$
בורסת ת"א

ישראכרט: הרווח וההכנסות עלו, תיק ההלוואות לציבור התרחב ב-6.5%

חברת כרטיסי האשראי של בנק הפועלים סיימה את הרבעון עם רווח של 65 מיליון שקל - עלייה של 8% בהשוואה לרבעון המקביל. הכנסות עלו בשיעור דומה והסתכמו ב-435 מיליון שקל

רעות שפיגלמן 15:2017.05.17

חברת כרטיסי האשראי ישראכרט שבבעלות בנק הפועלים (98.2%), מסכמת את שלושת החודשים הראשונים של השנה עם עלייה בשורת הרווח, גידול של תיק ההלוואות לציבור ועלייה בריבית על ההלוואות.  

ישראכרט דיווחה על צמיחה של 8.3% ברווח הנקי ל-65 מיליון שקל ותשואה על ההון של 10%, בדומה לרבעון המקביל. הכנסות החברה (שמרביתן נובעות מעסקאות בכרטיסי אשראי), הסתכמו ב-435 מיליון שקל - עליה של 8%. הוצאות המכירה והשיווק זינקו ב-33% ל-71 מיליון שקל, בעיקר בשל שיתופי הפעולה של החברה עם מועדוני הלקוחות השונים באמצעות הנפקה של כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים. בשל שינוי בהסכמים עם מועדוני הלקוחות התייקרה עלות הכרטיס לישראכרט. 

 

נכון לתום הרבעון, כמות כרטיסי האשראי בשוק שהונפקו על ידי ישראכרט עומדת על 4.2 מיליון כרטיסים, מתוכם מעל 1.2 מיליון הם כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים שהונפקו במסגרת מועדוני לקוחות שונים או לאוכלוסיות מסויימות.

 

תיק האשראי של הציבור בחברה עמד בתום הרבעון על כ-2.2 מיליארד שקל, עלייה של יותר מ-6.5% לעומת סוף 2016. הריבית הממוצעת על ההלוואות עמדה על  8.2%, מול 8.1% ברבעון הקודם. העלייה בשיעור הריבית מוסברת בתמהיל ההלוואות (באופן שכולל מוצרים עם ריבית גבוהה יותר).

 

הדו"ח של ישראכרט מצטרף לשתי חברות כרטיסי האשראי הנוספות, לאומי קארד וכאל, שפרסמו בשבוע שעבר את דוחותיהן. מסיכום הנתונים של שלוש החברות עולה שהיקף הלוואת הציבור עמד בתום הרבעון הראשון על 10.7 מיליארד שקל – עליה של 650 מיליון שקל בהשוואה לתוםן הרבעון הרביעי, או 6.7%. בהשוואה שנתית לתום הרבעון הראשון של 2016 משקף הסכום זינוק של 30%.   

 

חמישית מתיק האשראי הכולל האמור, נתח של 20% מההלוואות, מיועדות למימון רכישת רכבים - סכום של 2.2 מיליארד שקל, עלייה של 7.7%. הריביות הממוצעות שהציבור משלם על הלוואות אל נעות בין 6.1%-11%, כאשר לאומי קארד גובה בממוצע את שיעור הריבית הנמוך ביותר וכאל את הגבוה ביותר. הלוואות לרכישת רכבים בהן קיימת בטוחה של כלי הרכב הנרכש ,נושאות ריבית שנמוכה בכמה אחוזים.

 

כמו אצל המתחרות, גם הדוח של ישראכרט משקף מגמה של קושי בגביית חובות. בישראכרט היקף ההוצאות ברבעון להפסדי אשראי (הוצאות שנרשמות בגין סכומים שהחברה נתנה כהלוואות וקיים חשש לקבלת הכספים חזרה) עמד ברבעון הראשון על 22 מיליון שקל, והיקף ההוצאות המצטבר להפסדי אשראי ביחס לתיק ההלוואות כולו הוא 5.5%. כמו כן, מתוך היקף ההוצאות להפסדי אשראי הולך ועולה חלקן של ההוצאות שנרשמות כנגד פיגור של מעל 150 יום בהחזר.

 

רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט צילום: סיון פרג'

בטל שלח
    לכל התגובות
    x