$
בורסת ת"א

לאחר שורה של הפסדים: קנון מסכמת את הרבעון השני עם רווח

חברת האחזקות של עידן עופר הרוויחה במהלך הרבעון 9 מיליון דולר. זאת, לעומת הפסד של 280 מיליון דולר ברבעון המקביל; במרכז התוצאות של עומד השיפור ברווח של IC POWER ושל צים

ניר טל 18:5230.08.17

חברת האחזקות קנון הולדינגס של עידן עופר מסכמת היום (ד') את הרבעון השני לשנת 2017 עם רווח של 9 מיליון דולר. זאת, בהשוואה להפסד של 280 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. במרכז התוצאות של קנון עומד שיפור ברווח של חברת תחנות הכוח IC POWER ושל חברת צים. במקביל חברת הרכבים קורוס הצליחה לצמצם הפסדים בעקבות חתימה על כניסת משקיע סיני בתמורה להזרמה של 959 מיליון שקל.

 

 

 

מה דעתך על מניית קנון:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

תוצאות יפות ל-IC POWER 

 

חברת IC POWER נחשבת לנכס המרכזי באחזקותיה של קנון. החברה, שהעומדת בימים אלה בפני מכירה פוטנציאלית, סיכמה את הרבעון ברווח נקי של 16 מיליון דולר לעומת הפסד של 4 מיליון דולר ברבעון המקביל. הסיבה המרכזית לעלייה ברווח נעוצה בצמיחה של 19% בשורת ההכנסות עד לסך של 522 מיליון דולר בהשוואה להכנסות בסך של 440 מיליון דולר בשנה שעברה. בד בבד, רשמה החברה רווח חד-פעמי בהיקף של 40 מיליון דולר המיוחס לפיצוי שלו הייתה זכאית.

 

הצמיחה בהכנסותיה של IC POWER מיוחסת להפעלתן של שתי תחנות לייצור חשמל בפרו שהחלו את פעילותן במהלך שנת 2016, וכן לגידול בהכנסות החברה מתחנות קיימות.

 

 

עידן עופר בעל השליטה בקנון עידן עופר בעל השליטה בקנון צילום: בלומברג

 

המשקיע האסטרטגי בקורוס משלם דמי רצינות

 

במהלך הרבעון השני חתמה יצרנית הרכב קורוס, שבשליטה משותפת של קנון וצ'רי הסינית על הסכם להכנסתו של משקיע אסטרטגי (שמו עדיין לא פורסם) שיזרים לחברה 959 מיליון דולר בתמורה ל-51% ממניותיה - כשהיתר יתחלקו באופן שווה בין קנון וצ'רי. בשלב זה, העסקה עדיין ממתינה לאישור אך בקנון מציינים כי המשקיע כבר הזרים עד כה 147 מיליון דולר בנוסף להזרמת כספים לחשבון נאמנות חיצוני כאות להוכחת רצינות המשקיע.

 

את הרבעון השני סיכמה קורוס בירידה משמעותית בהכנסות וזאת בשל מכירות מקרטעות (החברה מסרה ברבעון האחרון 3000 רכבים לעומת 5100 רכבים ברבעון המקביל). אך בא בעת, היא הצליחה לצמצם את ההפסד באופן ניכר הודות לרווח חד פעמי בהיקף של 51 מיליון דולר כתוצאה ממכירת זכויות בפלטפורמה של קורוס לצ'רי.

 

צים חוזרת להרוויח

חברת הספנות וההובלה הימית צים ממשיכה במומנטום החיובי שרשמה בשני הרבעונים האחרונים ומסכמת את הרבעון השני עם הישג לא מבוטל – מעבר מהפסד של 71 מיליון דולר (ברבעון המקביל) לרווח של 330 אלף דולר. מדובר ברבעון רווחי אחרי 6 רבעונים הפסדיים.

 

במרכז התוצאות של החברה נמצא גידול של 22% בשורת ההכנסות שתורגם לשיפור ברווחיות. ברבעון האחרון ההכנסות הסתכמו ב-746 מיליון דולר בהשוואה ל-612 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

הצמיחה בשורת ההכנסות מיוחסת לגידול של 6.7% בהיקף המכולות ששונעו ועלייה בתעריף ההובלה. בצים מציינים כי ההתאוששות הנרשמת בתעריפי ההובלה מאז 2016 נובעת מתהליכי קונסולידציה בשוק בשנתיים האחרונות הבאים לידי ביטוי במספר העסקאות העולה. כך למשך, העסקה לרכישת המבורג-סוד על ידי ענקית הספנות מארסק שיצאה לדרך בשנת 2016 ועדיין בתהליכי אישור רגולטוריים, עסקת המיזוג של ONE ביפן המאחדת שלוש חברות ספנות והצעת הרכש האחרונה של חברת קוסקו לרכוש את OOIL מהונג-קונג בתמורה ל-6.3 מיליארד דולר.

 

בעקבות הגידול בהכנסות, רשמה חברת הספנות רווח גולמי של 71 מיליון דולר. כמו כן, החברה עברה לרווח תפעולי של 36 מיליון דולר בהשוואה להפסד תפעולי של 48 מיליון דולר ברבעון המקביל. זהו הרבעון השלישי שבו רושמת חברת הספנות רווח תפעולי. בפרספקטיבה של 6 חודשים רשמה החברה רווח תפעולי של 61 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 71 מיליון דולר בתקופה המקבילה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x