$
בורסת ת"א

למרות ריבית של 11% - תיק ההלוואות של כאל התנפח ב-30% ברבעון

תיק ההלוואות של החברה המשיך לזנק ברבעון הראשון והסתכם ב-3.7 מיליארד שקל נכון לסוף מרץ. ההוצאות לחובות שגבייתם מוטלת בספק כמעט הכפילו את עצמן לרמה של 27 מיליון שקל

רעות שפיגלמן 10:4409.05.17

חברת כרטיסי האשראי כאל פתחה היום (ג') את עונת הדוחות הרבעוניים של חברות כרטיסי האשראי. החברה מסכמת את הרבעון הראשון של 2017 עם עלייה של כ-14% בהכנסות שעמדו על 361 מיליון שקל ועם עלייה של 8.7% ברווח הנקי שעמד על 50 מיליון שקל. במהלך הרבעון ביצעו לקוחותיה של כאל עסקאות בהיקף 18.9 מיליארד שקל -  עלייה של 11.4%. כמות כרטיסי הפלסטיק בארנקים צמחה ב-6% והיא עומדת על 2.5 מיליון כרטיסים נכון לסוף מרץ.

 

בולטת העלייה בהוצאות להפסדי אשראי (הוצאות המייצגות סכומים מתוך הלוואות שהעמידה החברה לציבור שקיים סיכוי שלא יוחזרו) - כאשר הוצאות אלו כמעט הכפילו את עצמן והסתכמו ב-27 מיליון שקל לעומת 14 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מדובר בהמשך מגמה שנצפתה גם בשנה החולפת בקרב 3 השחקניות בשוק כאשר כאל מציינת בדו"ח שהעליה בהוצאות להפסדי אשראי נעוצה הן בהתרחבות תיק האשראי הקמעונאי והן מתמורות רגולטוריות ושינויי שוק בתחום הגבייה בישראל.

  

בתוך כך, תיק ההלוואות של החברה המשיך לזנק ברבעון שחלף והסתכם ב-3.7 מיליארד שקל, עלייה של 30% כמעט, שיעור צמיחה דומה לזה של 2016 כולה.

 

אם מנטרלים את הירידה שנרשמה באשראי לרכישת כלי רכב חדשים (ירידה של 5%) הרי שהזינוק בתיק ההלוואות של הציבור גבוה אף יותר ומציג צמיחה של כמעט 35%. הריבית הממוצעת על ההלוואות היא 11% - בדומה לשנה שחלפה. נתון מעניין נוסף העולה בקנה אחד עם הצמיחה המואצת של תיק ההלוואות הוא העלייה בשיעור של 28% בהכנסות הריבית של חברת כאל - אלו עמדו על 92 מיליון שקל, 20 מיליון שקל יותר לעומת הרבעון המקביל אשתקד.  

 

חברת כאל היא בבעלות בנק דיסקונט (72%) והבנק הבינלאומי (28%), ובניגוד לשתי השחקניות הנוספות בענף, לאומי קארד ישראכרט, בעלי המניות של כאל אינם נדרשים למכור אחזקותיהם בה נוכח החקיקה והמלצות וועדת שטרום להגברת התחרותיות במערכת הבנקאית.

 

 

דורון ספיר, מנכ"ל כאל דורון ספיר, מנכ"ל כאל צילום: צביקה טישלר

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x