$
מט"ח וסחורות

היורו זינק ב-1.4% מול השקל: היציג נקבע על 4.23 ש'

המטבע האירופי השלים עלייה של 5% מול המטבע הישראלי מתחילת השנה; הדולר עלה ב-0.6% והשער היציג נקבע על 3.58 שקלים

היורו עלה היום (ד') לשיא של 9 חודשים מול השקל במהלך המסחר בשוק המט"ח המקומי. המטבע האירופי הוסיף 1.4% לערכו והשלים עלייה של 5% מול השקל מתחילת השנה. שערו היציג נקבע על 4.23 שקלים.

 

הדולר עלה ב-0.6% והשער היציג נקבע על 3.58 שקלים. בעולם, היורו ממשיך במסע ההתחזקות שלו מול הדולר ועולה ב-0.2% ל-1.183 דולרים ליורו. שבוע המסחר האחרון באירופה היה דל באירועים. עם זאת, מספר נתונים שפורסמו בזמן האחרון המשיכו להצביע על שיפור בכלכלת הגוש. בצרפת עלה קצב הצמיחה השנתי ל-1.8%, הגבוה ביותר מאז שנת 2011. בספרד, נותר קצב הצמיחה ברמה גבוהה של 3.1%, בדומה לרבעונים הקודמים. בשוודיה קפץ קצב הצמיחה ל-4% לעומת 2.1% ברבעון הקודם. בנוסף, מדד הסנטימנט הכלכלי באירופה עלה לרמה הגבוהה ביותר מאז שנת 2007.

 

טראמפ מחליש את הדולר

"אם ניתן לציין לחיוב אלמנט כלשהו כתוצאה מהתנהלותו של ממשל טראמפ, ממשל שלא מפסיק לייצר כותרות שליליות, הסתבכויות וכישלונות בהעברת צעדים כלשהם, הרי שזוהי היחלשות הדולר", אומר רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות איי.בי.איי.

 

לדבריו, לאחר הבחירות נרשמה התחזקות משמעותית בדולר בעולם מתוך ציפייה למדיניות פיסקלית מרחיבה שתייצר האצה בצמיחה ובאינפלציה ותוביל להעלאת ריבית מהירה. לפני מספר חודשים הסתמנה רפורמת הבריאות כמקרה מבחן ליכולתו של ממשל טראמפ להוביל רפורמות, ומאז הוא רשם כישלון חרוץ שמציב סימן שאלה גדול לגבי יכולתו להעביר רפורמות כלכליות כלשהן.

 

עם זאת, הוא אומר, מכיוון שהאג'נדה הרפובליקנית דוגלת בקיצוצי מס, סביר שהפחתה מסויימת בשיעור המס אכן תבוצע ב-2018, אך הקושי בביטול רפורמת הבריאות מעלה את הסיכוי לכך שבכדי להגיע להסכמות בנוגע לקיצוצי המיסים, הם יהיו מתונים יותר וניטרליים מבחינת הגירעון, כלומר ילוו בקיצוץ בהוצאות.

 

גוזלן טוען שאין ספק שהאכזבה מממשל טראמפ במקביל לחשש מתוצאות החקירה סביבו מייצרות פרמיית סיכון פוליטית בארה"ב: "פרמייה יוצרת בשלב זה התמתנות ציפיות בשווקים בנוגע להעלאת ריבית ובמקביל להחלשות הדולר בעולם. בחינת התפתחות פערי הריביות שבין סל הדולר ובין מרכיביו מעלה כי היחלשות הדולר היא מעבר לשינוי בפער הריביות, ולהערכתנו ניתן להסביר זאת כפרמיית סיכון פוליטית".

 

משכך, ממשיך גוזלן ,בטווח הקצר, "המומנטום סביב הכישלונות או חקירות עלול להמשיך ולהחליש את הדולר בעולם. עם זאת, בתרחיש שבו פרמייה זו תתפוגג, קיים פוטנציאל התחזקות מהיר למדיי של הדולר בעולם, שכן חלק לא מבוטל מגורמים שפעלו להיחלשות הדולר כבר מגולמים ברמות הנוכחיות".

 

יורו יורו צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x