$
בורסת ת"א

ביקושים גבוהים של 4.3 מיליארד שקל בהנפקת הענק של תמר

הערב ננעל השלב המוסדי של הנפקת תמר עם ביקושים גבוהים. במסגרת המכרז יגויסו 2.3 מיליארד שקל. הריבית שתשולם נקבעה על 4.67%. בעוד שבועיים ייצא לדרך השלב השני של הנפקת הענק שבו יגויסו 400-450 מיליון דולר

ניר טל 20:4305.07.17

שלב המכרז המוסדי של הנפקת תמר פטרוליום ננעל הערב ובמסגרתו זכתה החברה לביקושים של 4.3 מיליארד שקל. החברה צפויה לענות להזמנות בהיקף של 2.3 מיליארד שקל.

 

הריבית במכרז המוסדי נקבעה על כ-4.67%, פחות מריבית המקסימום שנקבעה בתשקיף המדף ועמדה על 5.7%.  

בעל השליטה בדלק יצחק תשובה בעל השליטה בדלק יצחק תשובה צילום: עמית שעל

 

מדובר בשלב הראשון מבין שניים בהנפקת 9.25% מהזכויות במאגר תמר שמובילה שותפות דלק קידוחים במסגרת חברת-הבת תמר פטרוליום. במסגרת השלב השני שייצא לדרך בשבועיים הקרובים תבקש החברה לגייס 400-450 מיליון דולר לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר לתמר פטרוליום, הנגזר משווי אחזקותיה במאגר תמר המוערך ב-12.5 מיליארד דולר (על בסיס עסקת נובל אנרג'י-הראל).

 

אגרות החוב יעמדו לפירעון ב-21 תשלומים חצי שנתיים שאינם שווים עד לשנת 2028, שבה ייפרע התשלום האחרון על סך 39% (BULLET). בדו"ח הדירוג ציינו את החשיבות של המאגר למשק, הוודאות הרגולטורית שנוצרה מאז המתווה והניסיון של נובל אנרג'י כמפעיל כנקודות חוזקה שעזרו לדירוג.

 

אגרות החוב מובטחות בשעבוד מלא על 9.25% ממאגר "תמר" וסוכנות הדירוג מדרוג נתנה להן דירוג A1. מדובר באחת ההנפקות הגדולות של חוב בשנים האחרונות בשוק ההון המקומי. את ההנפקה בישראל מובילים מספר חתמים בראשות לידר הנפקות, ברק קפיטל חיתום, אקסלנס חיתום ודיסקונט חיתום.

 

המתווה להנפקת תמר פטרוליום נולד מהצורך של דלק למכור את אחזקותיה (31.25%) במאגר תמר עד לדצמבר 2021, כחלק מהדרישות שנקבעו במתווה הגז שאושר באוגוסט 2015. לאור הדדליין, ובהתייחס לשיעור האחזקות שנמכרות, אפשר להניח שבקבוצה רצו להמשיך להיות חשופים למאגר בשלב זה, מבלי להמתין לרגע האחרון למכירת האחזקות. רק לפני מספר ימים פרסמה השותפות כי דו"ח מעודכן לגבי עתודות הגז במאגר, שהחל להזרים גז למשק בשנת 2013, ולפיו היקף העתודות במאגר גבוה בכ-13% מההערכה הקודמת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x