$
מט"ח וסחורות

הדולר והיורו התחזקו מול השקל. הדולר היציג: 3.58 שקלים

המטבעות המובילים עלו ב-0.8% מול השקל; שערו היציג של היורו נקבע על 4.08 שקלים; בנק ישראל הותיר אתמול את הריבית על כנה - ברמה של 0.1%. על מדיניות רכישות המט"ח אמרה אתמול נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג: "גם אם בנקים מרכזיים נוספים יצמצמו את ההרחבה המוניטארית, נותיר את המדיניות שלנו על כנה"

גיל קליאן 15:3811.07.17

הדולר והיורו התחזקו היום ב-0.8% במסחר מול השקל. שערו יציג של הדולר נקבע על 3.58 שקלים, ואילו שערו היציג של היורו נקבע על 4.08 שקלים. אתמול בנק ישראל לא הפתיע והותיר את הריבית ללא שינוי על 0.1%. הריבית בישראל לא השתנתה זה שנתיים וחצי - מאז מרץ 2015.

במסיבת העיתונאים אחרי ההודעה אמרה הנגידה קרנית פלוג כי "מתרבים הסימנים לכך שישנה חזרה של המשק לצמיחה מאוזנת". בבנק ישראל צופים כי הריבית במשק תעלה ל-0.5% עד סוף השנה הבאה, ומעלים את תחזית הצמיחה השנתית מ-2.8% ל-3.4%. תחזית האינפלציה השנתית הורדה מ-0.8% ל-0.5%, והתחזית לשנת 2018 נותרה על 1.5%.

 

לגבי שוק מטבע החוץ, פלוג הבהירה שהבנק ימשיך לרכוש מט"ח עד שיוחלט אחרת. "גם אם בנקים מרכזיים נוספים יצמצמו את ההרחבה המוניטארית, נותיר את המדיניות שלנו על כנה", אמרה פלוג.

 

הודעה זו של הבנק היתה צפויה, ולו משום שפלוג, התבטאה בעבר שהעלאת ריבית תתאפשר רק כאשר האינפלציה בישראל תחזור אל אמצע היעד שלה, כלומר באזור של כ-2% בשנה, ועל פי התחזיות בשוק ההון וגם בחטיבת המחקר של הבנק מצב זה לא יתממש לפחות עד אמצע השנה הבאה.

 

מהלמן אלדובי נמסר בתגובה להודעת הריבית כי "בנק ישראל נמצא במלכוד בשל השקל החזק, וציפיות אינפלציה אפסיות ואף שליליות לחודשים הקרובים, ולפי שוק ההון צפויה אינפלציה שלילית גם בהסתכלות 12 חודשים קדימה. על אף האינדיקטורים החיוביים בשוק המקומי המצביעים על משק הקרוב לתעסוקה מלאה עם צמיחה מהירה יחסית לעולם המערבי, בנק ישראל לא יכול להעלות ריבית בחודשים הקרובים. מנגד לא צפויה גם ירידה בריבית למרות האינפלציה, לנוכח מחירי הדיור והצריכה הפרטית הגבוהה, ובעיקר לאור העובדה שהריבית כבר היום נמוכה ביותר. הורדה נוספת לא באמת תעשה שינוי. להערכתנו, בנק ישראל ימתין עם שינויים מוניטאריים בתקופה הקרובה".

 

קרנית פלוג קרנית פלוג צילום: אוהד צויגנבג

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x