$
המלצות ואזהרות

בנק אוף אמריקה: כך תגנו על תיק ההשקעות שלכם ממלחמת הסחר

לפי בנק אוף אמריקה המשקיעים חלוקים בין האופטימים שמאמינים שחרף המכסים ההדדיים - הסכם סחר ייחתם, לבין אלה הסבורים שיחסי הסחר בין ארה"ב לסין ימשיכו להידרדר. בבנק מציינים היכן לדעתם יירשמו עליות, אילו שווקים ירוויחו מהמצב ומה תהיה התוצאה של מלחמת סחר כוללת

שירות כלכליסט 12:4523.09.18

מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין הולכת ומסלימה, אך משקיעים רבים עלולים להיתפס לא מוכנים לתוצאות האפשריות שלה, כך טוען בנק אוף אמריקה מריל לינץ', לפי דיווח באתר ביזנס אינסיידר.

 

 

הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ העלה את המתיחות ביום שני האחרון כשהורה לנציג הסחר האמריקאי להטיל מכסים על סחורות סיניות נוספות בהיקף של 200 מיליארד דולר. הצעד הזה, בנוסף למכסים שהוטלו עד כה, משמעו שעל יותר ממחצית הסחורות הסיניות המיובאות לארה"ב מוטלים כעת מכסים נוספים. יום למחרת הגיבה סין בהטלת מכסים משלה על סחורות אמריקאיות בשווי 60 מיליארד דולר.

 

המשקיעים חלוקים כעת באופן לא פרופורציונלי בין אלה המאמינים שהמצב צפוי להחמיר, לבין אלה שמאמינים בחתימת הסכם סחר שיפתור את המשבר, כך אומר ג'יימס בארטי, מנהל אסטרטגיית שווקים מתפתחים בבנק אוף אמריקה. בארטי ציין כי שוקי המניות הלא-אמריקאים נמצאים במצב של תשואת חסר בהשוואה לשוק המניות האמריקאי - ברמה הגבוהה ביותר מאז המשבר הכלכלי של 2008.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: איי פי

 

 

כמובן שחלק מהחולשות בשווקים המתפתחים נובע מבעיות ספציפיות למדינה, כמו משבר המטבע הטורקיה, אך בחלקו הוא קשור גם לשיעורי הריבית העולים בארה"ב, לחוזקו העולה של הדולר, ולכלכלת חברות שדוגלת בצמיחת רווחים. ועם זאת, העלייה החדה של מניות השווקים המתפתחים מיד אחרי שטראמפ הסלים את מלחמת הסחר ביום שני מראה עד כמה החדשות כבר חלחלו, אומר בארטי.

 

בינתיים אמר לארי קודלוו, היועץ הכלכלי הבכיר של טראמפ, ש"הדלת פתוחה" לשיחות עם סין, ובעוד ממשל טראמפ כבר מתכונן לבחירות האמצע המתקרבות, יכול להיות שהוא יעדיף לא לפגוע עוד בהתקדמות הכלכלה. "זה משאיר את המשקיעים בלבטים כיוון שאם יהיו שיחות ושינוי מגמה שיובילו לחתימת הסכם (כמו שקרה עם NAFTA) אזי שהכלכלה הסינית התוססת והמשך הצמיחה בארה"ב בסך הכול מעלים את הסיכוי לשנה כלכלית טובה ב-2019", כך בארטי. "במצב שכזה, בהינתן הפוזיציות והלך הרוח הקיימים, יהיה אפשר לראות עלייה חדה במניות שווקים מתפתחים ומעגליים (cyclical)". עלייה שכזאת תאתגר את דעת הרוב, על פי סקר שערך בנק אוף אמריקה בקרב מנהלי קרנות, לפיה הסיכון בשווקים המתפתחים גבוה מהרגיל.

טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג צילום: בלומברג

 

 

בארטי אינו עיוור לסיבה שבגללה משקיעים נוהגים בחששנות, ולנזק שמלחמת סחר "כוללת" תגרום. האטה בכלכלה הסינית - או אפילו רק חששות מפני האטה - עשויה להבהיל את נכסי הסיכון הגלובליים, כמו שקרה ב-2016.

 

בצוות של בארטי בבנק אוף אמריקה הגדילו את הפוזיציה בשווקים המתפתחים בקיץ האחרון, אולם החליטו לגדר אותה בכל מקרה. "אנחנו לא יכולים לקחת סיכון מבלי להגן עליו", הסביר בארטי. "בהתאם לכך אנחנו ממשיכים בפוזיציות לונג שלנו על יורו סטוקס 50 (SX5E), ניקיי היפני וראסל 2000 (RTY). כמו כן יש לנו פוזיציית פוט על צמד המטבעות הדולר האוסטרלי לעומת הין (AUD/JPY).

 

הסכסוך כבר מכונה בחוגים נרחבים "מלחמת סחר", מה שמעלה את השאלה למה מתכוון בארטי כשהוא אומר מלחמת סחר "כוללת." על פי קייט וורן, אסטרטגית סיכונים ב-Edward Jones, מלחמת סחר הופכת לכוללת כאשר מדינות מפסיקות לאותת או להגיב זו לזו, אלא מנסות ממש להצר את היקף הסחר. "עבור מלחמת סחר, צריך ששני הצדדים יגידו "אנחנו רוצים מכסים גבוהים יותר ואת הפסקת הסחר" - זוהי מלחמת סחר כוללת, כאשר מדינות פוגעות בעצמן כדי 'לזכות' בפחות סחר", כך וורן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x