$
בורסת ת"א

הנפקת פעילות פצלי השמן של משפחת קאסלה נכשלה בבורסה

בגיוס ההון של שותפות רא"מ התקבלו ביקושים בסכום כולל של 18.8 מיליון שקל - 1.2 מיליון שקל פחות מהמינימום הנדרש להשלמת ההנפקה

חזי שטרנליכט 15:3819.06.18

ההנפקה שתכננה משפחת קאסלה (Casella) האוסטרלית בבורסה בת"א נכשלה - לאחר שלא זכתה להיענות מצד המשקיעים. שותפות רא"מ (רותם אנרגיה מחצבים) שבבעלות המשפחהביקשה לגייס כספים מהציבור בכדי לפתח את מאגרי פצלי השמן בדרום הארץ באזור מישור רותם. ההנפקה לא עמדה בתנאי הסף לרישום הנדרשים על ידי הבורסה ולא גייסה את הסכום הנדרש.

 

בהנפקה התקבלו ביקושים בסכום כולל של כ-18.8 מיליון שקל, אך היה צורך בסכום של 20 מיליון שקל ומעלה להחזקות הציבור לצורך השלמת המהלך. לפיכך, במקרה של השלמת ההנפקה שווי החזקות הציבור ביחידות ההשתתפות ברא"מ היה מתחת לרף המינימלי. מסיבה זו כאמור בוטלה ההנפקה.

 

השותפות ציינה בהודעתה למשקיעים כי "מבחינת תוצאות ההנפקה התברר כי לא התקיימו תנאי הנחיות הבורסה לניירות ערך בתל אביב לרישום למסחר". בכך הגיע לסיומו תהליך של כמעט שנה שהחל בחודש יולי שעבר עם הגשת הטיוטה הראשונה לתשקיף.

 

בטיוטה הראשונית לחברה תוכניות שאפתניות יותר מגיוס של יחידות השתתפות (כמו מניות) בלבד, ואלה כללו גיוס מקביל בשתי סדרות של כתבי אופציות. בתשקיף שהוגש לבסוף בסוף חודש מאי האחרון ההצעה לציבור כללה גיוס של יחידות השתתפות בלבד לסכום של 20 מיליון שקל, וכאשר משפחת קאסלה היתה אמורה להזרים 5 מיליון שקל בהנפקה.

 

השותף הכללי בשותפות רא"מ הוא חברת נורת'ווד אקספלוריישן ישראל, שהינה זרוע הפעילות המקומית של משפחת קאסטלה מאוסטרליה. למשפחה יש פעילות ענף בתחום היין באוסטרליה והיא מעידה על עצמה כי היא מיצרני היין הגדולים במדינה. למשפחה פעילות גם בתחומי האנרגיה והמחצבים.

 

מי שמנהל את שותפות רא"מ הוא ג'אק סבג, שגם מוביל את פעילות האנרגיה של משפחת קאסלה בישראל. באתר השותפות מצויין כי הוא בעל ניסיון עשיר בניהול פרויקטים בתחום האנרגיה. לרא"מ יש יועץ רגולציה ויו"ר דירקטוריון מוכר יותר בציבור, ד"ר יעקב מימרן, לשעבר מנהל המכון הגיאולוגי והממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות הלאומיות.

 

שותפות רא"מ הוקמה בשנת 2016, על ידי נורת'ווד, במטרה להקים במישור רותם בדרום הארץ מתקנים לייצור נפט והפקת חשמל מפצלי שמן בתוספת של פסולת עירונית, כאשר הכוונה היא בעיקר לפסולת פלסטיק. המטרה היתה להפיק את הנפט בשיטה המכונה ex-situ שלמעשה משתמשת בכריית הסלעים של פצלי השמן ועירובם עם פסולת פלסטיק עירונית בלתי מתכלה.

 

בעבר היה ניסיון אחר לנצל את מאגרי פצלי השמן באזור רותם בדרום הארץ. אז דובר על תוכניות שכללו הקמת אתר לצורכי פיילוט להפקת הנפט באמצעות חימום הקרקע על ידי חברת IEI. ניסיונות אלה כשלו בעקבות התנגדויות עזות של תושבים שהובילו לבסוף לסיכולן במוסדות התכנון.

 

משותפות רא"מ נמסר בתגובה: "בכוונת השותפות להקים תעשייה חדשה בישראל להפקת אנרגיה מפצלי שמן ופסולת פלסטיק יחד עם עמידה בכל הדרישות הסביבתיות. חזון השותפות משתלב היטב עם חזון מדינת ישראל הרואה בפצלי שמן משאב פוטנציאלי לתמהיל מקורות האנרגיה ואף עידוד התעסוקה בנגב. מלכתחילה היה ברור לנו כי הקמתה של תעשיה חדשה היא מהלך מאתגר, מכל הבחינות. אנו מתכוונים להמשיך ולקדם את הנושא".

 

 

 צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x