$
בורסת ת"א

רשת פתאל: ההכנסות זינקו, החברה הפסידה בעקבות איחוד מלונות

איחוד הפעילות של מלונות פתאל והפיכתם ממלונות בניהול למלונות בשכירות וכן עלייה בשער החליפין של היורו והליש"ט, גרמו לגידול בהוצאות החברה ולהפסד נקי של כ-23.7 מיליון שקל

אורן פרוינד 20:4831.05.18

שלושה חודשים עברו מאז שהונפקה רשת המלונאות פתאל בבורסת תל אביב לפי שווי של 3.93 מיליארד שקל "לפני הכסף" ורשמה עלייה מרשימה של כ-25%, והחברה מדווחת היום (ה') לראשונה על הפסד ברבעון הראשון של 2018. פתאל החזקות, רשת בתי המלון הגדולה בישראל שנמצאת בשליטת דוד פתאל, סיימה את הרבעון עם זינוק של 54% בהכנסות לכ-603.5 מיליון שקל.

 

 

 

אלא שהזינוק הזה לא הגיע לשורה התחתונה שבה הציגה פתאל הפסד של 23.7 מיליון שקל לעומת רווח נקי של כ-5.8 מיליון שקל ברבעון המקביל. העלייה בהכנסות של פתאל נבעה בעיקר מצירופם של 11 מלונות שאוחדו לדו"חות החברה בעקבות מעבר ממלונות בניהול למלונות בשכירות.

 

 

מה דעתך על מניית פתאל החזקות:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מדובר במלונות בארץ שרכשה פתאל מאזורים תיירות עוד בשנת 2009 אולם עד כה לא אוחדו בדו"חותיה הכספיים מכיוון שפעלו בשיטת "דמי ניהול" והוחזקו בשיעור של 50%. כעת, לבקשת השותף, פתאל החלה לשלם שכירות על המלונות האלו כך שמצד אחד היא רושמת עליהם הכנסות ומנגד היא רושמת גם את הוצאות השכירות עבורם. ברבעון הראשון דבר זה שיחק לרעתה. פתאל רשמה הוצאות שכירות של 101 מיליון שקל ברבעון, עלייה של 53%. התוספת של 11 המלונות לשכירות מסתכמת בכ-24 מיליון שקל. בנוסף ישנם מלונות חדשים שנוספו להסכמי שכירות בסקוטלנד, קפריסין ואיטליה שתרמו גם הם לעלייה בהוצאות.

 

התוספת של המלונות השפיעה גם על הוצאות הפחת של החברה שעלו ברבעון הראשון של 2018 ב-30% והסתכמו בכ-33 מיליון שקל. במקביל, החברה ספגה הוצאות מימון כבדות של 26 מיליון שקל (לעומת 4 מיליון שקל ברבעון המקביל) כתוצאה מעלייה בשערי היורו והליש"ט.

 

 

מלון של פתאל במינכן מלון של פתאל במינכן

 

אם מנטרלים את ההשפעות האלו, הרווח התפעולי לפני שכירות, פחת והפחתות (EBITDAR ) לתקופה של שלושה חודשים עמד על כ-148  מיליון שקל, לעומת 116 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

 

שחר עקה, דירקטור וסמנכ"ל הכספים של החברה, הסביר את הירידה ברווחיות: "תחום התיירות מאופיין בעונתיות ולמעשה חודשי החורף ינואר–מרץ נחשבים למאתגרים ביותר ומאופיינים בירידה בפעילות, ומנגד קיימות הוצאות קבועות כגון שכירות, פחת ומימון , לרבות בגין מלונות חדשים. אנו נמשיך בתוכניתנו האסטרטגית להעמיק את אחיזתנו בישראל ובאירופה במטרה להצמיח את החברה לאפיקים חדשים".

 

 

 

רשת מלונות פתאל, בבעלות משפחת פתאל (72.1%) וקבוצת מגדל (16.4%),הוקמה על ידי דוד פתאל במרץ 1999 והיא מתמחה באמצעות תאגידים המוחזקים על ידה, בהחזקה, בתפעול, בשכירות ובניהול מלונות בישראל ואירופה, וכן ברכישה והקמה של מלונות חדשים. הרשת מונה כיום 32,923 חדרים ב-171 בתי מלון ב-17 מדינות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x