$
מט"ח וסחורות

הדולר היציג: 3.574 שקלים; "הבנקים המרכזיים מתחילים לצמצם מאזנים"

ביום שני צפוי בנק ישראל להותיר את הריבית ללא שינוי. הדולר איבד היום 0.1%. שערו היציג של היורו נקבע בירידה של 0.1% על 4.007 שקלים

גיל קליאן 12:2926.05.17

מסחר רגוע התנהל היום (ו') במט"ח כאשר שערו היציג של הדולר נקבע בירידה של 0.1% על 3.574 שקלים ושערו היציג של היורו נקבע בירידה של 0.1% על 4.007 שקלים. בעולם, היורו מתחזק ב-0.1% ונסחר תמורת 1.12 דולרים. הליש"ט מאבד 0.6% ונסחר תמורת 1.29 דולרים.

 

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם, מתייחסים בסקירתם השבועית לשוק המט"ח. "השקל מושפע מ-3 גורמים עיקריים כגון: עסקאות נפט וגז, אקזיטים למיניהם וצמיחה חזקה. שלושת גורמים אלו חיזקו לאחרונה את השקל אל מול הדולר, אך בטווח הארוך הפער עשוי להצטמצם זאת בעקבות צפי העלאות הריבית בארה"ב אל מול צפי העלאות הריבית בישראל וכן ההפרש בין רמות האינפלציה השונות והיעדים להעלאת ריבית שהציבו בנק ישראל (יעד של מינימום 1% באינפלציה, האינפלציה בפועל שנה אחורה עומדת על 0.7%) והבנק הפדרלי (יעד של 2%, אנחנו כבר שם)".

 

עוד מוסיפים באגוד כי "ריבית בנק ישראל לחודש יוני שצפויה להתפרסם ביום שני הקרוב צפויה להישאר ברמתה הנוכחית 0.1% - כך עולה מהודעת הריבית האחרונה של בנק ישראל. צפי בנק ישראל הוא שהריבית תעלה בהדרגה, החל מהרבעון השני של 2018, מ-0.1% ל-0.5%. בשל ייסוף השקל בתקופה האחרונה הצפי עשוי להידחות מעט/להתמתן".

 

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק אל מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הבינוני-ארוך. זאת בשל פערי הריביות בין ארה"ב לעולם, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב בקצב מתון ומדוד, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול רוב המדינות בעולם".

 

באגוד מעריכים עוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות וצפי להמשך עליית הריבית בארה"ב על-פי הפד. כאשר במהלך 2017 הצפי הוא לעוד העלאה אחת בארה"ב אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017 (כאשר לאור נתוני המאקרו החיוביים שהתפרסמו לאחרונה בגוש האירו, ה- ECB עשוי לאותת בעתיד על צמצום ההרחבה הכמותית) אך מנגד גם הבנק המרכזי בארה"ב החל להכין את המערך שבו יחל למכור את האג"ח שרכש לאורך המשבר הכלכלי ובכך יקזזו אחד את התחזקות השני".

 

באגוד מתייחסים לפרסום פרוטוקולי הפד מישיבת קביעת הריבית שנערכה בתחילת החודש מהם עולה כי הפד החל להכין את המערך שבו יחל למכור את האג"ח שרכש לאורך המשבר הכלכלי. "נראה כי לאחר שנים רבות של הרחבה כמותית, הבנקים המרכזיים בעולם מתחילים לתכנן את המהלך הבא: צמצום המאזנים שלהם. האופן שבו הבנק הפדרלי, הבנק המרכזי של אירופה והבנק המרכזי של יפן ינהלו את השינוי במדיניות יקבע אם השוק יגיב בירידות חדות או באדישות".

 

 

ג'נט ילן, יו"ר הפד ג'נט ילן, יו"ר הפד צילום: איי אף פי

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x