$
בורסת ת"א

מזרחי ודיסקונט מנהלים מגעים לרכישת השליטה בבנק אגוד

משפחת מנור ומשפחת לנדאו הודיעו היום כי יצטרפו לבעל השליטה בבנק אגוד שלמה אליהו ויעמידו למכירה את אחזקותיהן בבנק. על פי ההערכות המגעים לרכישת השליטה באגוד מגלמים פרמיה של 40% על מחיר השוק

רעות שפיגלמן 21:4830.07.17

בנק דיסקונט ובנק מזרחי־טפחות מנהלים מירוץ לרכישת בנק איגוד. ל"כלכליסט" נודע כי שני הבנקים כבר מנהלים מגעים לרכישת אחזקותיהם של השותפים בבנק. המגעים מתנהלים במקביל לבדיקות מול הפיקוח על הבנקים לקבל אישור לרכישה.

 

עבור שני הבנקים מדובר במהלך שבו הם צפויים להגדיל את ההון העצמי של הבנק במחיר סביר שכן אגוד נסחר במכפיל של 0.5 על ההון, הנמוך ביותר מבין הבנקים. המגעים השקטים סובבים סביב פרמיה של לפחות 40% על שווי השוק של המניות.

 

 

לאחר שנים של סכסוכים ומחלוקות שאף הגיעו לבית המשפט, התאחדו היום בעלי השליטה באגוד לצורך משימה משותפת - מכירת השליטה בבנק. משפחת לנדאו, משפחת מנור וד"ר יעל אלמוג זכאי המחזיקים ביחד ב־51.9% ממניות הבנק הודיעו היום כי בכוונתם להצטרף לשלמה אליהו באיתור קונה לרכישת אחזקותיהם המשותפות בבנק.

 

שלמה אליהו שלמה אליהו צילום: יח"צ

 

אליהו , בעל השליטה של קבוצת הביטוח מגדל, מחזיק ב־27.12% ממניות הבנק. אליהו חויב למכור את אחזקותיו בבנק לאחר שרכש את השליטה במגדל לפני כארבע שנים, שכן חוק הבנקאות אוסר על החזקה באמצעי שליטה בתאגיד בנקאי ובחברת ביטוח במקביל. באוקטובר האחרון אליהו קיבל ארכה נוספת למכירת אחזקותיו מנגידת בנק ישראל קרנית פלוג, עד לאוקטובר הקרוב. אם אליהו לא יצליח למכור את חלקו עד אז, מניותיו יימכרו בתום התקופה שהוקצבה לו, מדי רבעון במכירה כפויה, כל פעם בנתחים של רבע מאחזקתו.

 

לשותפיו בבנק יש אמנם זכות סירוב ראשונה לרכוש את חלקו, אולם מהודעתם ניתן להבין כי אין להם כל עניין להמשיך להחזיק בשליטה בבנק.

 

רוכשים חדשים

 

עם ההודעה של השותפים של שלמה אליהו על כוונתם להצטרף אליו במכירת המניות גדל היקף המניות הנמכרות ל־75% ממניות הבנק. הבעלים מקווים כי ההודעה תביא אל השולחן רוכשים פוטנציאלים נוספים כולל גופים המתעניינים ברכישת חברות כרטיסי אשראי ועשויים לראות באיגוד פלטפורמה באמצעותה יוכלו לבצע את הרכישה, מאחר שלבנק אין מגבלות רגולטוריות בעניין בשל גודלו.

 

איגוד הינו בנק עם בעיות יעילות והוצאות ההנהלה והכלליות בו עומדות על כ־800 מיליון שקל בשנה, וההערכות הן שניתן להפחיתן בחצי במקרה של מיזוג לבנק אחר. עם זאת, הליך כזה ידרוש משאבים רבים ומאבקים מול ועד העובדים של הבנק.

 

הסכסוך נשכח?

 

זו הפעם הראשונה בה המחזיקים בגרעין השליטה בבנק, שמצויים בסכסוך פנימי, מביעים רצון למכור את אחזקותיהם והדבר פותח למעשה את האפשרות למכירה משותפת. בהודעה שהעבירו בעלי השליטה לדירקטוריון נכתב כי "קיימת התעניינות מצד גורמים שונים", אך ההודעה לא מספקת מידע נוסף על ההצעות.

 

הסיבה שהוחלט שנה שעברה לאפשר לאליהו הארכה נוספת למכירת חלקו, היא כי אם תתבצע כעת מכירה כפויה, היא עלולה להביא להורדה דרמטית של שווי השוק של הבנק. באוקטובר שנה שעברה עמד שווי השוק של בנק אגוד על 950 מיליון שקל וזה הוסיף לערכו בשנה שחלפה כמה מאות מיליוני שקלים ועומד כעת על 1.26 מיליארד שקל. על רקע הדיווח היום קפצה מניית הבנק במהלך המסחר בכ־7%.

 

זה המקום לציין כי ההודעה של בעלי המניות באיגוד היא בבחינת קרש הצלה לשלמה אליהו . אם אליהו לא ימצא רוכש לאחזקותיו בבנק הוא יהיה חייב לממש את החזקתו בנתחים מדי רבעון במכירה כפויה, כל פעם בנתחים של רבע מאחזקתו, החל מאוקטובר הקרוב. ולכן ככל ששווי השוק של אגוד יהיה גבוה יותר אליהו יוכל לקבל תמורה גבוהה יותר על חלקו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x