$
בורסת ת"א

ישראמקו סיימה את הרבעון ברווח נקי של 91 מיליון דולר

ההכנסות ממכירת גז טבעי וקונדסנט עלו ב-4.8% הודות לעלייה בביקוש, והסתכמו ב-158 מיליון דולר; ישראמקו שילמה ברבעון השלישי של השנה 32 מיליון דולר תמלוגים

ליאור גוטמן 15:0015.11.18
שותפות הגז ישראמקו סיימה את הרבעון השלישי של השנה ברווח נקי של 91 מיליון דולר, גידול של כ-4.5% לעומת הרווח הנקי שנרשם בסוף הרבעון השלישי בשנה שעברה. כך עולה מדו"חות החברה שהתפרסמו הבוקר (ה').

 

עיון בנתוני ישראמקו מלמד שהכנסות השותפות ממכירת גז טבעי וקונדסנט (תוצר לוואי של הפקת הגז שמשמש כחומר גלם לזיקוק דלקים) הסתכמו בכ-158 מיליון דולר, עלייה של כ-4.8% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הצמיחה מיוחסת לעלייה בביקוש לגז טבעי.

 

ישראמקו מחזיקה ב-28.75% ממאגר "תמר", הוא מונופול מוכרז וספק הגז הטבעי היחיד למשק. מחיר הגז ממשיך להיות גבוה ויציב, וברבעון השלישי העלות הממוצעת של יחידת אנרגיה בחוזי ישראמקו הייתה 5.51 דולר, כאשר 51% מהכמויות שנמכרות מיועדות להפעלת תחנת הכוח של חברת החשמל.

 

מאגר הגז תמר מאגר הגז תמר צילום: יח"צ

         

 

חברת החשמל מחזיקה באחד מחוזי הגז הכי עקומים במשק עם מחיר בסיס גבוה והצמדות לא מקובלות (למדד המחירים לצרכן האמריקאי בתוספת אחוז למחיר בכל שנה ועד ל-2021), מה שעשוי להשאיר את היקף ההכנסות של ישראמקו קבוע עד לסוף העשור.

 

לשם השוואה, דוחות חברת או.פי.סי שפורסמו אתמול (ד') מלמדים שהחברה שבשליטת עידן עופר משלמת למאגר תמר רק 4.7 דולר ליחידת אנרגיה, מה שעשוי להצביע על כך שחוזה חברת החשמל יקר מהתמחור של המתחרים שלו בעשרות אחוזים.

 

עוד עולה מהדו"חות שישראמקו שילמה ברבעון השלישי כ-18 מיליון דולר תמלוגים על הפקת הגז (גידול של כ-2 מיליון דולר לעומת הרבעון השלישי בשנה שעברה), ועוד 14 מיליון דולר תמלוגים לצד ג' (גידול של כ-6 מיליון דולר לעומת שנה שעברה). הרווח התפעולי של השותפות הסתכם בכ-101 מיליון דולר, גידול של כ-4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המימון נותרו ללא שינוי מהרבעון המקביל ב-2017 ובהיקף של כ-10 מיליון דולר.

 

מנכ"ל השותפות ערן סער סיכם ואמר ש"אנו ממשיכים לקדם את הפעילות בשוק המקומי לאור העלייה הצפויה בביקושים בשנים הקרובות בעיקר בשל קידום הרפורמה במשק החשמל וההפחתה הצפויה בשימוש בפחם. כמו כן, אנו ממשיכים לפעול לפיתוח שווקים חדשים נוספים, בדגש על מצרים וירדן.

 

"שותפי תמר פועלים לבחינת החלופות והשלמת ההסדרים הנדרשים להבטחת השימוש בתשתיות ההולכה למצרים אשר יאפשרו הזרמת הגז ומימושו של הסכם ייצוא הגז הטבעי לחברת דולפינוס המצרית בהיקף כולל של כ-32 מיליארד מ"ק כשתחילת האספקה מתוכנתת לשנת 2019"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x