שלישי שבוע הבא. מיי אמרה כי "בשבוע הבא חברי הפרלמנט יעמדו בפני בחירה מכרעת - האם לתמוך בעסקת הברקזיט או לדחות אותה. יתמכו - ובריטניה תעזוב את האיחוד האירופי. יתנגדו - ואף אחד לא יודע מה יקרה. אנו עשויים שלא לעזוב את האיחוד במשך חודשים רבים. אנו עשויים לעזוב בלי ההגנות שההסכם מספק. אנו עשויים שלא לעזוב בכלל". פוטסי יורד ב-0.5%.

 

17:00 - הירידות בניו יורק התמתנו מעט והן מגיעות לעד 0.8% במדדים המובילים. במקביל, הנפט מאבד 3.2% ונסחר ברמה של 54.9 דולר לחבית. מוקדם יותר פורסם שממשלת נורבגיה מאשרת לקרן העושר שלה למכור מניות של חברות לחיפושי נפט וגז - מהלך שצפוי להכניס 7.5 מיליארד דולר.

 

16:30 - בורסות וול סטריט נפתחו בירידות משמעותיות בעקבות דו"ח התעסוקה המאכזב והן בדרך לשבוע הגרוע ביותר מאז ראשית השנה: נאסד"ק מאבד 1.2% ודאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים ב-0.8%. בכך ממשיכה ניו יורק במגמה שנרשמה מאז שעות הבוקר בבורסות אסיה ואירופה בעקבות נתוני היצוא הנמוכים בסין והדיווחים על קשיים בשיחות הסחר עם ארה"ב. המשקיעים מושפעים גם מתחזית הצמיחה שפרסם אתמול הבנק המרכזי של אירופה ושנחתכה מ-1.7% השנה ל-1.1%.

מה דעתך על מניית NETFLIX:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בתוך כך מניית נטפליקס יורדת ב-2.5% לאחר שינוי המלצה מאת חברת המחקר באקינגהם - מ"נייטרלי" ל"מכירה".

 

15:30 - למשק האמריקאי נוספו 20 אלף משרות בלבד בחודש פברואר - כך לפי דו"ח התעסוקה שפרסם היום משרד העבודה של ארה"ב. מדובר בתוספת הנמוכה ביותר ב-17 החודשים האחרונים. עם זאת שיעור האבטלה ירד מ-4%. ל-3.8%. האנליסטים ציפו לתוספת של 172 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8%.

 

מתחזקות הירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט לאחר פרסום דו"ח התעסוקה, והם מאבדים עד 0.9%. הדולר מאבד 0.4% לעומת סל המטבעות היריבים העיקריים שלו. מחיר הזהב עולה ב-0.8%.

 

בתוך כך, מספר התחלות הבנייה בארה"ב זינק ב-18.6% בינואר לקצב שנתי של 1.23 מיליון יחידות - כך לפי נתונים של משרד המסחר אשר נמסרו לאחר עיכוב שנבע מהשבתת הממשל. האנליסטים ציפו לקצב שנתי של 1.21 מיליון יחידות. מספר האישורים לבנייתים חדשים עלה ב-1.4% בינואר לקצב שנתי של 1.35 מיליון יחידות.

 

 

שר  האוצר האמריקאי סטיבן מנושין שר האוצר האמריקאי סטיבן מנושין צילום: גטי אימג'ס

 

14:30 - ממשלת בריטניה מתכוונת להפחית את המכסים על מוצרים שונים בשיעורים של עד 90% - אם תעזוב את האיחוד האירופי בלי הסכם ב-29 במרץ.  בסקיי ניוז דיווחו כי המכסים על חלקי מכוניות וחלק ממוצרי חקלאות אף יבוטלו לגמריי. סחורות כמו טקסטיל, מכוניות, בקר ומוצרי חלב ימשיכו להיות מוגנים גם במקרה של עזיבה לא מוסדרת. 

 

פולקסוואגן תקצץ  5,000 משרות מנהליות נוספות עד 2023, כחלק מתוכנית הקיצוצים שלה. כך לפי דיווח בעיתון הגרמני "Handelsblatt".

 

 

13:30 - היום (15:30 שעון ישראל) יפורסם דו"ח התעסוקה בארה"ב. תחזיות האנליסטים הן ל-172 אלף משרות חדשות. שיעור האבטלה צפוי לרדת מ-4% ל-3.8%. עוד צופים האנליסטים כי השכר לשעה יעלה ב-0.3%, וכי הקצב השנתי של עליית השכר יסתכם ב-3.5% - השיעור החד ביותר מאז 2008.

