$
שוק ההון

מניות השליטה בבנק דקסיה נמכרות למוסדיים

מספר חברות ביטוח גדולות צפויות להחזיק במניות הבנק עד סף המגבלה של 5%; מיטב דש, אלטשולר שחם ופסגות הם שלושת הגופים היחידים שקיבלו כבר את היתר בנק ישראל להחזיק עד 7.5%

רעות שפיגלמן 11:4118.03.18

בעלת השליטה בבנק דקסיה השלימה הבוקר (א') מכרז למכירת מניות השליטה (59%) בדקסיה ישראל, לפי שווי של 593 מיליון שקל לבנק. השווי מגלם הנחה שניתנה למוסדיים בשיעור של כ-13% ביחס למחיר הסגירה של המניה ביום חמישי האחרון.

השלמת העסקה קיבלה היתר ע"י בנק ישראל. את המכרז ניהלה חברת ווליו-בייס, והוא בוצע בשיתוף עם ברק קפיטל חיתום ואיפקס הנפקות. עוה"ד עופר חנוך ויגאל בנימיני ממשרד גרוס ליוו את העסקה

 

המהלך להפצת מניות השליטה בקרב המוסדיים נעשה לאחר שבמהלך השבועות האחרונים המוסדיים גילו התעניינות רבה ברכישת המניות, ובמקביל בבנק ישראל עודדו את המכירה באופן זה שיביא לכך שדקסיה, בהובלת המנכ"ל אוליבייה גוטמן, יהיה בנק נוסף במערכת הבנקאית בישראל ללא גרעין שליטה – בדומה לדיסקונט וללאומי.

אוליבייה גוטמן מנכ"ל דקסיה ישראל אוליבייה גוטמן מנכ"ל דקסיה ישראל צילום: יצחק כהן

 

 

לכלכליסט נודע כי בהתאם למכרז שהסתיים הבוקר, מספר חברות ביטוח גדולות צפויות להחזיק במניות הבנק עד סף המגבלה עבורן שהוא 5%. מיטב דש, אלטשולר שחם ופסגות הם שלושת הגופים היחידים שקיבלו כבר את היתר בנק ישראל להחזיק עד 7.5% במניותיו של הבנק.

 

באופן עקרוני רשאים המוסדיים להחזיק עד 5% ממניותיו של כל בנק, כאשר באישור מיוחד מבנק ישראל ניתן להגדיל את שיעור האחזקה עד ל-7.5%.

 

בהתאם לפילוח אחזקות המוסדיים נכון לסוף 2017, כפי שנמסר מאתר סטוקר, המוסדיים להם נתח האחזקות הגדול ביותר בדקסיה טרם רכישת מניות השליטה, הם מנורה עם 3.14%, הפניקס שמחזיקה 3.02%, הראל לה 2.04%, מיטב דש עם 1.06%, אנליסט עם 0.67%, מיטב דש 0.65%, מור 0.6% ופסגות 0.57%.

 

השליטה בדקסיה ישראל (58.89%), שמתמחה במתן אשראי לרשויות מוניציפאליות, מוחזקת בידי ממשלות בלגיה וצרפת שהלאימו את הפעילות של בנק דקסיה העולמי ב־2011. ממשלת בלגיה הזרימה אז כ-5.5 מיליארד יורו לבנק, שהעמיד הלוואות למאות ערים בצרפת ובבלגיה. במסגרת אותו מהלך, בעלת השליטה הישירה בדקסיה ישראל, דקסיה קרדיט לוקאל, התחייבה כלפי ממשלות בלגיה וצרפת למכור את הפעילות הבנקאית שלו ביותר מעשר מדינות, בהן ישראל.

 

בשנה שעברה בחודש מאי השלים הבנק מספר משוכות שעמדו בינו לבין המכירה כמו פתרון סוגיות משפטיות ומהלך של איחוד המניות

 

בעברו הביעו התעניינות בדקסיה מספר רוכשים נקודתיים, ביניהם האחים נאוי, בנק מזרחי טפחות, בנק ירושלים, בנק דיסקונט ובנק אגוד. אותם גופים מוכנים היו לרכוש את השליטה לפי מכפיל הון של 0.5, כלומר מחיר הנמוך ב-50% מההון העצמי של הבנק, ואילו במהלך שבוצע היום השליטה נמכרה, כאמור, בהנחה נמוכה בהרבה של 13%.

 

בשנה שחלפה ביצע דקסיה מספר צעדים להכנת השטח למכירה. בינואר השנה נחתם הסכם עם הסתדרות ועד העובדים להסדרת זכויות העובדים במקרה של מכירת השליטה.

 

צעד נוסף שסלל את השטח למכירה הוא אישור שהתקבל בשנה שעברה על ידי האסיפה הכללית לחלוקת דיבידנד מיוחדת במזומן של 300 מיליון שקל. בשבוע שעבר אושרה חלוקה נוספת של 35 מיליון שקל דיבידנד.

 

דקסיה סיכם את 2017 עם רווח נקי של 46.6 מיליון שקל – ירידה של 7.3% לעומת אשתקד, ועם תשואה על ההון של 5.2% לעומת 5.5% ב-2016.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x