$
שווקי חו"ל

אלסטיק של שי בנון הנפיקה בניו יורק והכפילה את שוויה

חברת החיפוש שנוסדה ע"י ישראלים גייסה 252 מיליון דולר, וביום הראשון למסחר קפצה מנייתה ב-94% לשווי שוק של 4.86 מיליארד דולר; כיום יושבת אלסטיק בעמק הסיליקון ואין לה פעילות בארץ

מאיר אורבך 19:4406.10.18
חברת החיפוש אלסטיק (Elastic) שהוקמה על ידי ישראלים הנפיקה בבורסה של ניו יורק והחלה להיסחר אתמול (ו') תחת הסימון ESTC. החברה גייסה 252 מיליון דולר לפי שווי של 36 דולר למניה מעל מחיר ההנפקה המתוכנן של 29 דולר למניה. המניות של החברה קפצו ביום הראשון למסחר ב-94% לשווי של כ-70 דולר למניה או שווי שוק של כ-4.86 מיליארד דולר לחברה. החברה נוסדה באמסטרדם אבל כיום הנהלתה ומרכז פעילותה יושבים בעמק הסיליקון. לחברה אין פעילות בישראל.

 

 

 

בין מייסדי החברה ניתן למצוא מספר ישראלים ובראשם שי בנון, מנכ"ל החברה והאיש שהגה את הרעיון מאחוריה: מנוע חיפוש לעסקים הבנוי בקוד פתוח. מנוע החיפוש של החברה יושב בענן ובין הלקוחות של החברה ניתן למצוא את אובר וטינדר. בטינדר, לדוגמה, כאשר מעבירים את התמונה לימין או לשמאל מנוע החיפוש של אלסטיק הוא שאחראי על מציאת המועמדים המתאימים לכל אדם. באובר מחברת התוכנה בין נהגים לנוסעים. "אובר גם משתמשת בטכנולוגיה שלנו לשימוש פנימי של החברה כדי לתאם ולסנכרן בין מרכזי המידע השונים שלה ולמנוע מהאפליקציה מליפול", נמסר מאלסטיק.

 

שי בנון שי בנון צילום: Richard Wöber

 

אלסטיק אינה חברה רווחית

בדומה להרבה חברות שהנפיקו לאחרונה, גם אלסטיק אינה רווחית. החברה רשמה הפסד של 52.7 מיליון דולר בשנה הפיסקאלית 2018 והכנסות של 160 מיליון דולר. בשנה שלפני כן רשמה הפסד של 52 מיליון דולר על הכנסות של 88 מיליון דולר. הגידול בהכנסותיה והיציבות בהפסדים מצביעים על מגמת השיפור בחברה. המודל העסקי של החברה מבוסס על מנוע חיפוש שהוא חופשי אבל החברה מציעה שירותי אבטחה ותמיכה בתשלום. "התמריץ שלנו הוא להפוך את כל משתמשי החינם ללקוחות משלמים קבועים", אמר בנון.

 

בראיון לתקשורת האמריקאית אמר בנון כי "המשקיעים דיברו עם הלקוחות שלנו שסיפרו עד כמה הם מרוצים מהשימוש בתוכנה. לא הנפקנו כדי לגייס כסף אלא כדי להיתפס על ידי הלקוחות שלנו כחברה רצינית ובוגרת". הקפיצה במחר המניה הפתיע את בנון שאמר: "איני יכול לשלוט בשוק וכנראה אנשים מאמינה בעתידה של החברה".

 

טינדר. לקוח משמעותי טינדר. לקוח משמעותי צילום: שאטרסטוק

 

ההתחלה עם המתכונים של האישה

תחילת הדרך של חברת אלסטיק היתה בשנת 2004 כאשר בנון מצא את עצמו מחפש דרך לסדר את המתכונים של אשתו בבית הספר לבישול בו למדה. באתר החברה מספר בנון שניסיון זה הביא אותה בשנת 2009 להתחיל לכתוב את שורות הקוד הראשונות וב-2012 להקים באופן רשמי את החברה עם מספר מייסדים נוספים ביניהם ישראלי נוסף, אורי בונס, בוגר הבינתחומי בהרצליה שעבד במשך מספר שנים בחברת תוכנה הולנדית לקוד פתוח. שניהם נחשבים למומחים בפיתוח מערכות מבוססות קוד פתוח.

 

לפני אלסטיק עבד בנון במספר חברות ישראליות, ביניהן גיגהספייסס ואלביט.

 

בראיונות שהעניק בעבר בנון הוא סיפר על דרכה של אלסטיק. לדבריו, "מה שהיה חשוב לנו בעיקר הוא לפתח תוכנה שלמפתחים יהיה קל לעבוד איתה, להתקין את מנוע החיפוש על המחשב שלהם ולקבל תוצאות חיפוש במהירות עצומה. יש לנו מעל ל-140 מיליון הורדות וקהילה של 100 אלף מפתחים בכ-100 מדינות".

 

 

 

לאלסטיק יש מספר לא קטן של מתחרים רבי עוצמה ביניהם גוגל, אמזון שבענן שלה משתמשת אלסטיק, מיקרו פוקוס ואחרות. בין הלקוחות של אלסטיק ניתן לציין את ענקית התקשורת ספרינט, איביי, טיקטמאסטר ואחרות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x