 

לקראת ההצבעה הקריטית בשבוע הבא, ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי פונה בפעם האחרונה לראשי האיחוד האירופי בבקשה שיסייעו לה להשיג הסכם עזיבה שהפרלמנט הבריטי יאשר. אם תכשל, הפרלמנט הבריטי ייאלץ להצביע האם לדחות את מועד עזיבת האיחוד האירופי, המתוכנן כעת ל-29 במרץ.

 

לפי ההערכות, מיי עומדת בפני תבוסה נוספת בפרלמנט, זאת לאחר שבהצבעה הראשונה ההסכם שהשיגה עם האיחוד האירופי נדחה ברוב גדול. בנאום שתישא היום בגרימסבי, מיי מתוכננת לומר "בדיוק כפי שעומדת בפני חברי הפרלמנט בחירה גדולה בשבוע הבא, כך גם האיחוד האירופי צריך לקבל החלטה".

   

המצב בשווקים: בלונדון, פוטסי מאבד 0.9%, דאקס בפרנקפורט יורד ב-0.6%, וקאק בפריז משיל 0.5% מערכו. בוול סטריט, החוזים מצביעים על ירידות של של עד 0.6%. 

תרזה מיי תרזה מיי צילום: אם סי טי

 

11:15 - המסחר בבורסות באירופה מתנהל בירידות שערים. לונדון מאבדת 0.6%, פריז במינוס 0.5% ופרנקפורט משילה 0.4% מערכה.

 

בגרמניה, ההזמנות ממפעלי ייצור ירדו ב-2.6% בינואר - יותר מתחזיות האנליסטים שעמדו על עלייה של 0.5%.

 

10:00 - ממשלת סין הביעה את תמיכתה בתביעה שהגישה וואווי נגד ארה"ב, ואמרה כי לחברת הטכנולוגיה יש את הזכות לסרב להיות "קרבנות כמו כבשים בדרך לשחיטה". וואווי הגישה אתמול (ה') תביעה נגד ארה"ב בטענה שהאיסור שהטיל הממשל על משרדיו נגד רכישת ציוד הטלקומניקציה שלה הוא מנוגד לחוקה. וונג אי, הדיפלומט הבכיר של סין, מסר כי הממשלה בבייג'ינג תומכת במאבק המשפטי של החברה. "סין נקטה ותמיד תנקוט בכל הצעדים הנחוצים כדי להגן על האינטרסים הלגיטימיים והחוקיים של החברות והאזרחים הסינים", מסר וונג במהלך הכינוס השנתי של ההנהגה בסין.

 

הבורסות באסיה ננעלו בירידות חדות: שנגחאי צנחה ב-4.4%, הונג קונג איבדה 2%.

 

ביתן וואווי בתערוכת CES בלאס וגאס, בפברואר ביתן וואווי בתערוכת CES בלאס וגאס, בפברואר צילום: רויטרס

 

 

08:45 - אמש פורסם ב"ניו יורק טיימס" כי ארה"ב וסין הגיעו להסכמות שאמורות להביא להסרת חלק מהמכסים שהטילו זו על זו. בין השאר סוכם כי סין תרכוש יותר סחורות אמריקאיות, ותפתח תחומים נוספים לחברות זרות.ואולם לפי הדיווח, הצדדים לא הגיעו לסיכום בכמה נקודות מרכזיות, בהם המועד שבו יוסרו המכסים, והמנגנון שיבטיח כי סין תעמוד בהסכם.

 

08:30 - הבורסות באסיה מאבדות הבוקר גובה. ברקע: חשש המשקיעים מכך שסין וארה"ב לא יצליחו להגיע להסכם סחר ביניהן, וירידה חדה מהצפוי ביצוא הסיני בפברואר.

 

הירידות באסיה נרשמות בהמשך למגמה השלילית אמש בוול סטריט: דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-0.8%, ונאסד"ק איבד מערכו 1.1%.

 

הבורסה בשנחאי מאבדת הבוקר 4%, מדד האנג סנג בהונג קונג יורד ב-1.7%, קוספי בדרום קוריאה משיל 1.2% מערכו. הבורסה בטוקיו ננעלה בירידות של 2%. 

 

סין הודיעה כי היצוא צנח ב-20.7% בפברואר, הרבה יותר מתחזית האנליסטים לירידה של 4.8%. היבוא לסין ירד ב-5.2% לעומת תחזית למינוס 1.4%.

 

 

בורסת שנגחאי בורסת שנגחאי צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x