$
שווקי חו"ל

ענקית ניהול הנכסים פרנקלין טמפטלטון תשווק קרנות לציבור בישראל

ג'ני ג'ונסון, נשיאת קבוצת ניהול הנכסים הבינ"ל, שהגיעה במיוחד לישראל, הנמיכה את הציפיות של המשקיעים: "התשואה ב-30 השנה הקרובות בשוק ההון לא תהיה גבוהה כמו זו של ה-30 שנה האחרונות"

רחלי בינדמן 12:3914.11.18

"התשואות בשוקי ההון ב-30 שנים הקרובות לא ישחזרו את מה שעשה השוק ב-30 שנה האחרונות". כך אמרה אתמול (ג') במסיבת עיתונאים מיוחדת ג'ני ג'ונסון, נשיאת פרנקלין טמפלטון העולמית. 

 

מסיבת העיתונאים נערכה לרגל פתיחת שלוחה מקומית של ענקית ניהול הנכסים בישראל. פרנקלין טמפלטון מנהלת נכסים בשווי של מעל 724 מיליארד דולר, מחזיקה ב-34 סניפים ברחבי העולם ומעסיקה יותר מ-9,200 עובדים.  

הגופים המוסדיים הישראלים מושקעים בקרנות הנאמנות של פרנקלין טמפלטון כבר שנים ארוכות אך לראשונה מתכננת הקבוצה לשווק את הקרנות שלה גם לציבור הישראלי הרחב דרך מערך ייעוץ ההשקעות בבנק - זאת במסגרת רפורמת הקרנות הזרות שיצאה לדרך לפני שנה וחצי.

 

במסגרת הרפורמה האמורה כבר החלו שני גופים מחו"ל לשווק קרנות נאמנות דרך היועצים, ענקית ניהול הנכסים GAM שמתמודדת בחודשים האחרונים עם קשיים בגלל בעיות עם מנהל השקעות שלה, ומנהלת הנכסים הפיננסים הגדולה בעולם בלאקרוק.

 

פרנקלין טמפלטון פירסמה לאחרונה תשקיף שאותו הגישה לרשות ניירות ערך ובקרוב צפויה להתחיל בשיווק שתי קרנות נאמנו שלה לציבור בישראל: קרן Franklin U.S opportunities fund המנהלת נכסים בהיקף של 4.3 מיליארד דולר ומתמחה בהשקעה במניות של חברות אמריקאיות שמציגות צמיחה מואצת; קרן Tempelton Global Total return Fund המנהלת 16.4 מיליארד דולר המתמחה בהשקעות אג"ח.

 

הקרן המנייתית נפלה ב-41.2% ב-2008 אך מאז השיגה תשואות נאות - של 41.6% ב-2009, 20.7% ב-2010, 39.3% ב-2011 ו-27.5% ב-2017.

 

ג'ני ג'ונסון נשיאת פרנקלין טמפלטון ג'ני ג'ונסון נשיאת פרנקלין טמפלטון צילום: סיון פרג'

 

 

בשלב זה הקרנות הזרות שכבר החל בשיווקן בישראל לא גייסו סכומי כסף משמעותיים בשל היעדר מוכנות של המערכת הבנקאית לשיווקן, הן ברמת הסכמי הפצה מול מנהלי הקרנות והן ברמת יכולת הניתוח והדירוג שלהן כדי לשקף את הסיכונים והפוטנציאל מול הלקוחות.

 

לדברי ג'ונסון,  "התשואה הממוצעת של תיק השקעות ב-30 הדנה האחרונות הייתה סביב 8% לשנה ואילו הלאה אנו צופים סביב 4%-6% שיתנו שווקי המניות לכל היותר. זה כמובן ישפיע על הכסף שיחסכו החוסכים לפנסיה ונמשיך לראות ניסיון של מנהלי הפנסיה לפצות על העדר התשואה בשוק האג"ח דרך הגדלת סיכון והמשך חיפוש אחר השקעות אלטרנטיביות. זה כמובן לוחץ על הממשלות והחברה כולה למצוא דרך להתמודד עם הבעיה הזו".

 

ג'ונסון התייחסה למהפכה הטכנולוגית והזהירה כי תעשיות שלמות צפויות להיעלם בגלל התפתחויות בשדה זה. "רואים למשל בניו יורק איך רישיון למונית שעד לא מזמן עלה 1.4 מיליון דולר, ברגע שנכנסו אובר וליפט מחירו צנח ל-200 אלף דולר". לדבריה כמויות המידע העצומות שיתווספו לשוק בעקבות הטכנולוגיה יחייבו את מנהלי ההשקעות לפתח מיומנות באיסוף ועיבוד המידע על מנת לתת ערך מוסף בהשקעות.

 

"כל פעם שמכונית אוטונומית נוסעת בכביש היא אוספת כמויות אדירות של מידע. ג'נרל מוטורס צפויה להרוויח מהמכונית האוטונומית ומהמידע שתאסוף הרבה יותר ממה שהרוויחה ממכירת מכוניות רגילות בעבר." העריכה ג'ונסון.

 

ג'ונסון ציינה כי אינה חוששת שה"רובוט אדוויזורינג" - ניהול השקעות מבוסס טכנלוגיה - יחסל את מנהל ההשקעות האנושי, אך הוא כן יהפוך אותו ליעיל יותר. היא כן העריכה שטכנולוגיית הבלוקצ'יין תייצר מהפכה בתעשייה הפיננסית ותוריד מתווכים אך להערכתה מטבעות הקריפטו אינם איום על המטבעות הקונבנציונלים שכן המדינות לא יאפשרו לחסל את המטבע שלהן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x